Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

χειροτονια στην Κοιλάδα 8 Ιανουαρίου ε.ε.

αγαπητοί μου φίλοι μέχρι τώρα συγκρατούσα την καρδιά μου...δεν την άφηνα ελεύθερη να εκφρασθεί!~
έχουμε μπεί στην τελική ευθεία...αναμένουμε την χαριτωμενη στιγμή και ευλογημένη συγκυρία της επομένης της εορτής του προστάτου της πόλεως μας και προσωπικού μας πατρός, του Τιμίου Προδρόμου την επιούσαν ημέραν με την χάριν του Θεού και την δική Του συγκατάβασιν να γίνουμε Πρεσβύτερος της Εκκλησίας του Χριστού!

οι στιγμές της χειροτονίας είναι στιγμές ενότητος και ευλογίας της Εκκλησίας όλης, της θριαμβευούσης τε και στρατευομένης!
ο Επίσκοπος προεστώς ο έχων τον τόπον του Χριστού εις την σύναξιν και λέμε τον τόπο έχων διότι είναι η ορατή παρουσία του Χριστού ανάμεσα μας, φαβερώνει την μοναδικότητα της εν Χριστώ πορείας και σωτηρίας!
οι Πρεσβύτεροι της Εκκλησίας και οι Διάκονοι του Χριστού μας (συν-Διάκονοι μας εις την τέλεσιν μέχρι εκεινην την στιγμήν της λειτουργικής συνάξεως) αλλά και όλα τα χαρίσματα του σώματος του Χριστού, οι ιεροψάλτες, η νεωκόρος, οι ευπρεσπίστριες του ναού, οι φιλόπτωχες κυρίες, τα μέλη των κατηχητικών συνάξεων του Ναού αλλά και από όλη την Ερμιονίδα εκπρόσωποι...προσευχόμενοι δια τον ανάξιον Διάκονον που γίνεται -χάριτι Θεού- πρεσβύτερος και δεν αλλάζει (ή μαλλον σωστότερα, δεν πρέπει να αλλάζει φρόνημα) διακονία είναι και η ιερωσύνη...με μεγαλύτερη ευθύνη και προσήλωση είναι αναγκαίο να εκτελούμεν πλέον τα ιερατικά μας καθήκοντα(όπως επιτάσσει η ιερατική μας συνείδηση, διότι όλοι έχουμε ιερατική συνείδηση και όχι μόνον κάποιοι εξ ημών)!
εύχεσθε όσοι δεν μπορείτε να παρίστασθε εκ του μακρόθεν ιστάμενοι και όσοι θέλετε να έρθετε εκει κοντά μας είστε όλοι κεκλημένοι και εκ του εγγυς προσευχόμενοι ίστασθε ενώπιον του Θεού του ζώντος!

η χειροτονια θα λάβει χώραν εις τον Ιερόν Ναόν Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κοιλάδος στις 8 Ιανουαρίου 2011 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, πατρός ημών, κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ.

όλοι είστε προσκεκλημμένοι!
ευχαριστώ και εύχομαι να ευχαριστούμε αμφότεροι τον Θεόν ημών.
Διάκονος Ιερόθεος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Φωνή αλλά και χειρ Κυρίου επί σε" Αυτές τις στιγμές που πλησιάζεις προς το ιερό θυσιαστήριο "κρείττον το σιγάν" αδελφέ.
Εύχομαι κάθε ευλογία Χριστού. Δυστυχώς δεν θα παρευρεθούμε διότι μαθαίνουμε ότι είναι πολλοί οι κλητοί.

Ανώνυμος είπε...

να ζήσετε πάτερ παντα άξιος. Ο Θεός να σας ευλογεί.

pstenakis