Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

μπακαλιζέ...



σκέφτομαι συχνά ότι ο Θεός δεν στέλνει το ελεος του και την ευλογία του όπως παλαιότερα, καθότι εμεις στηριχθήκαμε στην αυτάρκεια μας στο "εγώ", η ύπαρξη μας δεν του ζητά τίποτα αλλά τον θυμάται απλά στα δύσκολα!

ακόμη και εκει ο Θεός δεν μας εγκαταλείπει...δεν μας αφήνει, δεν μας εκδικείται...αλλά επειδή κάναμε την σχέση μας "μπακαλιζέ" (sic) δεν ειναι πια ελευθερη σχέση και σχέση μετοχής του Ακτίστου στην δυσκολεμενη πορεία του κτιστού και του κτιστού ανθρώπου στην χάρη του Θεού, έτσι ο θεός μας αφηνει ελεύθερους, παίρνει την πρέπουσα απόσταση, μας αφηνει να κανουμε ότι θέλουμε...και οπως ο μπακάλης μας πασάρει με τρόπο ότι θέλει. Έτσι και ο Κύριος μας, μας χαρίζει μεν ότι πρέπει αλλά οχι και παραπανω οπως πολλές φορές σε ανθρωπους που ειναι δωσμένοι σε εκείνον!

μας λείπει η δοτική συνεύρεση των προσώπων στη χώρα της ευγνωμοσύνης την γεμάτη προσευχή!

μας λείπει η ευγενεια του ήθος στη χώρα της απόλυτης αγάπης!

μας λείπει η ομορφιά της επικοινωνίας στη χώρα της προσευχής!

μας λείπει το καλο παράδειγμα, την στιγμή που οι ίδιοι γινόμαστε κακό παράδειγμα για τους ανθρώπους της αντίπερα όχθης!


ας κοιτάξουμε να προοδεύσουμε πνευματικά!παρακαλώ όλους να προσεύχεσθε έντονα το αύριο αβέβαιο ανθρωπίνως, ο θεός μονον ξέρει...και οσοι νομίζουν οτι οι πολιτικοί θα μας σώσουν δεν εχουν σωστή και ελευθερη πολιτική (ενν. αυτη που αφορά τον κάτοικο μιάς πόλεως-κράτους, τον ενδιαφερόμενο σημερα για τα κοινά) σκέψη και αρα αδούλωτος δεν μπορεί να μείνει!

+π.Ιερόθεος

Δεν υπάρχουν σχόλια: