Κυριακή 30 Απριλίου 2017

σάκκος του μπόξ...



ξημερώνει νέα μέρα!
η Πρωτομαγιά του 2017...

(και) θελω να γράψω ενα αφιερωματικό αρθρίδιο για τον "σάκκο του μπόξ" που αισθάνομαι να γίνομαι ή ίσως και να είμαι, μεσα στο τιμημένο ράσο που ειναι συνάμα και πολυ-πονεμένο!

ας εξηγήσω τον όρο σάκκο του μπόξ, έτσι νοιώθω οτι ειναι ο συγχρονος κληρικός, και επικεντρώνομαι στην διακονια απο την δεύτερη ποιότητα της ιερωσύνης, την θέση του πρεσβυτέρου. ειναι το εξιλαστήριο θύμα των ανωτέρων του και ο αποδιοπομαπίος τράγος των κατωτέρων του.
ειναι το απαραίτητο μουσειακου είδους φολκλορικό στόλισμα και η απολυτη έλλειψη του σε καθε μοντέρνο πράγμα.
απαραίτητα πρέπει να πρωτοκαθεδρεύει ή πρωτοκαθεδρεί ενω ο Ιησούς μας του επιτάσσει το αντίθετο.
δέρεται υπό της θαλάσσης το ύδωρ αλλά και απο την βοή της ερημικής θυέλλης!
κτυπάται απο τα συμφέροντα ολων και μετα του διαμαρτύρονται ολοι αφου δεν υπερασπίστηκε τα συμφεροντα τους!
εκτονόνεται επ'αυτού η διοίκησις του σατραπικώς και τον επαινει δημοσίως εκεινον που επίκρανε εγγράφως.
διακομωδείται η αυτονόητη αξιοπρέπεια του για χάριν μιας κακως νοουμένης μοναστικής υπακοής που ίσως δεν υπάρχει ουτε και στα φυσιολογικά κοινόβια(εκεινα που δεν παίρνουν ψυχο-κατασταλτικά χάπια)!!!
αν εχει επαγγελματική νοοτροπία ειναι ανέμπνευστος ηγέτης πνευματικος δε πατέρας αχρείαστος, αν ειναι εμπονά προσευχητικός θεολογών νους πλησίον μας ειναι πιο αβασταγα δύσκολος να ανθεχθεί!
αν εχει αγιασμενη πορεία πως θα τον εκτροχιασουμε απ'αυτήν ο στόχος των περισσοτέρων.
εσκόνταψε ενα πρωϊ στο ρυάκι των δυσκολιών και στον κυκεώνα της πηδαλιουχίας ας του ανοιξουμε τον λάκκο ενώπιον των ανωθεν του, στέκει ολόρθος και σοβαρός επι των επάλξεων ας του μαυρίσουμε την καρδιά απογοητεύοντας τον!
ο ανώτερος του του φωνάζει αγενώς δημοσία ένώ ότε ήτο λαϊκός του εφέρετο ανθρωπινότερα!ο κατώτερος του του απαιτεί ουχί μόνον αυτονόητα αλλά και αυτο-κινούμενα ναρκισσευτικά ανόητα!αλλα τι να κανει...να αρνηθεί...αγενης και αυστηρός θα "βαπτισθεί", από όσους έπρεπε ο ίδιος να βαπτίζει!να πει ναι...τότε τον πήρε η κάτω βόλτα...θα τον πατουν ωσαν χαλί...και θα του φωνάζουν οι άγιοι αγγελοι πόσο χάλι ακόμη θα εχεις παπα μου? και τελικά θα λήξει αυτό το νυχτέρι ατελειώτο με το βλέμμα στραμμένο στα εργσιακά δικαιώματα...που στον ορθοδοξο ελληνικο κλήρο ειναι α ν ύ π α ρ κ τ α!!!!αυτη ειναι η μαυρη-σαν το μέλαν ένδυμα των περισσοτέρων πρεσβυτερων μας!-αλήθεια...
καλη και ευλογημενη Πρωτομαγιά!

καλή Λευτεριά!έστω και σε επίπεδο εκφράσεως και σκέψεως!
ανασταση στην Πατρίδα!του χρόνου λεφτεροι(καζαντάκεια γραμμένο)!!!!

+ιερομόναχος Ιερόθεος

Κρανίδι Αργολίδος

1η-5ου-2017 μ.Χ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: