Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ...ΑΠΟ ΑΔΥΝΑΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ!

Αναστάσιμος χαρά το μοναδικό γεγονός!

Δεν μας έχει μείνει καμμιά άλλη ελπίδα που δεν μας γεμίζει αισχύνη και κατήφεια!
Κανείς άλλος ει μη μόνον ο Χριστός μας, δεν μας πληρώνει με την χαρά του, δεν μας δωρίζει τίποτε άλλο από τον Εαυτό του, πληγωμένο και τσακισμένο, αλλά και λαμπροφορούντα και ανακαινισμένο!
Χριστός το καινόν Πάσχα, το νέο πέρασμα, η νέα ζωή, η άλλη βιοτή, ο Κύριος μου και Θεός μου κατά την του αποστόλου Θωμά ομολογία!
Αυτή την πίστη, αυτή την εμπιστοσύνη, αυτή την αγάπη μόνον στον Χριστό μας μπορούμε να την δείξουμε…
Αυτόν μπορεί η καρδιά να αγαπήσει χωρίς να προδοθεί…
Αυτόν μπορεί το σώμα να θελήσει χωρίς να διχασθεί,
Αυτόν μπορεί το πνεύμα να χαρίσει στο νοητό μέρος του ανθρώπου χωρίς να αλογοποιηθεί (άνευ λόγου δεν μπορεί να γνωσθεί ως ελ-λογο ών ο άνθρωπος)!
Η προσωπική μας σχέση, η ερωτική μας συνεύρεση, η αγαπητική μας συν-ύπαρξη, η αισθητική μας εν-χρίστωση, η απεραντοσύνη του μεγάλου Ιησού, δεν χωρεί σε ανθρώπινα πλαίσια…αλλά ανοίγει την ε κ κ λ η σ ί α Του, προς «εκκλησιασμό» του σύμπαντος, προς νεανική και σφριγηλή παρουσία του Αναστάντος στο πανηγύρι της Ανάστασης, που λειτουργεί ως ανασύσταση αυτών που επιλέγουν να μείνουν, που λειτουργεί ως εκκλησία των πρωτοτόκων που τους αναγεννά το Φως όχι απλά το άγιον (με μαγική αντίληψη του πράγματος) αλλά το Φως του Χριστού που φαίνει πάσι λόγω της Αναστάσιμης πορείας και της λειτουργικής αγωγής μας!
Ελάτε όλοι στο αναστάσιμο πανηγύρι της κάθε Κυριακής να χαιρόμεθα αναστάσιμα και χριστοπρεπή!
Χαίρετε διότι η Ειρήνη μας(ο Χριστός) ήρθε Αναστημένος ενώπιον μας!
Modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια: