Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΙΑΛΟΓΩΝ ΑΝΕΥ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ

Ενας φίλος μας εστειλε : «Ένας καλόγερος προσευχόταν κάθε μέρα στο κελί του επί ώρες, προσπαθώντας έτσι να τύχει άξιος της Θείας ευλογίας.
Ένα απόγευμα, καθώς προσευχόταν, μια γάτα εμφανίστηκε στο παράθυρό του και άρχισε να νιαουρίζει. Ο καλόγερος ένιωσε προς στιγμή να διασπάται η συγκέντρωσή του, αλλά συνέχισε με περισσότερο ζήλο την προσπάθειά του. Όμως η γάτα, πήγε πιο κοντά και συνέχισε να νιαουρίζει πιο επίμονα, δείχνοντας ότι πεινούσε και ήθελε να φάει.
"Αναθεματισμένη γάτα!" φώναξε εκνευρισμένος ο καλόγερος. "Γιατί με ενοχλείς; Δεν βλέπεις ότι προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον Μεγαλοδύναμο; Φύγε από δω!!!". "Πως είναι δυνατόν να μιλήσεις στον Θεό εάν δεν είσαι ικανός να ακούσεις και να φροντίσεις ένα ταπεινό πλάσμα όπως εμένα;" είπε η γάτα και μεταμορφώθηκε σε άγγελο λίγο πριν εξαφανιστεί...

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο σε αυτούς που δεν εθελοτυφλούν! Η προσευχή δεν αρκεί αν ΔΕΝ είμαστε "σωστοί" άνθρωποι!
Σε παρακαλώ προώθησέ το!»

Εγω απεστειλα σε όλους οσους το διαβασαν την σκεψη μου : «δεν ξερω αν αρκει η προσευχή...παντως εξαρταται τι οριζουμε εμεις ως προσευχή...τι είναι τελικά η αληθινή προσευχή?είναι η επικοινωνία του ανθρώπου με τον θεό...αλλα για να αγαπήσεις τον Θεό που δεν τον βλέπεις λέει ο ιερός Ευαγγελιστής άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, πρέπει να αγαπήσεις τον (συν)άνθρωπο σου που βλέπεις!αρα αγαπησατε τον πλησιον σας ως τον εαυτόν Σας!καλη δυναμη σε κάθε είδους αγώνα που κανετε...με αγωνιστικη διαθεση για να ενωθούμε με τον Χριστό...περιμένω με χαρα τα σχόλια σας!»

Ενας φιλος εκ hi5 μας ειπε : «K EGO AN EPAIRNA OSA K ESY.....TA IDIA THA ELEGA»

Και γω του απαντησα : «οντως πολυ καλα το ειπες,φίλε Βασίλη...αλλα δεν μπορεις εκφερεις γνωμη...για καποιον που δεν ξερεις...και η απαντηση ειναι ελα και δες με...ερχου και ιδε...ειναι δυσκολο φιλε να εισαι παπας σημερα...εσυ αν σε βρισουν στο δρομο μπορεις να απαντησεις...εμενα προχθες με φωναζε ενας αγνωστος σαν και σενα τραγοπαπα και εγω του ειπα ευχαριστω...για ελα να σε βρισουν και σενα στο Συνταγμα να δουμε τι θα λεγες...επισης εγω με τα δυο πτυχια που εχω αν ειχα γινει δικηγορος που ηθελαν οι δικοι μου ξερεις ποσα θα εβγαζα...το μηνα!
αρα τα 900 ευρω ειναι ελαχιστα...γιατι μονο στην αθηνα θελω 5-10 ευρω την ημερα για τους πτωχους και ταλαιπωρημενους στο δρομο που εσυ μπορεις να τους αντιπαρελθεις με ασπλαχνο βλεμμα αλλα καποιοι αλλοι δεν μπορουν λόγω σχηματος και πόνου γι τον άλλο ανθρωπο!!!περιμενω την απαντηση σου!»

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: