Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Δεν έχω...

Δεν έχω παπούτσια...
Στο χάρο και στον έρωτα παιχνίδια να μην παίζεις,αυτο άκουσε ο μπάρμπα Γιώργης και δεν το πίστευε ότι μπορεί αυτό να του το έλεγε ο μπάρμπα Δημητρός.
Αυτό που έμαθες μωρέ Δημητρό; ποιος στο ξεφουρνισε και το πιστεύεις αμασητι; σκέψου; μπορείς να κάνεις παιχνίδια με κάτι το επερχόμενο και με κάτι το άπιαστο;
Ωρε Γιώργη, όλα τα ξέρεις; όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνεις;
Μα γιατί, φίλε μου δεν είμαι παραγωγικός; στη σκέψη παραγωγικός;
Μα πως δεν είμαι αδελφέ μου;
Δεν παράγω σκέψεις, μα πας τις παράγω; ναι έχει δίκιο ο Δημητρός. Απόλυτο δίκαιο και που παράγω σκέψεις δεν τις υλοποιω και όταν τις κάνω πράξη φοβάμαι τόσο τις συνέπειες τους που δεν μπορώ να κάνω κάτι θετικό στην τελική για μένα τον ίδιο.
Μονολογεί ο Γιώργης, σκέπτεται, βασανίζει τα εγκεφαλικά του κύτταρα και δεν μπορεί να βρει δικαιολογία για τις δικές του αργοπορίες σε ότι αποφασίζει να φτιάξει ή να κάνει πραγματικότητα.
Ο Δημητρός είναι φίλος ή εχθρός; εχθρός αν ήταν γιατί να με συμβουλεύει και φίλος αν είναι γιατί με κακοκαρδιζει καμμια φορά.
Δημητρε, λέει ο ίδιος στον εαυτό του μη και δεν αξίζει να πασχίζεις για εκείνον που θεωρείς φίλο σου; μήπως δεν ειναι...
Συναντιουνται και συζητούν, χωρίζουν άλλες φορές χαρούμενοι και καμμια φορά με έντονες διαφωνίες.
Είναι κάπως οι σχέσεις μεταξύ τους αλλά τελικά δεν ξέρουν αν είναι ερωτευμένοι με τα παπούτσια που κάποιοι άλλοι τους φοράν ή είναι κακομαθημένοι που ζητούν να έχουν ξυπολητα πόδια όχι όμως επει έχουν την αίσθηση ότι έτσι είναι καλύτερα αλλά αυτό το βρίσκουν αφορμή για μόνιμη γκρίνια.
Αξίζει τον κόπο να φωνάζει ο ένας στον άλλο για τα καπελωμενα παπούτσια που τους δίνουν ή να σκεφτεί ότι κάποιοι δνε έχουν καν πόδια να τα διαχειριστουν.
Άρα δεν είναι όλα αυτονόητα και όλα καλά καμωμενα σε αυτή τη ζήση.
Κάνεις δεν αξίζει να μαλώνει με κανέναν, και κάτι ακόμη καμμια συμβουλή δεν έχει αξία αν ο άλλος δεν την ζήτησε αυτή τη συμβουλή.
Ο μπάρμπα Γιώργης και ο μπάρμπα Δημητρός αν ήθελαν θα κάθονταν στο ίδιο καφενείο αλλά αποφάσισα να χωρισουν για πάντα οι δρόμοι τους.
Ο χωρισμός αυτός έγινε γιατί ο ένας από τους δύο δεν είχε παπούτσια ή επειδή ο άλλος αποφάσισε να μην έχει παπούτσια στην καθημερινή του αμφίεση...
Ποιος ξέρει και ποιος θα μάθει;
Εγραφον εν Κρανίδιω τη 20η Ιουνίου 2020.
Π.Ιερόθεος ο εκ Κρανιδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: