Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΕΦΡΑΙΜιάς μοναστηριακού κάλλους

πολλοί σημερα και ιδιως οι κληρικοι τυρβαζουμε (και όχι τυρβάζουν) περι πολλά, αλλά ενός εστί χρεια...τι μας λείπει? μας υστερεί η αγαπη στο σώμα του Χριστού, αν αγαπωμεθα ως μελη του ιδιου σώματος η πληγή σε κάποιο μέλος θα ήταν πληγη μας, ενώ η χαρά κάποιου μέλους θα ήταν χαρα μας.
Εξηγούμαι δε τι εννοώ, δεν μπορεί να δοκιμάζεται ενας αθώος και κατα το ανθρωπινο δίκαιο και να είναι προφυλακιστέος εν τω Κορυδαλλώ και έξω να είναι ανθρωποι που έχουν την τυχη των Ελλήνων παίξει κορώνα - γράμματα και έχουν στην ιστορική μας μνήμη γίνει αιτίες σκανδάλου.
Σκανδαλίζονται με τον μελανοχίτωνα μοναχό και μιλούν για στερήσεις και φυλακη που έπρεπε να δεχθεί, καθότι έπρεπε να φυλακιστεί και να τον πάνε με αυτοκινητοπομπή μήπως και απαχθει υπο των άλλων χριστιανικών λαών ή τον απαγάγουν οι χριστιανοί...!!!
Σιγά μην ενας αγιορείτης που έχει μάθει στις εκούσιες και εθελούσιες στερήσεις μην φθάσει να εξαχρειωθή πλήρως, δηλαδή να δραπεύτευε απο την χώρα του...και στο κάτω κάτω αν ήθελε να το κανει θα το έκανε ενόσω ήταν στη Ρωσια!
Δημοσιογραφικοί πένες (παλέρμο, αλτέντε) αφήστε ψυχραίμους εμάς τους ακροατές ή και μην αναμυγνήεσθε σε όλα τα θέματα με την ίδια δεινότητα και γνώση διότι εκτίθεσθε και σεις της Δικαιοσύνης υπεύθυνοι να μας πείτε πως μπορεί να ξαναδιαγράψει πορεία αξιοποίνων καθ' Υμάς πράξεων αν είναι μέσα στο μοναστηρι του και σείς οι πολιτικοί δεν έχετε εμπλακεί!??????
με πόνο και αγαπη και για όσους φωνασκούν αντιεκκλησιαστικώς,
modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια: