Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή Μητρ.Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου υπέρ του Ηγουμένου Εφραίμ

Amen.gr | Ειδήσεις - Επιστολή Σπάρτης Ευσταθίου υπέρ του Ηγουμένου Εφραίμ - Amen.gr - Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων - Η τελευταία λέξη στην προσευχή σας, η πρώτη στην ενημέρωσή σας


Επιστολή υπερ του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντός Εφραίμ, απέστειλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Ιωάννη Τέντε, ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος. "Πως είναι δυνατό να φυλακίζεται ένας έντιμος κληρικός με μια δραστηριότητα αξιοθαύμαστη, εντός και εκτός του Αγίου Όρους, για εγκληματικές ενέργειες όχι που διέπραξε, αλλά που πρόκειται να διαπράξει;", διερωτάται ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος.

Ακολουθεί η επιστολή του Μητροπολίτη Σπάρτης Ευσταθίου:

Κύριον
Ιωάννην Τέντεν
Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Λ. Αλεξάνδρας 121
11510 Αθήνας
Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ του Αρείου Πάγου,

Επιτρέψατέ μου, με τον πρέποντα σεβασμό στη δικαιοσύνη της Χώρας μας και με εκτίμηση στο πρόσωπό σας, να εκφράσω τον προσωπικό μου πόνο και να σας μεταφέρω του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της Μητροπόλεώς μου την αγανάκτηση για την περιπέτεια την οποία βιώνει στην τραγικότητά της ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ.

Πως είναι δυνατό να φυλακίζεται ένας έντιμος κληρικός με μια δραστηριότητα αξιοθαύμαστη, εντός και εκτός του Αγίου Όρους, για εγκληματικές ενέργειες όχι που διέπραξε, αλλά που πρόκειται να διαπράξει;

Στέκει στη λογική ένα τέτοιο σκεπτικό; Πως είναι δυνατό να υπάρχει υποψία φυγής από τη Χώρα μας ενός ανθρώπου που μόλις πήγε και γύρισε από τη Ρωσία και έδωσε εκεί την ορθόδοξη μαρτυρία του και πρόβαλλε το Άγιο Όρος και την Ελλάδα μας; Εκτός αν αυτό αποτελεί την αιτία για την οποία φυλακίζεται.

Πως είναι δυνατό έναν άνθρωπο με πνευματικότητα, με ήθος, με διάκριση και με φιλομόναχα αισθήματα, ο οποίος δημιούργησε μια πολυμελή, αξιόλογη και αξιοθαύμαστη Μοναχική Αδελφότητα σε αποκαλυπτικούς καιρούς η Δικαιοσύνη της Χώρας μας να τον χαρακτηρίζει επικίνδυνο και ύποπτο φυγής, να τον συλλαμβάνει στη Μονή του ως κακούργο και να τον οδηγεί στον Κορυδαλλό ως ένοχο εγκληματικών πράξεων;

Τι κρίμα να φυλακίζεται ο ηθικός αυτουργός και μάλιστα για πράξεις που δεν έκανε και να είναι ελεύθεροι οι φυσικοί αυτουργοί, αν παραδεχθούμε ότι διεπράχθησαν αξιόποινες πράξεις σε βάρος του Δημοσίου.

Κύριε Εισαγγελεύ,

Αρνούμαι να πιστεύσω αυτό που ακούγεται μετ ἐπιτάσεως, ότι η σύλληψη του Ηγουμένου έχει στόχο την Εκκλησία μας και το Άγιο Όρος.

Ζητώ την κατανόησή σας για όσα σας έγραψα, όμως, εάν εμείς σιωπήσουμε, «οι λίθοι κεκράξονται».

Θερμά σας παρακαλώ μαζί με ένα πλήθος κληρικών και λαϊκών να εξετάσετε το συγκεκριμένο θέμα με ιδιαίτερη προσοχή και να αποδώσετε δικαιοσύνη σ ἕναν ήδη φυλακισμένο κληρικό και μάλιστα στην περίοδο των Μεγάλων Εορτών της Εκκλησίας μας, γιατί και «οι κρίνοντες κρίνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: