Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Σκληρός και στυφός Χριστιανισμός...



Σήμερα που όλοι τα ξέρουν όλα, τοποθετούνται επί όλων των θεμάτων, ομιλούν για όλα, παίρνουν την θέση των ιθυνόντων, γνωρίζουν τα πάντα, τέτοιους έχουμε πολλούς, ίσως θεωρηθούμε και ημείς μεθ'εαυτών. 

των γνωριζόντων όλα.


Ούτε το ισχυρίζομαστε περι ημάς ούτε και το προσδωκούμε! Είμαστε σίγουροι απλά ως κληρικοί αποστελλόμεθα υπο του Επίσκόπου και δι'Αυτού υπο της Ιεράς Συνόδου προς πάντας για να κηρύσσουμε Ιησού Χριστόν, Σωτήρα και Λυτρωτή και Ευεργέτη όλων ημων. Αποστελλόμεθα με χάρη αποστολική για να κηρρύσουμε με καθε μας τρόπο, σε κάθε τόπο προς πάντας ότι ο θεός μας ειναι Θεός προσωπικός και οχι αφηρημένος, ειναι ο Ιησούς Χριστός και οχι μιά ανωτέρα Δύναμις.

Είναι ο Χριστός μας όχι ο σκληρός και άκαρδος εκδικητής αλλά οχι και ο στυφός και άγευστος "αγαπησιάρης", είναι ο Θεός μας Σταυρωμένος άρα θυσιαζόμενος έως εσχάτου σημείου που η δήθεν αξιοπρέπεια μας και η στυλιζαρισμένη περηφάνεια μας δεν θα το άντεχε ούτε για τον εαυτό μας ούτε για τα παιδιά τέτοιο δύσκολο και πληγηρό μέλλον, και Αναστημένος άρα ο άπόλυτος και μοναδικός θριαμβευτής ενώπιον της φθοράς και του θανάτου, ο "καθαιρέτης του Άδου"! οχι γιατι επιζητά το μαρτύριο και θέλει να θριαμβεύει αλλα για το ότι ως μύστης του μυστηριου της Δημιουργίας μετά του Πατρός και του Πνεύματος ζει και υπάρχει στην εκκλησία, για την εκκλησία και μόνον εν Εκκλησία!

ο Χριστός μας εκτός Εκκλησίας ειναι αν-εκκλησίαστος άρα αποκομμένος απο το θερμουργο μυστηριο της Σωτηρίας που ζεσταίνει πνευματικα και αγιασμενα και μοναδικά την κατ'εικονα θεού ύπαρξη του ανθρώπου.

Σκληρότητα δεν βρίσκεις στο Χριστό μας αφού και οταν οργίσθηκε και επαναστάτησε κατα των αργυραμοιβών του ναού του Σολομώντος, ανέτρεψε τους πάγκους και εφώναξε κατα του έργου τούς, αλλά δεν εχτύπησε τους ανθρώπους ουτε τους ελοιδώρησε προσωπικώς για τα χάλια τους.

Στυφότητα φυσικά και όχι δεν υπάρχει στον Χριστιανισμό. Το στυφό στη γεύση ειναι μάλλον άγευστο, το στυφό πορτοκάλι δεν εχει ούτε γλυκύτητα ούτε ξυνάδα, άρα ειναι ενα πορτοκάλι χωρίς ταυτότητα, έτσι και ο υπερ άγαν μαχητής που δεν έχει την χάρη του Θεού στην καρδιά του, στην ύπαρξη του και στα έργα του είναι ακαθόριστος πνευματικά και άνευ ταυτότητος προσωπικά.

Η Εκκλησία του Ζώντος Θεού ημών δεν έχει ουτε τον βούρδουλα του "Δυνάστου Θεού" αλλά ούτε την στυφάδα του Γλυκύ Ιησού. Αλλά έχει σεσαρκωμένη εν εαυτή την θεία Αγάπη του Θεού ημών.




Άγιο Δωδεκαήμερο.

+ π.Ιερό or modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια: