Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

"ΟΙ ΜΑΚΡΥΝΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΣΟΥ ΑΠΟΛΟΥΝΤΑΙ"

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗΣ 400 ΠΑΙΔΙΩΝ!

Αυτός είναι ο τίτλος ενός άρθρου που δημοσιεύεται στο ένθετο περιοδικό, του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 13 Απριλίου 2008, ΕTweekly.
Είναι σχεδόν εξωφρενικό και απίστευτο αυτό που διαβάζουμε αλλά είναι και ιδιαίτερα φυσικό για τον καθένα που νομίζει ότι είναι εκπρόσωπος ή αντιπρόσωπος του Χριστού στη γη, ας μεταφέρουμε ολόκληρο το άρθρο και ύστερα θα προβούμε στο σχολιασμό του :
«ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗΣ 400 ΠΑΙΔΙΩΝ!
Ο «ηγέτης της πολυγαμίας» στις ΗΠΑ βρίσκεται σε κλοιό μετά την ανακάλυψη απομακρυσμένης αγροικίας όπου ζούσαν εκατοντάδες παιδιά.
Ήταν την περασμένη Τρίτη όταν η αστυνομία έστρεψε το βλέμμα της για πρώτη φορά σε έναν απομακρυσμένο οικισμό, χτισμένο κάπου στην ξερή γη του δυτικού Τέξας. Αμέσως τα ρεπορτάζ των τοπικών τηλεοπτικών δικτύων μετέδωσαν σκηνές που σόκαραν, υπό τον τίτλο «400 παιδιά βρέθηκαν στο ράντσο του ηγέτη της πολυγαμίας». Καθώς η Αμερική παρακολουθούσε ζωντανά την επιβίβαση δεκάδων νεαρών κοριτσιών σε λεωφορεία της αστυνομίας, όλοι καταλάβαιναν ότι ενδέχεται να βρίσκονται μπροστά στο μεγαλύτερο σκάνδαλο αποπλάνησης ανηλίκων όλων των εποχών. Και πίσω από όλα αυτά κρύβεται ίσως η πιο αμφιλεγόμενη φιγούρα σήμερα στις ΗΠΑ.
Για τους ακόλουθους του, ο Γουόρεν Τζεφς είναι ο «Προφήτης», για όλους τους υπόλοιπους όμως ήταν ένας κήρυκας με δράση που ξεπερνούσε τα όρια της νομιμότητας, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε το FBI να τον εντάξει στη λίστα με τους περισσότερο καταζητούμενους.
Σήμερα, ο πενηντατετράχρονος ηγέτης μίας σέκτας της Εκκλησίας των Μορμόνων
[1] έχει καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση για την προώθηση σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ενηλίκων αρρένων πιστών του και ανηλίκων κοριτσιών. Η ανακάλυψη του ράντσου στο Τέξας όμως πρόκειται σίγουρα να στενέψει τον κλοιό γύρω του.
Ο Τζεφς είναι ο απόλυτος ηγέτης της Φονταμενταλιστικής Εκκλησίας
[2] των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Αντίθετα με τους Μορμόνους που έχουν αποκήρυξη την πολυγαμία εδώ και περίπου έναν αιώνα, αυτός υποστηρίζει πως ο Ιησούς κήρυττε υπέρ της απόκτησης πολλών συζύγων από τους άντρες. Το πρόβλημα είναι ότι η σέκτα του ενθάρρυνε γάμους με ανήλικα κορίτσια. Συγκεκριμένα, η υπόθεση για την οποία σήμερα βρίσκεται στη φυλακή αφορά το γάμο μιάς 14χρονης με το 19χρονο πρώτο της ξάδελφο στην πολιτεία της Γιούτα. Παρόμοιες υποθέσεις εναντίον του εκκρεμούν και σε άλλες αμερικανικές πολιτείες, ο Τζεφς κρυβόταν από την αστυνομία για περίπου ένα χρόνο και γι’ αυτό το FBI τον είχε κατατάξει στην περίφημη λίστα του.
Στο ράντσο του Τέξας διέμεναν συνολικά 401 παιδιά, 133 γυναίκες και ένας αδιευκρίνιστος αλλά πολύ μικρότερος αριθμός ανδρών. Η αστυνομία τώρα καλείται να διευκρινίσει τόσο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα παιδιά, στη συντριπτική πλειοψηφία τους μικρά κορίτσια, καθώς και ποια από αυτά έχουν παντρευτεί με ενηλίκους, υπό τις ευλογίες του Τζεφς. Η πολυγαμία είναι παράνομη παντού στις ΗΠΑ, όμως οι ακόλουθοι παρόμοιων θρησκευτικών οργανώσεων μπορούν να έχουν όσες «πνευματικές συζύγους» επιθυμούν, αρκεί βέβαια να πρόκειται για ενήλικα άτομα.» (ανήκει στην θεματική ενότητα της επικαιρότητος και είναι του κ. Αλεξάνδρου Κόντη)
