Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

16-1-11 ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΟΚ!! ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟ

Χριστιανοί ορθόδοξοι ή της λαϊκής αγοράς οι κακόδοξοι?

Δυστυχώς δεν μπορούσα να πιστέψω στα αυτιά μου…δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κάποιοι χριστιανοί άνευ σεβασμού και λίγης ευγένειας, εστράφησαν εναντίον του Επισκόπου!

Ο Σεβασμιώτατος πατέρας Ιγνάτιος ομίλησε με πολλή σεβασμό σε αναιδείς και οργίλους!

Που λέγει το ευαγγέλιο, αγαπητοί διαφωνούντες αδελφοί μου, το ευαγγέλιο του Χριστού μας, να θηριομαχείτε…να φωνάζετε… να οργίζεσθε και να κάνετε τον οίκον του Χριστού μας, οίκον εμπορίου(με την έννοια και τον θόρυβο του πολυκαταστήματος The Mall εις Αθήνας)!

Ο Χριστός μόνον μία φορά έριξε τους χρηματεμπόρους και τους πάγκους τους κάτω! Πήρε φραγγέλιο και αντέδρασε…όταν κατέστρεψαν τον ναό και τον χρησιμοποιησαν αλλιώς, σε άλλη χρήση!

Εδώ ο ναός έγινε ένα κατάπτυστο «μαγαζί», ένα κακόγουστο «καφενείο», ένα ελεεινό «θέατρο»!

Αντί να αφουγκραστούμε τον λόγον του Θεού που είναι αποκάλυψη σχέσεως Θεού και ανθρώπου, ακούμε οργισμένες φωνές και βοώσα οργή!

Σε όποια μορφή γλώσσης κι αν ακουστεί το μήνυμα της διδαχής του Θεού μας ωφελεί και αντί να αφήσουμε τον λόγο του Θεού να μπει στις καρδιές μας, εμείς τον διάβολο υποδεχθήκαμε «εγκάρδια»!

Κάποιοι οργάνωσαν ανθρώπους σε συντυχία ταλιμπάν, σε συναπάντημα «διαβόλων» (δηλαδή διαστροφέων) του αληθινού νοήματος του Χριστού, σε φωνασκούντες νεανίες ή γηραλέους παιδαριώδεις συμπεριφερομένους εν τω ναώ απρεπώς.

Σίγουρα δεν θύμισε ουρανό…όλο αυτό, για μια ακόμη φορά ακούγεται η φωνή του Θεού στη δημοτική …

όσοι και να θέλουν να το πουν ότι δεν είναι η φωνή του Θεού, οι λόγοι ήταν του Χριστού μας με την φωνή του Επισκόπου Ιγνατίου και η αντιμετώπιση της διαφωνίας δεν είναι φωνή χριστιανών και η αντιμετώπιση αυτή δεν αρμόζει σε «αγίους»(κατά τον μέγα Παύλο που αποκαλεί τους χριστιανούς αγίους) όπως όλοι εκλήθημεν άγιοι και προς αγιασμόν από την βάπτιση μας και εντεύθεν μεχρι της μελλούσης κρίσεως το αποτέλεσμα.

Καλόν θα ήταν να μείνουν να συζητήσουν την διαφωνία τους με τον Σεβασμιώτατο και νομίζω ότι μπορεί και σίγουρα θέλει να ακούει το ποίμνιο του…και στο κάτω κάτω την ευθύνη ενώπιον του Θεού εμεις οι κληρικοί την αναλαμβάνουμε!

Μακαρι να γίνουμε ανεκτότεροι οι πάντες ενώπιον των άλλων και όταν αναφερόμαστε στους άλλους και να δοξάζουμε ακόμη και με την διαφωνία μας τον Θεόν μας ανάμεσα στους ανθρώπους του καιρού μας. (ενά αμην μεγαλόφωνο ταιριάζει στην τελευταία ευχή μας αυτή.)

6 σχόλια:

GhkaiSpodos είπε...

αναρωτιεμαι ποσοι απο αυτους που συμπεριφερθηκαν σαν ταλιμπαν μεσα στον Ναο θα καταλαβαιναν το αρχαιο ...

οργανωμενοι ηταν
περιμενανε να δωθει η αφορμη
λυπαμαι πολυ

Ανώνυμος είπε...

Ιγνάτιε κάτω τα βρωμερά σου χέρια από την αγία μας γλώσσα. Μπράβο στους πιστούς του Βόλου. Ουαί στον υποκριτή δεσπότη που κοροϊδεύει το λαό του.

ΒΟΛΙΩΤΕΣ είπε...

Ιγνάτιε δεν φοβάσαι το Θεό, μας έπρηξες με τις τρέλες σου. Η μεταρρύθμιση στη γλώσσα της Εκκλησίας μόνο πάνω από τα πτώματά μας θα περάσει.

Modern Father είπε...

Αγαπητέ Χρήστο σας μιλώ ειλικρινά ότι κανείς δεν θα κατανοούσε πλήρως το κείμενο!
ούτε ακόμη ακόμη οι κληρικο΄'ι μας που αντιδρούν στην μεταγραφή των κειμένων στην νεοελληνική!
όχι απλά οργανωμένοι αλλά υποκινούμενοι...!!!

Modern Father είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε...δημοσιεύω το σχόλιο Σας...αν και είναι υβριστικό για να δείτε ότι εμεις οι αγηαπώντες την δημοτική δεν φοβόμαστε να θυσιασουμε την αξιοπρέπεια μας για χάρη της ιεραποστολικης διαθέσεως μας περι την πίστη...δεν φοβόμαστε τον διάλογο και την αντίδραση!
το ότι δεν προσφωνείτε Σεις ως επίσκοπο τον Σεβασμιώτατο πατέρα Ιγνάτιο δείχνει εμπάθεια και ζήλο ου κατ' επίγνωσιν!

Modern Father είπε...

μα συγγνώμη πως πείραξε Ανώνυμε ο Σεβασμιώτατος (το βρωμερός σας το επιστρέφω ως σχόλιο στην ανωνυμία Σας...)την γλώσσα μας???
αλλοίωσε κείμενα της και τα έδωσε σε ξένη γλώσσα ή σε άλλη συνάφεια απο τα ευλογημένα ιερά κείμενα?
ιερά δεν είναι επειδή είναι αρχαια ελληνικά αλλά επειδή έχουν εξαγιασθεί με το λιβάνι και την μυρτιά της εκκλησιαστικής ακολουθίας!