Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ο Σιατίστης αφύπνισε την Ερμιονίδα




  ίσως είναι απο τους ελαχίστους ο Σεβασμιώτατος άγιος Σιατίστης κ.κ.Παύλος, που δεν θυμίζει Δεσπότη, δηλαδή ηγεμόνα, άνθρωπον που επιβάλλεται` όχι, για ό,τι είναι, αλλά για αυτό που θέλει να φαίνεται!


εμείς εχθές στα πλαίσια της ΣΧ.ΓΟ.ΕΡ. στις 22 Ιανουαρίου 2017 ζήσαμε μιά μοναδική εμπειρία! έναν άνθρωπο του Θεού να γίνεται δικός μας άνθρωπος, να γίνεται διδάσκαλος μας και "μαθητής" μας, δηλαδή μας εδίδασκε θαυμάσια, αλλά και μοναδικά.
 πως "μαθήτευε" όμως σε εμάς? άκουγε με προσοχή τα ερωτήματα όλων ανεξαιρέτως και τελικά ήταν όρθιος από τις 6 το απόγευμα μεχρι τις 9 μ.μ. σχεδόν.
  ποιός αντέχει να ακούει σήμερα??? ... αφού δε τελείωσε την ομιλία του, έμεινε να κάνει "πηγαδάκι" με έναν θεολογο, μιά παιδαγωγό - δασκάλα προσχολικης αγωγής, έναν μάγειρα κ.α. που ήκουον μετα περισσής προσμονής και πλησμονής.
 μα και τα ερωτήματα έπεφταν βροχή γιατί ήταν ανοιχτός σε ερωτήματα, μαζί ήταν και μερικοί νέοι λυκείου, που ίσως και μόνο το ότι ήκουε όρθιος με προσοχή και χωρίς να κάθεται για να δημιουργείται ένα κλίμα χαλαρότητος, έκανε μάθημα, έκανε τον ιερό ναό τάξη και εμείς εγίναμε μαθητές του! πλέον θα μαθητεύουμε στις ομιλίες του όλες μέσω youtube@!!!!!!!!!!!!




όσα ηκούσθησαν και θα ανέβουν απο το intv.gr, απο τον κ.Γ.Αρβανίτη που τον ευχαριστούμε και εδώ, ήσαν σημαντικά γιατί ίσως όλα μαζί δεν είχαν ακουσθεί μαζί...αποσπασματικά μετά την έλευση του Μητροπολίτου μας κυρίου μας και πατρός μας Εφραίμ άφησε να ακούγονται ελευθέρως και τα λέει και ο ίδιος. 


μα ο Σεβασμιώτατος πατήρ Παύλος, ο άγγελος της Εκκλησιας της Σιατίστης και του Σισανίου, ήταν ένας χείμμαρος που ξεδίψασε, ήταν κρυστάλλινος ο λόγος του, μοναδικός και σύγχρονος, και προβληματισμός εγεννάτο σε εκείνον τον ακροατή που ήλθε για να μάθει. Όποιος ήλθε ξέροντας τα όλα, ίσως έφυγε στενοχωρημένος, αλλά καλύτερα να ξυπνήσεις στενοχωρημένος παρά να μην ξυπνήσεις ποτέ! όποιος έχασε την ελπίδα ότι υπάρχει αύριο... από το στόμα του Σεβασμιωτάτου πατρός Παύλου, του αγίου Σιατίστης, δεν ακούστηκε λόγος άπελπις αλλά στηρικτικός και βαθύτατα ελεύθερα ευαγγελικός και όχι καταγγελτικά εισαγγελικός! 


δεν έχω λόγια...αλλά θα το ξαναπώ κακό λόγο δεν είπε ποτέ -εχθές και ουτε λέγει- για τα παιδιά μας...οι γονείς και οι μεγαλύτεροι τα ακούσαμε λιγάκι αλλά και λίγα μας είπε τελικά! 


Σεβασμιώτατε, πατερ και δεσποτα μας,

ένα ευχαριστώ και από εδώ είναι λίγο...ευχαριστώ εκ προσώπου όλων των χριστιανών και μη, που ήρθαμε και σας ακούσαμε!Σας αναμένουμε πάλι και πάλι, με την σύμφωνη γνώμη του Επισκόπου μας! Δόξα τω Θεώ, για τα όμορφα που ακούσαμε μέχρι τώρα στη ΣΧ.ΓΟ.ΕΡ..

ευχαριστίες και στον Επίσκοπο μας που δέχθηκε το αίτημα των κληρικών των υπευθύνων και ευλόγησε την προσπάθεια αυτή και τους αδελφους μας που προσήλθαν να ακουσουν και να μαθουν!


+ π.Ιερόθεος, 


εφημ.-Ιεροκήρυξ της Ι.Μ.Υδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: