Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Πλησιάζει Πρόδρομος...

Πλησιάζει Πρόδρομος...

του Προδρόμου για τους Κρανιδιώτες και Κρανιδιώτισσες ειναι ενας σταθμός πνευματικός είτε η σχεση με το εκκλησιαστικο γεγονός ειναι στενή ειτε ειναι πιο χαλαρή είτε ειναι απόμακρη!

οι ντόπιοι-που κατάγονται απ' εδώ- ειναι αυτοι για τους οποίος ο Τίμιος Πρόδρομος και το ιερο του εικόνισμα που φυλλάσεται στον ιερο Μητροπολιτικό Ναό μας στο Κρανίδι το έχουν και τον έχουν ως προστάτη και πατέρα πνευματικό, ο Πρόδρομος ειναι ο αυστηρός τους συμπαραστάτης, ο μοναδικός συνομιλητής στα δύσκολα και ο συντροφος στις χαρές και τις λύπες και ιδιαιτέρως για τους ενορίτες ειναι μια ελπίδα πνευματική! μια μορφή μοναδική, ο ασυμβίβαστός με τα πολιτικοικονομικά συμφέροντα του τότε και τώρα, ο αγιος Ιωάννης ειναι κριτήριο για όλους εμάς...αν ζούμε με αρετή ή είμαστε απλώς συμβιβασμένοι με την καταντια του "μακράν του Θεού ζειν"!
μας θυμίζει οτι εν Θεώ και με Θεό όλα μπορούν  να ξεπερασθούν...ο άνθρωπος ειναι οι αρχές και αξίες που έχει και οχι οτι θελουν να του υπαγορεύσουν οι δήθεν προηγμένες κοινωνίες...αν ησαν προηγμένες οι άνθρωποι θα ήσαν ανθρωποι και οχι αδιαφορες μονάδες στην κοινωνική ουτοπία τους!
θα ευχηθώ στους συντοπίτες μου και όσους τιμουν τον αγιο Ιωάννη να περασουν να ασπασθουν το ιερο του εικονισμα, να προσευχηθουν στη χαρη του Χριστού που μας δωρίζει ο πατέρας και προστάτης μας Τίμιος Πρόδρομος!
καλη Πανήγυρη!
+π.Ιερόθεος

Δεν υπάρχουν σχόλια: