Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009

συνέχιση σχολιασμού μας στο ποίημα του πατρός Παντελεήμονος.

Στον στείρο λόγο και την εύκολη ζωή
Κει που κρυσταλλώνεται η ανάγκη για το πλείον
Στην ποταπή παγιωμένη λογική
πώς είναι βάρος ο πλησίον.
http://iereasanatolikisekklisias.blogspot.com/2009/07/blog-post_4908.html

Στείρο λόγο έχει και εκφέρει όποιος αντιστρατεύεται τον λόγο του με έργα, δηλαδή άλλα λέγει και άλλα πράσσει…εκείνος που διαφοροποιείται ο λόγος του με τα έργα διαλέγει και την εύκολη ζωή του lifestyle και την μοντέρνα λογική η οποία μας υπαγορεύει να κάνουμε όσα μας συμφέρουν, όσα είναι προς το συμφέρον του δικού μας συμφέροντος και καλύπτουν την εγωϊστική προβολή του εαυτού μας στο σήμερα!
Η ανάγκη μας παίρνει σάρκα και οστά στο περισσότερο, στην κατακτηση όλων και πιο πολλών πραγμάτων και στην ποσότητα ζωής που έρχεται σε σύγκρουση και βγαίνει βάρος στην ποιότητα!
Λογική σήμερα ανέξοδα νοηματισμένη στο ότι ο αδελφός που μας χρειάζεται είναι βάρος της ανέλιξης μας και μας οδηγεί στην πτώχευση του πλουτισμού μας! Βάρος ο πλησίον??? Μπορεί να είναι ένας άνθρωπος βάρος και όχι όλα τα ζωάκια τα οποία εκθρέφουν πλουσιοπάροχα οι ζωόφιλοι πλούσιοι??? δυστυχώς έχουν φθάσει σε υψηλά επίπεδα φιλοζωίας με συνάμα πολύ την καλλιέργεια μισανθρωπίας!
modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δεκαετία μνήμης Ιεροθέου Αρχιερέως

Δέκα μετά την προς Κύριον εκδημίαν του Μακαρίου και Πολυαγαπημένου Πατρός και Αοιδήμου Ποιμενάρχου κάποτε Μητροπολίτου Υδρας κυρού Ιεροθέο...