Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΘΕΛΕΙΣ ΥΓΙΗΣ ΓΕΝΕΣΘΑΙ?


Θες να γίνεις υγιής πνευματικά είσελθε εν τη εκκλησία, είσελθε στην σύναξη των πιστών εις την οποίαν ο Χριστός μας είναι παρών, εκείνος διαφεντεύει την «τύχη» της Εκκλησίας Του!
Καθηρέθη εις Επίσκοπος (του οποίου δεν θα κρίνω την κατ’όψιν κρίσιν αφού αυτή η κρίσις αποφεύγεται στους αγίους αλλά αφού διήρχετο αμαρτωλώς και αθεραπεύτως γι’ αυτό καθηρέθη), τον οποίον καθήρεσαν αφού (((επείσθησαν ή))) επιέσθησαν για την ενοχήν του … έτσι γίνεται πάντα ο λαός του Θεού πιέζει να γίνονται όλα όπως ο Τρισάγιος Θεός μας θέλει!
Αν ο λαός δεν αντέδρα και ο επίσκοπος δεν είχε παραμείνει στο θρόνο του χωρίς να παραιτηθεί σήμερα δεν θα είμαστε εδώ…κανείς δεν θέλει τον κληρικό πληγωμένο και τετραυματισμένο αφού ο μοναχός και πρώην επίσκοπος σήμερα δεν έχει μάλλον κατανοήσει ότι τα επίγεια μετανοώντας μπορεί να τα ανταλλάξει με τα επουράνια!
Δεν είναι η καθαίρεσις κάτι το τραγικό απλά, τραγικότερες ήσαν οι αμαρτίες που βάραιναν τον Παντελεήμονα (αν και στο όνομα του υπάρχει αντίφαση από το ότι δεν ελεούσε κανέναν, μόνον παντελεήμων δεν ήτο αλλά πολυκτήμων και άρπαγας…έτσι όπως τα δικαστήρια δείχνουν)!το θέμα το σημαντικό είναι ο αδελφός μας αυτός να έχει τα μάτια του στραμμένα στον παράδεισο…τα έχει???
Αν τα όμματα της κάρδιας του βλέπουν εκεί η καθαίρεση είναι αρχή νέας ζωής, είναι μια περίεργη «βάπτιση», μια παράδοξη «εν-Χρίστωση», μια παρατραβηγμένη εκδοχή «σωτηριώδους πορείας»!
Εύχομαι όλοι να έχουμε αυτή την εμπειρία : το αρνητικό να το κάνουμε θετικό, το στραβό να το ισιώνουμε και τελικώς κάθε τι κακό να το βλέπουμε θετικά και αγαθά για να είναι ο Χριστός έστω και συγκλονιστικά διαφορότροπα μέσα στις καρδιές μας!
Μodern Father

Δεν υπάρχουν σχόλια: