Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ

Την παρελθούσαν Τρίτη 23 Φεβρουαρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Πατέρας και Επίσκοπος μας, μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, μέσα στα πλαίσια της περιοδείας του ανά τας κώμας και πόλεις της ιεράς μητροπολιτικής Του διακονίας και ευθύνης, διήλθε και ετέλεσε το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου προς ίασην ψυχής τε και σώματος και ομίλησε επικαίρως με κύριο θέμα την αγάπη που είναι ο συνεκτικός κρίκος της αλυσίδος της εκκλησιαστικής ενότητος, την οποία αλυσίδα αποτελούμε οι χριστιανοί -κληρικοί και λαϊκοί- που με τον βίο μας καθρεφτίζουμε τα εσωτερικά βιώματα των καρδιών μας και έκανε σχόλιο πάνω στο σκληρό, όπως τον χαρακτήρισε -ο Επίσκοπος μας- λόγο του Χριστού προς την γυναίκα που της είπε : πώς να πάρω τον άρτο από τα παιδιά μου και να τον δώσω στα σκυλιά?
Ο Χριστός που είναι ο μόσχος ο σιτευτός θυσιάζεται για όλους μας!
Έτσι κατέληξε ο Μητροπολίτης μας και έχρισε δια του αγίου Ελαίου άπαντες τους πιστούς ενορίτες της μικράς αλλά περιποιημένης πάντα ενορίας των Ταξιαρχών των Φούρνων.
Την επομένην Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τα Πρoηγιασμένα Δώρα εις την ενορίαν Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμιόνης ήτο προγραμματισμένη δια τα παιδιά του δημοτικού σχολείου της πόλεως αλλά λόγω της πανελληνίου απεργίας των διδασκάλων τους, τα παιδιά δεν προσήλθαν, ο επίσκοπος μας ομίλησε θεολογικότατα περί της εικόνος του Χριστού που πρέπει να ανορθωθεί εντός μας για να εισέλθουμε εις την σφραίραν της πνευματικής προόδου και βιώσεως της ζωής εν Χριστώ.
Το εσπέρας της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου ε.ε. επεσκέφθη τον ιερόν Ναόν Ευαγγελισμού Θεοτόκου Πορτοχελίου και ετέλεσε το μυστήριον του αγίου Ελαίου, εκεί είπε ότι ανάγκη ιατρού έχουμε, όλοι εμείς οι αμαρτωλοί και ότι ο Κύριος στην ερώτηση των Φαρισαίων, γιατί ο Διδάσκαλος σας τρώγει και πίνει με αμαρτωλούς? Απήντησε ότι ήλθε για να σώσει αμαρτωλούς και όχι για να δικαιώσει δικαίους!
Την επομένην Παρασκευήν 26ην Φαβρουαρίου ε.ε. ετέλεσε Προηγιασμένα Δώρα δια το Λύκειο Κρανιδίου τους ομίλησε δια τον τραγικόν θάνατον που βρήκε ένα παιδίον εξ Αιγίνης την παραμονήν και δια το πόσο δύσκολος είναι ο θάνατος δια τον άνθρωπον αν δεν έχει την πίστη στο Χριστό και δια το ότι η νηστεία χαλυβδώνει -όπως είπε χαρακτηριστικώς- χαρακτήρες και αν νηστεύουμε μαθαίνουμε να λέμε όχι στο κακό και την αμαρτία αλλά και σε σύγχρονους πειρασμούς όπως είναι η πολυκτημοσύνη και ο υπερκαταναλωτισμός!
Το εσπέρας της Παρασκευής συμφώνως το προγράμματι κινήσεως του Μητροπολίτου μας θα ετέλη την ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών εις Ηλιόκαστρον αλλά τελικώς ησθένη και άλλαξε το πρόγραμμα Του!
Ας του ευχηθούμε συντόμως περαστικά!


π. Ι ε Ρ ό Θ ε Ο ς, Διάκονος της κατα Κρανίδιον παροικούσης Εκκλησίας.

1 σχόλιο:

φιλοι του Αγιου ορους είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΨΑΛΜΟ ΑΠΟ ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΙΟΧΩΡΟ.ΕΠΕΙΣΗΣ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΤΩΧΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ...ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ.ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ 2 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΜΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΜΥΛΟΣ ...ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ...ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΔΡΑΝΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ....ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΚ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΤΕ....ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΥΠΟΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΦΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ...ΕΤΣΙ; δειτε και αυτη την προοπτικη...ευχαριστουμε πολυ και ελπιζουμε ....