Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ρήση θεοφώτιστος απο απρόσμενα αγιασμένη εκφωνήτρια

“Τα πόδια στη γη το βλέμμα στον ουρανό και όλα θα πάνε καλά”

Αυτός ο λόγος είναι μια στιγμιαία έκφραση (ατάκα) μιάς γυναίκας που υποδύεται σε ένα σήριαλ την καθηγήτρια η οποία κατά την οδόν της ζωής της παραστράτησε!

Κι όμως είναι αφορμή για πολλές σκέψεις η ρήση αυτή!

Διότι είναι σημαντική θέση μιάς εμπειρίας κάποιου ανθρώπου που ελάθεψε…και επειδή έκανε λάθος έχει την πείρα να μπορεί να συμβουλεύσει κάποιους να αποφύγουν το δικό τους λάθος.

Εκείνη έδειξε ότι παραστράτησε και όμως ορθοπόδησε ύστερα με κόπο, και κάποιοι δήθεν μαθητές της αψηφώντας αυτόν τον κόπο της την εξέθεσαν με αφορμή το δικό της λάθος…

Και εδώ έρχεται η δική μας σχολιαστική δυνατότης, πόσες φορές δεν εξουθενώνουμε τον άλλον σε θέματα που ούτε εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε προχωρήσει ή δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην ωριμότητα να τα βιώσουμε!?!?!?

Πόσες φορές δεν γινόμαστε κριτές ακριβοί των άλλων ενώ ποτέ δεν κρίνουμε έστω και με ελαστικά κριτήρια τον εαυτό μας?!?!?!

Ας έχουμε την ταπείνωση (τα πόδια στη γη) να βλέπουμε τις δικές μας ατέλειες και να ανυψώνουμε στα μάτια μας τις προσπάθειες των άλλων! Για να μπορεί έτσι το βλέμμα μας να κοιτά ψιλά, για να μπορεί το βλέμμα μας να κοιτά το απέραντο γαλάζιο στο ασύνορο σύμπαν για να δρασκελίζει τον πρώτο όροφο (όχι όμως το γαιώδες ισόγειο) στον ουρανοξύστη που στην κορυφή του κατοικεί ο Απρόβλεπτος και Απρόσιτος Θεός μας!

Όλα δε τότε θα πηγαίνουν καλά όχι με ανθρώπινες κατηγορίες αλλά με αγιασμένη θέληση στα μάτια μας όλα θα είναι κ α λ ά!


modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια: