Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

τι αλλο θα ζήσουμε για το Σκοπιανικό?

Ελληνες η λίστα των προδοτών μεγαλώνει. Προσθέστε άλλο ένα όνομα. Αλέξης Ηρακλείδης.
Ο καθηγητής της Παντείου κ. Αλέξης Ηρακλείδης, ο οποίος μιλά για εθνοκάθαρση των Τούρκων από τους Ελληνες το 1919 και δηλώνει ότι ντρέπεται που είναι Ελληνας, έχει επιτύχει και την έγκριση διατριβής για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» προς χρηματοδότηση με 50.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας!
Ο άνθρωπος που αμείβεται από το ελληνικό Δημόσιο για να διδάσκει τα παιδιά μας, ο υποστηρικτής του ανιστόρητου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού -μέσω του οποίου η συγγραφέας του κυρία Μαρία Ρεπούση μάθαινε στα Ελληνόπουλα ότι η Σφαγή της Σμύρνης δεν ήταν παρά συνωστισμός των Ελλήνων στην προβλήτα της πόλης- θα επιδοτηθεί για εργασία που ουσιαστικά υιοθετεί την προπαγάνδα των Σκοπίων!
Συγκεκριμένα, έχει υποβάλει στην Επιτροπή Ελέγχου του πανεπιστημίου διδακτορική διατριβή φοιτήτριάς του με τίτλο «Οι εθνοτικές διενέξεις της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ώστε να ενταχθεί στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Ηράκλειτος ΙΙ» στο οποίο συμμετέχει και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Μάλιστα, η επιτροπή δεν εντόπισε κανένα πρόβλημα στον τίτλο της διατριβής και ενέκρινε το προκλητικά ανθελληνικό πόνημα σχεδόν παμψηφεί. Ο ίδιος ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν δική του έμπνευση και όχι της φοιτήτριάς του. Η δε χρηματοδότηση συνίσταται σε 4.000 ευρώ για τον καθηγητή και 1.250 ευρώ μηνιαίως επί τριετία για τη φοιτήτρια.
Μάλιστα, ο κ. Ηρακλείδης βρήκε συμπαραστάτη τον διευθυντή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Παντείου κ. Στέφανο Παπαγεωργίου. «Οπως περνάνε διδακτορικά που στον τίτλο τους περιέχουν τον όρο "Δημοκρατία των Σκοπίων", με τον ίδιο τρόπο μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τον όρο "Δημοκρατία της Μακεδονίας"», ομολόγησε κυνικά ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η επιστημονική του άποψη, δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί κάποιος ή να διαφωνεί, δεν υπάρχει μία άποψη για το τι είναι σωστό ή λάθος για το έθνος». Μάλιστα, ο ίδιος ο διευθυντής του τμήματος είναι επίσης υπέρμαχος της κυρίας Ρεπούση, ενώ πριν από περίπου έναν χρόνο διοργάνωσε και συντόνισε την περίφημη ημερίδα για δήθεν μειονοτικό ζήτημα Τσάμηδων στην Ελλάδα («ΘΕΜΑ», 2/3/2008). Η εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί σε αμφιθέατρο του Παντείου, με το κοινό να αποδοκιμάζει έντονα τους οργανωτές. Σα να μην έφταναν αυτά, ο κ. Παπαγεωργίου -όπως επισημαίνει ο συνάδελφός του στο Πάντειο κ. Νεοκλής Σαρρής- έχει γράψει μελέτη όπου ισχυρίζεται ότι οι Κύπριοι δεν είναι Ελληνες και ότι αναγκάστηκαν να δηλώσουν Ελληνες το 1912!
ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΡΟΝΕΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ...
«Υπάρχουν γεγονότα τα οποία εάν τα διάβαζε ένα παιδί ή και ένας μεγαλύτερος θα αισθανόταν ντροπή που είναι Ελληνας. Η επίθεση, το 1919, κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία έγινε από τους Ελληνες οι οποίοι έκαναν μεγάλα έκτροπα. Σκότωναν παιδιά, γυναίκες, βίαζαν. Καίγανε το ένα χωριό και τη μια κωμόπολη μετά την άλλη. Ουσιαστικά έγινε εθνοκάθαρση εναντίον των Τούρκων, περίπου ό,τι έκαναν οι Σέρβοι στη Βοσνία. Οι Ελληνες ήταν οι επιτιθέμενοι. Φωτιά και μπούρμπερη έως την Αγκυρα. Σκοτώνουν, σφάζουν, η απόλυτη φρίκη, η απόλυτη ντροπή. Ντρέπεσαι που είσαι Ελληνας. Εθνοκάθαρση σημαίνει ότι δημιουργείς τις συνθήκες εκείνες που αναγκάζεις έναν άλλο λαό να φύγει από έναν τόπο. Το ότι φύγαμε εμείς δεν ήταν επειδή μας έκαναν εθνοκάθαρση οι Τούρκοι αλλά επειδή τους προκαλέσαμε. Οσο για τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, στον ΟΗΕ μόνο εμείς χρησιμοποιούμε τον όρο FYROM. Ολοι οι άλλοι λένε “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Ακόμα και για την Κύπρο δεν χρησιμοποιείται ο όρος “ψευδοκράτος” αλλά εντός εισαγωγικών “Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”».
Αντί για σχόλιο προτιμώ να μεταφέρω τις απόψεις δύο σεβαστών διαπρεπών Ελλήνων του Αντιστράτηγου Ευάγγελου Τσίρκα, Προέδρου της Ενωσης Σμυρναίων και του Κωνσταντινουπολίτη Καθηγητή ΕΜΠ κ. Νίκου Ουζούνογλου.
«Παραχαράσσουν την Ιστορία» «Ο καθηγητής από θύματα μας μετατρέπει σε θύτες. Αντί να μιλάει για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και τον μεγάλο ξεριζωμό, ανακαλύπτει εθνοκάθαρση εναντίον των Τούρκων. Στην αρχή ήταν η κυρία Ρεπούση που περιέγραφε την Καταστροφή της Σμύρνης ως απλό συνωστισμό και τώρα ήρθε ο κ. Ηρακλείδης να παραχαράξει εντελώς την Ιστορία. Οσα ισχυρίζεται ο κ. Ηρακλείδης είναι ιστορικά και επιστημονικά ατεκμηρίωτα. Παρουσιάζει τα θέματα όχι βεβαίως όπως έγιναν, αλλά όπως κάποιες σκοπιμότητες του επιβάλλουν. Οσο για την υπόθεση περί "Δημοκρατίας της Μακεδονίας", δεν ξέρω αν ο κ. Ηρακλείδης κυνηγά με αυτό τον τρόπο χρηματοδοτήσεις από διάφορα κέντρα, γνωρίζω όμως ότι τα Σκόπια ιδιοποιούνται ξένη Ιστορία». ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ, πρόεδρος της Ενωσης Σμυρναίων, αντιστράτηγος ε.α.
«Ο κ. Ηρακλείδης δεν γνωρίζει την Ιστορία, γι’ αυτό μιλάει. Οι διωγμοί, ο αφανισμός και ο αφελληνισμός ξεκινούν τέλη του 1913, πρώτα στην Ανατολική Θράκη, μετά στη Δυτική Μικρά Ασία και συνεχίζουν το 1916 στον Πόντο. Αλλωστε τα ιστορικά δεδομένα που αποδεικνύουν σχέδιο εξόντωσης του Ελληνισμού της Ανατολής είναι ξεκάθαρα. Ο Μόργκεταουν, Αμερικανός πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη, καταγράφει από το τέλος του 1913 τι έχει γίνει στους Ελληνες, στους Αρμένιους και στους άλλους χριστιανικούς πληθυσμούς, γεγονότα που ακόμα και Τούρκοι διαπρεπείς ιστορικοί τα έχουν αναγνωρίσει». ΝΙΚΟΣ ΟΥZΟΥΝΟΓΛΟΥ, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Κωνσταντινουπολίτης
Πηγή: Πρώτο Θέμα, Κυριακή 5/2/2009
των δημοσιογράφων Χρήστου Μπόκα και Ανδρέα Μπελεγρή...
Είναι κατάπτιστος ο εν λόγω κύριος που το παίζει καθηγητής διότι τι κάνει παραχαράσσει την ιστορίαν, ντρέπεται για τους προγόνους μας έτσι ισχυρίζεται…και ερωτώ ποιος τον εμποδίζει να μεταφέρει τον τόπο κατοικίας και πανεπιστημιακής έδρας του όπου εκείνος κρίνει στα Σκόπια, στην Τουρκία ή στην Αμερική…εδώ υπάρχει επίγνωση της ιστορίας μας, εμείς ζούμε με μνήμες πονεμένων προγόνων…οι πρόγονοι μας έφτυσαν αίμα για να είμαστε ελεύθεροι εμείς!
Εμείς δε παραχωρούμε στους ξένους αμαχητι το δικαίωμα να είμαστε αρνησιπάτριδες και επιλήσμονες της ιστορικής μνήμης και του ενδόξου παρελθόντος!
Μήπως πρέπει να ζητήσουμε συγνωμη από τους Τούρκους και τους Σκοπιανούς???
Φρικιά νούς ανθρώπου με το σκεπτικό του και την αντιεπιστημονική κατωχήρωση των ιδεών του???ας μας πει που βρήκε βιβλιογραφία και στοιχειωθέτησε τέτοια ψεύδη…στο βιβλίο της κ. Ρεπούση!
Γι’ αυτό μας εχουν σε πλήρη γελοιότητα στον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι απανταχού εχθροί μας διότι στο εσωτερικό μας είμαστε σ κ ο ρ π ο χ ώ ρ ι!
modern Father
Μηπως πρέπει να μας πούν διατί πληρώνεται με τα λεφτά του ελληνικού λαου???
Ποιος θα απαντησει???

5 σχόλια:

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Ε, δεν πάμε καλά! Δεν πάμε καθόλου καλά για την ακριβεια. Ντροπή του!

Ανώνυμος είπε...

Οταν γράφετε τόσο φιλοπατριωτικά σχόλια, πρέπει να προσέχετε ιδιαιτέρως την ορθογραφία σας. Θα συμφωνείτε μαζί μου ότι η ελληνική γλώσσα είναι πολύ όμορφη για να να την κακομεταχειριζόμαστε με ανορθογραφίες.

modern father είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΠΑΤΕΡ ΜΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΕΝΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΙΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!
ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΞΕΡΩ...ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΛΑΘΗ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΕ...ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΟ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΕΚ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟ ΑΝΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΗΜΕΙΣ ΕΣΜΕΝ ΟΙ ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΙ!
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΔΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ(ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΟΤΥΠΟΥ!).

Ανώνυμος είπε...

Έστειλα στη Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα (ΕΔΤ) Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ΥΠΕΠΘ foitmer@ypepth.gr με κοινοποίηση στην Επιτροπή Ερευνών που διαχειρίζεται τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ)του Παντείου elkepant@panteion.gr & θέμα http://gr.novopress.info/?p=645 την ακόλουθη επιστολή:

Γράφω την παρούσα με αφορμή το ανωτέρω δημοσίευμα ότι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών Αθηνών εγκρίθηκε προς ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το ΥΠΕΠΘ για το ποσό των 50.000 ευρώ η συγγραφή διδακτορικής διατριβής με τον τίτλο ΟΙ ΕΘΝΟΤΙΚΕΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & μάλιστα η σχετική επιτροπή την ενέκρινε σχεδόν παμψηφεί.
& ερωτώ το ΥΠΕΠΘ πώς χρηματοδοτεί διατριβές που από τον τίτλο τους & μόνο προπαγανδίζουν την αλυτρωτική πολιτική των Σκοπίων σε βάρος ελληνικών εδαφών τη στιγμή που η θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι γνωστή όπως εκφράζεται από το ΥΠΕΞ & έχει αναγνωρίσει προσωρινώς τα Σκόπια ως ΠΓΔΜ.
& ποια μέλη της Επιτροπής εκτός από τον αναφερόμενο Στέφανο Παπαγεωργίου πλειοψήφησαν & ποια μειοψήφησαν;
Μην τολμήσουν να απαντήσουν είτε το ΥΠΕΠΘ είτε το Πάντειο ότι υπάρχει αυτοδιοίκητο διότι τα 50.000 ευρώ που τσεπώνουν για να χρηματοδοτούν ξενοκίνητη προπαγάνδα δεν τα πληρώνουν ούτε τα Σκόπια ούτε οι ίδιοι από τις ιδιωτικές τους περιουσίες,αλλά οι Έλληνες φορολογούμενοι.
'Έχοντας έννομο συμφερόν επί της παρούσας υπόθεσης ως Έλληνας φορολογούμενος δηλώνω ότι θα εκθέσω δημόσια την αναφορά μου & ότι αποκρίσεις λάβω από ΥΠΕΠΘ & Πάντειο.

modern father είπε...

ευχομαι κυριε μου να σας απαντησουν οι αρμόδιοι και να τελειώσει το θέμα ενάντια στον προπαγανδιστή των Σκοπιανικών Θέσεων!