Φρικτό είναι το άκουσμα και φρικιαστικό το ανάγνωσμα τέτοιου είδους κακόφημων ειδήσεων, αλλά για μένα είναι φυσικό καθότι ο άνθρωπος που απομακρύνεται από τον Θεό είναι σε κατάσταση απροσδιόριστη και καταστροφική για τον ίδιο τον εαυτό του και για τους γύρω του!
Λέει ο προφήτης και βασιλιάς Δαυϊδ, ότι όσοι απομακρύνονται από τον Θεό χάνονται («οι μακρύνοντες από σου απολούνται») είναι ξεκάθαρος τους περιμένει η απώλεια αφού απομακρύνουν την ζωή και τη σκέψη τους και φυσικά την καρδιά τους από τον άγιο Θεό.
Δυστυχώς αυτός ο κύριος ότι κάνει το κάνει εν ονόματι του Ιησού Χριστού και το παίζει «προφήτης» και ηγέτης μιάς «εκκλησίας», αλλά τελικά δεν εισηγείται ότι ο Κύριος μας διετύπωσε θεωρία και πίστη για πολυγαμιά, επ’ αυτού είναι ξεκάθαρο το ευαγγέλιο του Ιησού και όλη η αγία Γραφή, ο γάμος είναι μέγα και ιερώτατο μυστήριο και κανείς δεν μπορεί να τον (δια)λύει άνευ αιτίου σημαντικού αυτή την αιώνια σχέση την οποία και συνάπτουν οι άνθρωποι δια των τελεστικών ευχών των Πρεσβυτέρων της Εκκλησίας, ενώπιον Θεού και των τέκνων του, των ανθρώπων.
Δυστυχώς εκείνος ο πλάνος αμερικάνος θέλει ο Χριστός να κάνει στην άκρη για να αυτοπροβληθεί και δεν προβληματίζεται για το ότι ο Χριστός διαφωνεί με τα πιστεύματα του και τις ιδέες του!
Το χειρότερο και πιο εξευτελιστικό είναι να βλέπουν αυτά τα νεαρά παιδιά (14-15 ετών) σαν σκευη ηδονής και να τα εντάσουν σε συζηγηκούς δεσμούς φυσικά χωρίς την θέληση τους…όταν ειδωθούν τα παιδιά και όλοι μας, σαν εικόνες του Θεού, τότε όλοι θα είμαστε προσεκτικοί προς την προοπτική να μην πληγώνουμε και να μην τραυματίζουμε τις τρυφερές καρδούλες τους, όταν κανουμε ή πούμε ή θελήσουμε να επιβάλλουμε σ’ αυτές τις παιδικές υπάρξεις τα δικά μας θελήματα!
Είναι παραβίαση της ελευθερίας που μας χάρισε ο Θεός μας (κατ’ εμέ δεν πιστεύει στον Ιησού Χριστό της Εκκλησίας της αρχαίας και ενιαίας και της συνέχειας της που είναι η ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού) να καλούνται να παντρευτούν μικρά κορίτσια με ενήλικους άνδρες μέσα στο περιβάλλον της κατ’ ευφημισμόν «εκκλησίας» (της αιρέσεως του Τζεφς) για να πληθύνονται οι πιστοί του.
Φυσικά και σ’ αυτό διαφωνόντας με τον Ιησού Χριστό που μιλά για μικρή ζύμη, για ευσεβές λείμμα που πιστεύει στο Θεό. Ο Χριστός ήθελε οι πιστοί του να έχουν ένταση στην πνευματική ζωή και δεν τον ενδιέφερε καθόλου το πλήθος, ο όχλος, καθότι αυτός είναι ευμετάβολος και ευκολος στις αλλαγές των θεσεων και κινήσεων του προς κάποιον και μπορεί να σε ανεβάσει ανέξοδα και άπονα στο Σταυρό, όπως έκανε και ο όχλος της αιρέσεως του Τζεφς, που οδήγησε στην ακούσια σταύρωση τα ανήλικα παιδιά των πλανεμένων γονέων τους που τον ακολουθούν!
Αγαπητοί μου πρεσέξτε τα παιδιά σας και παιδιά μας, να είναι κοντά στην Εκκλησία του Χριστού και να αποφεύγουν τις επικύνδυνες ατραπούς των αιρετικών ομάδων και σεκτών που τελικά τα οδηγούν στην απώλεια.
[1] Διατηρούμε την γραφή του κειμένου με κεφαλαίο η λέξη Εκκλησία με επίγνωση της εκκλησιολογικής αρχής της μιάς, αγίας, καθολικής και αποστολικής _ο ρ θ ο δ ό ξ ο υ_ Εκκλησίας του Χριστού μας. Μ.F.
[2] Ισχύει η παραπάνω γνώση και διαφωνίας μας επι θεολογικού εδάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: