Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

που θα καταντήσουμε?

Μεγάλη ταλαιπωρία (θα) είναι ο μη διορισμός κληρικών στην εκκλησία της Ελλάδος! Θα φθάσουμε να δούμε απορφανισμένα θυσιαστηρία?
Θα φθάσουμε να δούμε κλειστές ενοριακές ή άνευρες ενοριακές κοινότητες?
Θα φθάσουμε να κλαίμε για δήθεν περασμένα μεγαλεία?
Θα κλάψουμε για την εμπορευματοποίηση της πίστεως μας?
Μάλλον ειδικά το τελευταίο δεν θα είναι η απάντηση στην επιβίωση μας αλλά η δαιμονοποίηση της ιερατικής μας λειτουργίας! Θα καταντήσουμε να πωλούμε τα πάντα για να ζήσουμε?
Δεν είναι η πίστη μας μια κατάσταση ματαιότητος ή κατάσταση συστημική αλλά είναι μια βεβαιότητα ελπίδος για την Ανάσταση του Χριστού μας! Εμείς αν δεν ζούμε ενδογενώς και καρδιακώς τον αναστάντα Χριστό ως δώρο του Θεού στον άνθρωπο, τότε το δώρον είναι άδωρον ή σωστότερα άγνωστο σε εμάς.
Αν δεν γνωρίσει η καρδιά και δεν αγαπήσει τον Χριστό το μόνο που μπορεί να κάνει δια και μέσω της ιεροσύνης είναι να ευτελήσει την εικόνα του Θεού για τον άνθρωπο!
Αν δεν αποδεχθώ τον Χριστό - Α γ ά π η και μόνον ως αγάπη στη ζωή μου τότε δεν θα ξέρω τι να κάνω με την ιερωσύνη μου που γίνεται βαρύ φορτίο και όχι ζυγός χαριτωμένος!
Μακάρι να μην φθάσουμε να καταντήσουμε να ζούμε εις βάρος της; Ιερωσύνης του Χριστού μας και να μην ζούμε για αυτήν αλλά από αυτήν!
Ας μας φυλάει ο Χριστός μας…Εκείνος ξέρει τον τρόπο να μας προφυλάσσει και ιδιαιτερα τους κληρικούς του για να μην γίνουμε ζοφερές ατομικότητες αλλά ελπιδηφόρες προσωπικότητες για την Εκκλησία μας!


modern father

3 σχόλια:

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

π.Ιερόθεε.
Χριστός Ανέστη
Κάποτε οι άνθρωποι ζούσαν σύμφωνα με το Ευαγγελιο,έτσι αυτό καταγράφτηκε και στους νόμους της πολιτείας.Σήμερα που οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία οι νόμοι της πολιτείας εξοβελίζουν το Ευαγγέλιο΄.Όταν άρχισαν οι απόστολοι να κυρήττουν το ευαγγέλιο καμία πολιτική εξουσία δεν τους στήριζε.Το ίδιο θα γίνει και κατά τη Δευτέρα Παρουσία.Θα είμαστε γυμνοί από κάθε κοσμική εξουσία.
Όπως λοιπόν τείνει να διαμορφωθεί η κατάσταση ωφείλουμε να «ανανεωθούμε»και να γίνουμε οι ευαγγελιστές και οι φωτιστές του λαού.
Για την νέα κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί θα ακουστούν πολλά.Θα ακούσουμε και πολλούς επισκόπους να μας λένε ''Καλά εσείς γίνατε παπάδες για τα λεφτά''Δεν θέλω να επεκταθώ τώρα για το συγκεκριμένο
Θέλω μόνο να πω με αφορμή αυτό που γράψατε ότι ούτε στη Ρωσια;ούτε στη Ρουμανία,ουτε στην Αμερική οι ιερείς δεν εχουν μισθό από το κράτος.Ζουν απ''αυτά που τους δίνει ο λαός.Δεν νομίζω ότι αυτό τους κάνει αυτόματα ''κακούς''ιερείς.
Όπως όταν μισθοδοτούμασταν,έτσι και τώρα που θα κοπεί ο μισθός θα πρέπει να προσέξουμε, πρέπει η ζωή μας να είναι μια διαρκής κλήση και πρόσκληση των ανθρώπων.
Ο λαός το μόνο που θέλει είναι οδηγούς με αυταπάρνηση και Πνεύμα Θεού

Modern Father είπε...

"Θα καταντήσουμε να πωλούμε τα πάντα για να ζήσουμε?"
ayto αδελφέ μου πατέρα Γεώργιε με φοβίζει ιδιαίτερα,,,ο άλλος για να ζήσει...για να επιβιώσει μπορεί πολλά να θυσιάσει...
συμφωνώ απόλυτα...και τέτοιους ιερείς και ο λαός αλλά και ημείς θέλουμε τους εαυτούς μας, προς αποστολικά μέτραα και προς αυτή την κατεύθυνση θα επεκταθούμε!προς τον Χριστόν θα δράμωμεν υπηρετούντες τον άνθρωπον...και σίγουρα έχει Εκείνος το σχέδιο του!

Ανώνυμος είπε...

Ευλογειτε!!! Ο ΚΑΙΡΟς ΓΑΡ ΕΓΓΥς!!!! Εφθασε ο καιρος πατερα ιεροθεε οπου ο πτωχος κληρικος θα ζει απο τον πτωχο λαο!!! Η εκκλησια αποτελει το στηριγμα και η ελπιδα των πιστων!!!! Αυτο το γνωριζουν πολυ καλα ολοι οσοι θελουν να μεταβαλλουν τα πραγματα και να αλλαξουν το status guo της εποχης μας!!!! Στην προσπαθεια τους να καταστρεψουν ή καλυτερα να δυσχερανουν το εργο Της χτυπουν με βαναυσο τροπο τους ιερεις τα κυρια μελη της!!! Γνωριζοντας πως οι κληρικοι οντας διαποτισμενοι απο τον λογο του ευαγγελιου αποτελουν φαρους αληθειας και πιστεως!!! Η νεα ταξη πραγματων μας θελει ολους προσκυνημενους και ταπεινωμενους χωρις βουληση και κριτικη σκεψη!!! Ομως δεν θα τους κανουμε την χαρη!!! Οι κληρικοι θα αυξανονται και θα μεταδιδουν τον λογο της αληθειας και της αγαπης παντου προσδοκωντας την σωτηρια των ψηχων των ανθρωπων που η μητερα εκκλησια τους ορισε να διαποιμενουν!!!! Η ιεροσυνη ειναι λειτουργιμα και αυτο θα αποδειχθει στην πραξη!!!! Ο θεος δεν θα μας αφησει!!!!! Ευχεσθε!!!