Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

με αφορμή τη μέρα της Γυναίκας...



γυναίκα...

η παγκόσμια κοινότητα σήμερα δεν ξερω αν εχει καταξιωσει την γυναίκα ή με τον τρόπο της τον συγχρονο την απαξιώνει. αυτό δεν το ξέρω και δεν μπορώ να το διαβλέψω αλλά εκείνο το οποίο μπορώ να διαγνώσω είναι το ότι η συγχρονη πραγματικότητα έρχεται και ισοπεδώνει την γυναίκα.
την οποία σύγχρονη γυναικα την αντιμετωπίζερι σαν αλλα δυο χέρια εργασίας που ειναι παραπλησια του ανδρός, μα οταν τα βλέπει τα γυναικεια χέρια έτσι δεν αφηνει την γυναίκα να είναι αφεντικό στο σπίτι της και να ειναι η μανα των παιδιών της.
ουσιαστικά η χειραφέτηση της γυναικας την έκανε γυναίκα αλλά δεν την αφησε να μεινει μάνα.
αφησε τα παιδια της στην καλύτερη να τα μεγαλώσουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες στην πιο καλη περιπτωση, στην μετρια περίπτωση μια καλη ημεδαπή γκουβερνάντα και στην χειρότερη μια αλλοδαπή που κάνει τα παιδιά να ειναι μεγαλωμενα σε αντιφατικο και διαφορετικο περιβαλλον απο εκεινο που καθε μάνα θέλει για το παιδί της.
μα μονο το μεγάλωμα των παιδιών είναι; όχι φυσικά η ομορφια να σε περιμενει η μανα σου στην πόρτα να σε αγκαλιάζει να σε καλοσορίζει και άλλα τόσο όμορφα.
η νοικοκυρά του σπιτιού είναι άλλη γυναίκα που πληρώνεται για αυτό για να λεει απο εδώ και απο εκει οτι οι νοικοκυρές τούτου του τόπου είναι νοικοκυρές με ξένα χέρια...
μετά δεν ειναι εκει ως φίλη και σύζυγος αφού πολλές φορές λείπει απο την οικογενεια πιο πολλές ω΄ρες απο τον σύζυγο ή σύντροφο της.
μετά μπορεί να πούμε τόσα και άλλα αλλα θα σταθώ σε ένα πράγμα το πόσες γυναίκες διαλέγουν την καριέρα σε αντιθεση με την οικογενεια και τις ομορφιες της κοινοτικής ζωής και έχουμε πολλές καταξιωμένες γεροντοκόρες κάτι που ήτο στο παρελθόν αδιανοητο ισως και πολύ σπάνιο.
τελικά, δεν λέμε ότι η γυναικα δεν πρέπει να εργάζεται και να κάνει καριέρα αλλά να μην ξεχνά και να μην αφήνει για αργότερα την ομορφιά της μητρότητος. ειναι η μεγαλυτερα διακονια στην ανθρωπότητα της γυναίκας είναι ο πιο σημαντικό ρόλος επι γης. μανα ειναι ιερότατο έργο και δεν ανηκει σε όσοες δεν το επελεξαν ή δεν το θέλησαν!
μακαρι να ειχαμε γυναικες ως έπρεπε και τότε ο κόσμος θα ήταν καλύτερος και οι άντρες εμεις θα σεβόμασταν τις γυναικες σωστότερα...
η γυναίκα δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται απο τον άνδρα και δεν πρέπει να εργαλειοποιείται αλλά να είναι θαυμάσια και υπερβολικά το συστατικό εκείνο που συνέχει και αναγεννά μια σύγχρονη και προοδευτική κοινωνία...


με πολλή αγαπη σε κάθε γυναίκα,
+π.ιερόθεος λουμουσιώτης,
ιεροκηρυξ της ιεράς μητροπόλεως ύδρας.
8 Μαρτίου 2019
ημέρα της γυναίκας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: