Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ευχές σε αρραβώνα εις την οικείαν τινός αδελφού

«Τίποτα εκ φύσεως δεν κοσμεί τη νεότητα τόσο, όσο το στεφάνι της σωφροσύνης και το να προσέλθει στο γάμο ο νέος καθαρός από κάθε ασέλγεια. Έτσι και οι γυναίκες θα τους είναι επιθυμητές, όταν η ψυχή τους δεν έχει ασκηθεί στην πορνεία ούτε είναι διεφθαρμένη, όταν ο νέος γνωρίζει μόνο τη γυναίκα εκείνη που ενώθηκε μαζί του με γάμο. Ετσι και οι έρωτες γίνονται θερμότεροι, και η συμπάθεια γνησιότερη, και η αγάπη πιο γνήσια, όταν οι νέοι βαδίζουν τους γάμους με τόση προφύλαξη» του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Γάμος εδώ δεν είναι μια ακόμη κοινωνική εκδήλωση αλλά ένα και μοναδικό μυστήριο του Χριστού που εδράζεται στην συνύπαρξη του άνδρα και της γυναίκας με ευαγγελική πίστη και ταπείνωση, υπομονή και υπακοή του ενός στην άλλη και της μιάς προς τον άλλον…σ’ αυτό τον τόπο συνάντησης εν τη Εκκλησία – τη Συνάξει των πιστών – μας προετοιμάζει και μας προϊδεάζει ο αρραβών ο δικός σας που είναι, φίλε και φίλη , έκφραση της αγάπης σας και επισημοποίησις της σχέσεως σας!
Ευχόμεθα και συνευχόμεθα μετά των οικείων και αδελφών σας εκ μέσης καρδιάς και με θερμήν διάθεσιν η χάρις του Κυρίου μας να είναι ο συνδετικός σας κρίκος που οδηγεί και συνέχει την σχέση σας, αν δεν σας συνδέει ο Χριστός και η διδασκαλία του είναι εύκολο να «πωληθεί» το σπίτι που θα ανοίξετε από κοινού και σας το ευχόμεθα εις το μέλλον αλλιώς όπως λέει ο τροβαδούρος του επιγείου και φθηνού έρωτος «το πουλάω το σπίτι…»και αυτό θα γίνει αν εσάς δεν σας συνδέει η αρετή αλλά το πάθος, αν δεν σας συνδέει η αγάπη αλλά ο έρωτας!
Ο Θεός μαζί σας! Καλά Στέφανα!
μακάρι όλοι να μας καλούσαν να ευλογήσει ο Κύριος μας μέσω ημών τις βέρες των παιδιών του ούτως ώστε να βρεθούν και αυτοί ομοτράπεζοι της βασιλείας Του!
modern father

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«το πουλάω το σπίτι…» και αυτό θα γίνει αν εσάς δεν σας συνδέει η αρετή αλλά το πάθος, αν δεν σας συνδέει η αγάπη αλλά ο έρωτας!"

πωωω πατερ με συγκλόνισε αυτο που ειπατε! ποσο νοημα εχουν αυτες οι λεξεις...πρεπει να προσεχουμε τελικα τι μας συνδεει σε μια σχεση! το παθος ομως κ ο ερωτας τυφλωνει!
1)τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση?
2)αν ομως υπαρχει κ αγαπη στην σχεση ενω παραλληλα υπαρχει και παθος?

Kostas Sakellaridis

Modern Father είπε...

δεν το λεω εγω αλλα η εκκλησιαστικη παράδοση...στο ιερο μυστηρο οταν πολλοι απο εμάς περιμένουμε να δούμε αν θα πατήσει το πόδι η νύφη του γαμβρου ο ψάλτης λέει τον λόγο του Θεου δια στόματος του αποστόλου Παύλου, ότι πρέπει να υποτάσσεται η γυναίκα στον Χριστό όπως ο Χριστός στην Εκκλησία...δηλαδή τα δίνει όλα για χάρη της και εκείνη τα δίνει όλα για χαρη του!
σήμερα πολλά ζευγάρια αποτυγχάνουν διότι δεν αντέχουν να υποτάσσονται στον ανδρα ή την γυναίκα τους, δεν τον ή την λατρεύουν και δεν ζούν γι' αυτόν ή για αυτήν!άρα συνδέονται φίλε Κωνσταντίνε, μόνον σεξουαλικώς και όχι ερωτικώς διότι ο πραγματικός έρωτας είναι ο τρόπος έκφρασεως της αγάπης μας προς τον μοναδικό άλλον, το΄έτερο του ήμυσι το οποίον αν δεν το έχεις σε εκτίμηση σου φεύγει απο κοντά!
αν δεν βλέπεις στο πρόσωπο του άλλου τον μοναδικό σου σύντροφο τότε αποτυγχάνεις...άρα δείτε όσοι διαλέξετε τον γάμο για να σας οδηγήσει στον παράδεισο τον ή την άλλη ως παρουσία του Θεού στη ζωή σας και μην τον βλέπετε ως σκεύος ηδονής αλλά σ΄κεύος εκλογής!