Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Η κρατική καταστολή ισχύει, μόνο για χριστιανούς;

Η κρατική καταστολή ισχύει, μόνο για χριστιανούς;

Ένα ερώτημα που μας ταλανίζει, μετά την εργατική πρωτομαγιά 2020, είναι τέτοιας βάσεως, όπως έχει καταγραφεί στο δικό μας συλλογικό συνειρμικό τρόπο σκέψεως, κάτι σαν συλλογική εκδίκηση προς κάθε τι χριστιανικό!!!(επιφύλαξη)
Τα είδαμε τα τεκταινόμενα, ενώπιον μας, οι χριστιανικές εορτές δεν έπρεπε να γίνουν με κανέναν τρόπο, εντός του ιερού χώρου του ναού. 
Αλλ' έξω από τον ναό της δημοκρατίας("Βουλή" των "Ελλήνων"), θα μπορούσε να υφίστατο πρωτομαγιάτικη εκδήλωση των συντρόφων μας, με τας κόκκινας σημαίας, αλλ' όχι ο ιερός επιτάφιος της μητροπόλεως και το κατ έθος ιερό λογίδριο του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου. 
Σαν να μας βόλεψε όλους, ο καναπές μας, και να εδέχθημεν τας εντολές της Κυβερνήσεως αγγογύστως και ανερυθριάστως...
 Ναι, χωρίς γογγυσμο, όχι απλά μόνο αυτό` αλλ' εδέχθημεν οι απλοί παπάδες, την λοιδορία εκ μέρους θρησκειοποιημένα θρησκευομένων, εκ μέρους δεσποτικών εντολών, ίσως και κατευθείαν αποστέλλομενων αυτών των ίδιων κρατικών εγγράφων χωρίς καμμιά διαβιβαστικη συνοδευτική πράξη ή επιστολή, λοιδορία από τον απλό χριστιανό, που ήθελε εκείνο που είχε συνηθίσει.
 Ήθελε να επιτελέσει το θρσκευτικό του καθήκον, τα περιτετμημένα ιερά δεκάλεπτα τους  στο ναό να είναι ελεύθερα, λοιδορίες ένθεν, κακείθεν και εντεύθεν.
 Καλή δύναμη να έχετε.
 Εδώ ειμεθα να πετροβοληθούμε από τις γλώσσες σας, αδελφοί μου, αλλά χριστιανοί μου, όσοι εξ ημών είστε, παρακαλώ, δώστε μας δικαίωμα να σας ζητήσουμε συγγνώμη. Κανείς`δεν μας ερωτησε,ούτε η εκλεγμένη εξουσία, που μας υπελόγισε σαν ιερά μαυροφορεμένα τοτέμ και μάγους της φυλής, ούτε η σύνοδος, εδώ δεν ρώτησε τα μέλη της Ιεραρχίας, εμάς θα υπελόγιζε τους απλους λαϊκούς και της υπαίθρου παπάδες της.
 Κατέστρεψε την λατρεία της μεγάλης εβδομάδος και τώρα θέλει και υπακοή και έτερα τινά. Αυτά δεν είναι ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία και παράδοση.
 Πονάμε ακομη...
 Δεν τελείωσε η ταλαιπωρία μας.
 #Χριστος_ανεστη_ματια_μου#

Δεν υπάρχουν σχόλια: