Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Σεπτεμβριου πρώτη μέρα...

Αύριο είναι η πρώτη μέρα του εκκλησιαστικού έτους, είναι και η πρώτη μέρα του ακαδημαϊκού έτους, είναι και η μέρα που το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει αφιερώσει στο περιβάλλον!

Η 1η Σεπτεμβρίου είναι και η αρχή του φθινοπώρου…πολλές οι εναρκτήριες αφορμές και αφιερώσεις … αλλά έχουμε το κουράγιο και τη θέληση για νέα αρχή?

Δυστυχώς το παρελθόν το άμεσο ήταν δυσοίωνο, και πολύ πονεμένο! Δεν είχαμε καλό καλοκαίρι…δυσκολίες οικονομικές, δυσκολίες κοινωνικές, δυσκολίες εκκλησιαστικές…πολλά τα προβλήματα και άφαντη η λύση τους!

Κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι κάτι καλύτερο έρχεται! Μάλλον μεγαλύτερο χάος μας περιμένει!

Ας είμαστε όμως χαρούμενοι που μας βρήκε αυτή η μέρα ζωντανούς και θα αντικρύσουμε το φως της ημέρας … διότι πολλοί αδελφοί μας εξέπνευσαν άδικα και απρόσμενα από φωτιές , από προβλήματα υγείας, από οικονομικές δυσκολίες, από αυτοχειρία και εγκλήματα κατά του εαυτού τους, από απόγνωση, από ατυχήματα, από χίλιους δυο λόγους. Και κάποιοι έμειναν πίσω να τους θυμούνται, να τους φέρνουν στη μνήμη τους. Δεν μένει πολύ περιθώριο χαράς αλλά μένει ελπιδοφόρα η θέαση του μέλλοντος! Μακάρι το αύριο να είναι αλλιώτικο από το χθες, να είναι πολύχρωμο διότι το χθες ήταν ή άχρωμο ή ασπρόμαυρο!

Καλή χρονιά!

Καλό μήνα!

Αγάπη και σεβασμό στο περιβάλλον!

Καλό φθινόπωρο!

Καλή σχολική χρονιά!

Καλή εξεταστική!

Καλές επιχειρηματικές νέες δραστηριότητες!

Κανείς να μην μείνει άνεργος!

modern father

2 σχόλια:

Anastasios είπε...

Καλημέρα και Καλό Μήνα!

Καλή Σχολική, Ποδοσφαιρική κι Εκκλησιαστική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες και πρόοδο.

Κι όπως λένε κι οι Άγγλοι: "September blow soft till the fruit's in the loft".

Ανώνυμος είπε...

επισης Γεροντα μου!παν ποθητον!και τελειον!

modern father