Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Καθημερινής στιγμής στοχοθεσία.

  Κανονικά ,έπρεπε, την πρώτη σκέψη της κάθε ημέρας, να την σημειώνουμε ούτως ώστε να την στοχοποιούμε και στοχοθετούμε αυτή την σκέψη ως κεντρικό νόημα αυτή την ημέρα.
 Με στόχο να θέτουμε αυτή την ημέρα με αυτόν τον τρόπο σκέψεως, να πορευόμαστε κατ' αυτή την κεντρική νοηματική σκέψη και ενότητα!
 Η δική μου πρώτη σκέψη, επειδή μάλλον κάνει λιγάκι κρύο αυτές τις μέρες, είναι ξεκάθαρα η εξής: αν θέλετε(-ουμε) καλύτερες μέρες για τον ίδιο σας(-μας) τον εαυτό, (να) αλλάξετε(-ουμε) τρόπο ζωής!
  Μόνον έτσι με την ποιότητα της ζωής μας, ενώ η ποσότητα της είναι περισσή. Όταν η ποσότητα υπερτερεί, η ποσότητα περισσεύει! Δεν έχει να μας οδηγήσει εμάς πουθενά, το να έχουμε ποσότητα, αλλά το να θέλουμε ποιότητα.
Η ποιοτική καθημερινότητα είναι ο στόχος μας, νομίζω, το αξίζει ο εαυτός μας, να το πραγματώσουμε, να το κάνουμε πράξη, για να επιτευχθεί αυτή η ποιότητα ζωής!
 Έχω την αίσθηση, ότι επιβάλλεται στην καθημερινότητά μας να απομακρύνουμε τους τοξικούς ανθρώπους, από γύρω μας, αυτοί οι άνθρωποι, με την αρνητικότητα τους και την τοξική τους διάθεση, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μας κάνουν κακό και να χαλάσουν τις όμορφες στιγμές της απλής και καθημερινής συνύπαρξης.
 Με τους άλλους ανθρώπους, στο κάτω κάτω, γιατί να μην ισχύει αυτό που τόσο ωραία τραγουδάμε; "για όσους αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε!!!!!!!". Όντως αυτό μπορούμε να το κάνουμε, να αρέσουμε στον εαυτό μας, πρώτα να το κάνουμε αυτό χαρούμενο, ούτως ώστε κατά συνακολουθία είναι χαζό και ο άνθρωπος γίνεται, άλλος άνθρωπος, με αυτή τη χαρά μας, αν είμαστε εμείς χαρούμενοι, με τον εαυτό μας, τότε και οι άλλοι θα είναι χαρούμενοι, με την παρουσία μας!
 Ας τους χαρίσουμε, αυτό το χαμόγελο μας. το οποίο πρώτα εμείς έχουμε αδήριτο και απόλυτη ανάγκη.
 Καλή σας ημέρα!
Καλή δύναμη στο υπόλοιπο της ημέρας σας.
Κρανίδι 13η Ιανουαρίου 2020,
αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Λουμουσιώτης,
Ιεροκήρυξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: