Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Yπέρ του Αρχιεπισκόπου...Σμέμαν π.Αλέξανδρος



"" "Yπέρ του Αρχιεπισκόπου... παντός του κλήρου και του λαού", της Εκκλησίας στην οποία ανήκουμε, και η οποία, στην ενότητα όλων των διακόνων της -επισκόπων, ιερέων, διακόνων και του λαού του Θεού-φανερώνεται και ολοκληρώνεται, εδώ και τώρα, ως Σώμα Χριστού. "" π.Αλεξάμδρου Σμέμαν, ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ, εκδ.Ακριτας, σελ. 80, Β έκδοση Βελτιωμένη.




η μνημόνευση του Επισκόπου μας, μας αναφέρει στην ενότητα της τοπικής μας Εκκλησίας!δεν ειναι ενα μνημονευμα αβροφροσυνης αλλά μια πολλή σημαντική λειτουργική πρακτική...αναφερόμαστε στον κανονικό επίκοπο που μας στέλνει η αγια Εκκλησια μας να μας διακονεί!εκείνος μας ενώνει στο όνομα του Χριστού όλους, κληρικούς και λαϊκούς, μας ενωποιεί και μας ενώνει πάντα!αν ειναι η παρουσία του επισκόπου σημαντική είναι για να τονίζει και να τονώνει αυτή την ενότητα του Αγιου Πνεύματος και την μοναδικότητα της εν Χριστώ σωτηρίας!




αρα ο Επίσκοπος δεν είναι γεματος προνόμια αλλά μάλλον πλήρης υποχρεώσεων εναντι της τοπικής Εκκλησίας!να μεριμνά, να προσεύχεται, να ποιμαίνει...ακομη και απλα πραγματα...βασική δε υποχρεωσει του ειναι να αναδεικνύει ιερατικές κλισεις!να βρίσκει όχι απλα θρησκευτικούς τελετουργούς αλλά να βρίσκει δυναμικους χριστινους που να αναλαμβάνουν την ιερωσυνη του Χριστου να την διακονησουν σύγχρονα στους ανθρωπους του 2018...πολυ σημαντικη διακονια...μακαρι να ανθέξουν τέτοια αποστολή οι επίκοποι με φόβο Θεού!αξιοι να ειναι αυτης της μεγίστης Διακονιας!ας προσευχομαστε για αυτους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: