Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Μ α Ν ι Φ έ Σ τ Ο ΠΕΡΙ faceBOOK (ENA AΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΒΙΒΛΙΟ-ΣΥΓΧΡΟΝΟ)

αδελφοί μου και "εχθροί" μου στο FACEBOOK...πολλοί ερωτούν και ιδιαιτέρως οι εκκλησιαστικοί γιατί είμαστε στους μετόχους του facebook...του κοινωνικού εκείνου Forum που αντικαθιστά την αρχαία αγορά και μας εισάγει σε μία παγκόσμια αγορά...μεσα στην οποία επικοινωνούμε έστω και ασώματα δηλαδή ηλεκτρονικά και μεταφέρουμε ο ένας στον άλλον την εμπειρια μας.
αν θες να αμαρτήσεις διότι μάλλον έτσι νομίζουν οι μη χρήστες αυτού του μέσου ότι γίνεται εκει τότε είναι πολύ εύκολο να το κανεις ακόμη και εις τον "τόπον" του νοός σου που κανείς δεν θα σε πάρει χαμπάρι αλλα η αμαρτία σου -_-μου-_-θα πληγώσει την σχέση μου με τον ΄ΘΕό μου!

για οσους ρωτούν γιατί να είμαι και να είναι και κληρικοί στο facebook θα αντιρωτήσω και γιατί οχι στο facebook?????????????????????????????????????????????
αν μου απαντήσουν και οι αδελφοί μας κληρικοί που διαμαρτύρονται...αντι να προσεύχονται στο Θεό να φωτίσει το σκότος και το έρεβος της καρδίας μας και να την φθάσει χάριτι Θεού σε απάθεια!
και τους αντιγυρίζω το έρωτημα τους και περιμένω απάντηση(θα έρθει ποτέ? Δεν ξέρω...πάντως σίγουρα αιρετικό, αμαρτωλό, εγωϊστη και οτιδήποτε αλλό μπορούν να μου πουν εδω τα έλεγαν στους αγίου μας, εμένα θα ντραπούν να κακολογήσουν???):
1. Το facebook είναι μόδα (έτσι λέει στο ΒΗΜΑgazino της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου 2010 ο ιδρυτής του τόπου κοινωνικής δυκτίωσης), αλλά γιατί να απορρίψω το facebook και να δεχτώ την "πασαρέλα" των (δήθεν) "ιερατικών" στοφών???
2. γιατί να απορρίψω την μόδα του facebook και να δεχτώ τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (στα γραφεία ναών και μητροπόλεων ή ιντερνετ καφέ για παιδιά) ή τα playstasion και ηλεκτρονικά παιχνίδια για να έρθουν παιδιά σε ένα αποστεωμένο και απονευρωμένο κατηχητικό σχολείο???
3. γιατί να απορρίψω το ευλογημένο (λόγω επικοινωνίας με φίλους - αδελφούς και εχθρούς του Χριστού) facebook και να δεχτώ επιχειρηματικές επενδύσεις των εκκλησιαστικών υποστατικών και πραγμάτων???
4. γιατί να απορρίψω και να ονομάσω κατάπτυστο το facebook, όταν δέχομαι τεχνολογικά επιτεύγματα στο ναό του Θεού???
5. γιατί να απορρίψω το facebook
α) και να δεχθώ μικρόφωνα που χαλούν την ηρεμία του ιερού χώρου του ναού?
β) και να δεχθώ μεγάφωνα σαν τον χότζα στο μιναρέ?
γ) και να δεχθώ φωτιστικά και λάμπες (συνήθως αντι-οικολογικές) ενώ παλαιά υπήρχαν το έλαιον που παρέπεμπε στο έλεος του Θεού, και ότι ο Κύριος μας κατά τον Προφήτη Αμώς έλεος θέλει και όχι θυσίες, θυμίαμα και όχι ολοκαυτώματα και οι πολυ - έλαιοι που μας έκαναν μάλλον πολυ να έχουμε έλεος προς τους αδελφούς μας???
που είναι εκείνοι πάνω απο τον ναό τον χωμάτινο και υλικό που είμαστε εντός αυτού και λατρεύουμε τον Θεό μας! και δεν δέχομαι να "ομιλώ" και να "συν-ομιλώ" (να σαρκόνομαι εγω καθημερινά ως άλλος σίτος σε ψωμί και να το τρώνε οι άνθρωποι που μας εγγίζουν) και να "συζητώ" με αδελφούς μου που είναι όπως πιστεύουμε "ναοί του Θεού του ζώντος"
δεν νομίζω ότι ολο το κακό και το πρόβλημα είναι το προσωπο-βιβλίο (facebook)...αλλά το ότι εμείς οι άνθρωποι και ειδικώς οι λεγόμενοι Θεοφοβούμενοι είμαστε πολλές φορές υποκριτές και στυγνοί με τους άλλος και πολύ αυστηροί ενω τον εαυτό μας πάντα τον αντιμετωπίζουμε ως έχοντα πρόβλημα και ότι εκείνος ο εαυτός μας είναι ο αδικούμενος!
αλλά μην ξεχνάτε (απαντω και στα δύο σχόλια ταυτόχρονα της μητέρας και του χειριστου) φίλοι μου ότι ανάγκη ιατρού έχουσι μόνον οι ασθενείς...και εγω είμαι ασθενής και ευτελέστατος άνθρωπος πλάσμα πληγωμένο και βεβορβωρομένο αλλά και του Θεού παιδί όπως όλη η οικουμένη!
modern father

2 σχόλια:

MHTERA είπε...

Πατερ χαιρεται εν κυριω! διαβασα το κειμενο σας και θα ηθελα να απαντησω γενικα και οχι ιδικα περι του ηλεκτρονικου συνδεσμου καποιων ιερεων Το ζητημα εχει πολλες πλευρες . Κατ αρχην το p.c του διαβολου μετετραπη σε p.c λογων του θεου διοτι ακους ,βλεπεις,διαβαζεις και ειναι ενας καλος οδηγος ορθοδοξιας να υπαρχουν θεολογικα κειμενα αναλυσεις για αποριες κ.λ.π....Δεν θα υπηρχε περιπτωση να εχω τοσα βιβλια στο σπιτι μου και απο την αλλη δινεται η δυνατοτητα να εκθετονται κειμενα απο ολους σχεδων τους γερονταδες της ορθοδοξιας μας και ειμαστε εμεις το ποιμνιο σαν τις μελισσες που περνουμε τη γυρη γυριζοντας γυρο γυρο.και απο την αλλη υπαρχει η δυνατοτητα να γραψεις και καποια απορια στο σχολιο σου που θα ηταν δυσκολο ως και ακατορθωτο διαβαζοντας στο σπιτι σου κατι να βρεις αμεσα την απαντηση στην απορια σου.Το φεισ-μπουκ ειναι μια αλλη ιστορια στο διαδυκτιο νομιζω.....και ειναι μια αλλη ιστορια γιατι εχει να κανει με γνωριμιες....εχει να κανει με το ξεπερασμα της μοναξιας...Ημουν και εγω καποτε αλλα βγηκα διοτι σκεφτηκα πως αυτοι δεν μπορει να ειναι φιλοι θα ειναι γνωστοι...αλλα το να κανω 100 γνωστους κοινωνους στην μοναξια μου χανω την επαφη μου με τον κυριο...ετσι αρκεστηκα σε μερικους ιστιοχωρους που επελεξα να γραφω η να μη γραφω τους οποιους με φιλοξενουν για την δικη μου πνευματικη καταρτηση.Καταλαβα δε πως το ξεπερασμα αυτης της μοναξιας μονον ο κυριος μπορει να την δωσει.Το ζητημα ειναι να ρωτησω τον εαυτον μου '''τι μου δινει το καθε πραγμα;,ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ;''Ας πουμε τι θα μου προσφερε το φεισ-μπουκ;Μου προσφερει γνωση;ΟΧΙ....μου προσφερει αναπαυση;καθολου....που με οδηγει;Με οδηγει σε παθος επικοινωνιας για το ξεπερασμα της μοναξιας---ο.κ ρωτω μετα τον εαυτον μου --πρεπει να αποφευγουμαι τις αιτιες των παθων; ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΝΑΙ! τοτε ας κοψω αυτη την συνηθεια ειπα και το εκανα. Δεν ξερω ο καθε ενας ας πραξει συνφωνα με τον λογισμο του ....σας ευχαριστω

χειριστος είπε...

Αγαπητε εν χριστω αδελφε η μεγαλυτερη αρετη ειναι η διακριση.Το να χρησιμοποιω τον υπολογιστη εγω και οχι να με χρησιμοποιει εκεινος διακριση ειναι.Αλλα εσεις εχετε αυτη την διακριση ειναι συγουρο αυτο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ...ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ;την δυναμη να αντισταθειτε σε αυτην σας την συνηθεια διοτι νομιζω πως το να αποφευγει κανεις τις αιτιες των παθων ειναι νομος οχι μονον για τους ιερεις και μοναχους αλλα και για τους κοσμικους.Ευχομαι καιελπιζω να κλεισετε την τρυπα που σταζει στην ψυχη σας.Διοτι ο θανατος παραμονευει ανα πασαν στιγμην για ολους μας και ειναι κριμα αυτα που κατακτησαμε με κοπο να τα χασουμε...Προσπαθειστε να κοψετε αυτη την συνηθεια διοτι αυτη η κακη επιλογη σας κρυβει το φως της θειας χαρης διοτι αντι να κυνηγουμε το φως της θ.χαρης ,κυνηγαμε πηγες σκοτους οπωτε φευγουμε απο τον στοχο.Μην με παρεξηγειτε δεν τα λεω απο κακια αυτα αλλα και εγω σαν ποιμνιο αδελφε θελω να βλεπω ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΨΥΧΕΣ! ειμαι συγουρος πως ειστε ενας απο αυτους απλως ειναι μια δυσκολη για σας περιοδος που θελει και λιγο χρονο.Θα ηθελα να επανελθετε διοτι αξιζει καθε ψυχη την αγαπη του κυριου.και πιστευω πως θα γινει αδελφε αυτο ειστε δυνατος ...το νιωθω ...μονο που δεν το ξερετε...Σας ευχομαι καλο πνευματικο αγωνα καλη Ανασταση και καλο παραδεισο ----με πραγματικη εκτιμηση//// χειριστος