Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

πολιτικός λόγος και κομματική εκφορά αυτού!

Πολιτικός λόγος και κομματική διάρθρωση του!

Περί πολίτου λόγος είναι ο πολιτικός λόγος.
Αναφέρεται στον καθένα από εμάς ως πολίτη και μέτοχο αυτού του κατ’ ευφημισμόν δημοκρατικού κράτους. Μπορεί ο καθένας να μιλά για τον εαυτό του και για τους συμπατριώτες του, που συμφύρονται και σέρνονται πίσω από κομματικά συμφέροντα και όχι πίσω από πολιτικά κόμματα, διότι αν τα κόμματα ήσαν πολιτικά δεν θα είχαν ως προτεραιότητα τους βουλευτές αλλά όλους όσους θα έπρεπε να εβουλεύοντο για το συμφέρον των πολιτών, άρα τον καθένα από εμάς, τον καθένα πολίτη αυτής της χώρας.
Δυστυχώς η δήθεν αντιπροσωπευτική δημοκρατία κατέληξε ως πολιτική τρομοκρατία (αναφερόμενη σε κάθε πολίτη ξεχωριστά αλλά και σε όλους μαζί), δεν μπορεί οι φωνές που έχουν βολευτεί στο βουλευτικό απυρόβλητο και στην βουλευτική ασυλία να έχουν το δικαίωμα να μιλούν πολιτικά αφού αποφαίνονται κομματικά με στόχο απώτερο το δικό τους βόλεμα άρα δεν ομιλούμεν για βουλευτές αλλά βολευτές, δεν συμ – βουλεύονται για χάριν του πολίτικου καλού αυτού του τόπου, δηλαδή ενός εκάστου ημών αλλά βολεύονται προσωπικώς και υπερμαχούν για κομματικά (συντεχνιακά) και αλληλοβοηθητικά δρούν ο ένας βο(υ)λευτής του άλλου!
Άρα κομματικό και πολιτικό έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση και πηγαίνει περίπατο ο πολίτης προς χάριν του κόμματος, το κόμμα πάνω από όλα και όλοι υπηρετούν αυτό το γρανάζι της καθεστηκυίας τάξεως…και κανείς δεν μπορεί να παρεκκλίνει φοβούμενος την διαγραφή δηλαδή το προσωπικό συμφέρον και όχι το πολιτικό συμφέρον (του κάθε πολίτου το δικαίωμα).
Αν υπερμαχούσαν οι πολιτικοί για τους πολίτες τότε η δημοκρατία μας θα ήταν πρότυπο δημοκρατίας και έτσι όλα θα πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο…ενώ στην παρούσα φάση όλα βαίνουν και πορεύονται από το κακό στο χειρότερο…κάθε τομέας πολιτικής δράσης και ενημερώτητος αν απομονωθεί και αξιολογηθεί θρηνητικά και λυπητερά θα είναι τα συμπεράσματα μας!
Μήπως βαίνομεν εις ματαίαν πολιτικήν κατάστασιν και πολλήν την του πολίτου εργαζόμεθα την αοριστία του μέλλοντος του και την απροσδιοριστία του αύριο???
modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια: