Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

εκδηλωσις δια τα στελέχη του ενοριακού έργου 2010 υπο την αιγίδα του Μητροπολίτου μας κυρίου ΕΦΡΑΙΜ

η φωτογραφία είναι απο το ιστολόγιου του κ. Δαμαλίτη.

Εκδήλωσις κοπής πρωτοχρονιάτικης πίττας της μητροπόλεως μας δια τας αρχιερατικάς επιτροπείας Κρανιδίου και Ερμιόνης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευλόγησε την αρχή της νέας χρονιάς και μας είπε πολλά και ωφέλιμα για την πνευματική μας προκοπή με κέντρο την ενορία και με πολλή ενοριακή ζωή και δραστηριότητα!
τον προσεφώνησε εκ μέρους όλων μας, ο αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος, π.Γκίκας Παπαδημητρίου, αρχιερατικός Επίτροπος Κρανιδίου, ο και επι 50 ετη διακονος του Χριστού και της Εκκλησίας του εις την περιοχήν μας!
Επήνεσσε προσπάθειες κληρικών μας (της μητροπόλεως μας) που δρουν με κέντρο των άνθρωπο, τον αιδεσιμολογιώτατον Πρεσβύτερον της ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κοιλάδος, π. Θεμιστοκλήν Μπάζον, που με το πρωτοπόρο και ευρηματικό έργο της ενορίας του ελκύει τέκνα του θεού με σκοπό την πραγμάτωσαν της επουρανίου Βασιλείας του, κυρίως δε με την αιμοδοσίαν ευαισθητοποιεί κοινωνικά τον σύγχρονο άνθρωπο να συγχωρεί (κυριολεκτικά να συν + χωρεί, χωρεί στον ίδιο τόπο με τον άλλον άνθρωπο) και εδώ ο κοινός τόπος είναι το αίμα μου που γίνεται αίμα του αδελφού μου!
Επήνεσσε δε και τον πολιόν Γέροντα αιδεσιμώτατον Πρωτοπρεσβύτερον, π. Νικόλαον Χατζήν , εφημέριον Ιερού Ναού αγίων Αποστόλων Ηλιοκάστρου, που προσέφερε (τενεκέδες) λάδι στην «Κιβωτό του κόσμου» στον Κολωνό, στον π. Αντώνιο Παπανικολάου , για τα παιδιά που πονούν και υποφέρουν!
Ο άνθρωπος κέντρο της ενορίας για να φθάσει να πορευθεί στον Θεάνθρωπο!
Στην εορτή ύμνους και κάλαντα παρουσίασαν οι χορωδιακές προσπάθειες υπό τους :
αιδεσιμιλογιώτατον Πρεσβύτερον, π. Δημήτριον Αμπελάν, εφημέριον του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμιόνης και κ. Μαρίαν Μπουλουγούρη – Αγγελοπούλου, Μουσικόν.
Η εορτή εφιλοξενήθη υπό του μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου και ολοι απολαύσαμε του πλούτου της επικοινωνίας αλλά και των πλουσίων δωρεών των λόγων των εκ των χειλέων και της καρδίας του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου μας κ. Εφραίμ , εκπεφρασμένων και εις επήκοον πάντων ακουσθέντων.
Το κομμάτι που μας έκαμε προσωπικώς εντύπωση ήταν εκ των λόγων του πατρός Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, που έλεγε εν συνόψει ότι όποιος αγαπά την Εκκλησία δεν κατακρίνει κανέναν εκ των λειτουργών της αλλά τελικώς και κανέναν εκ των αδελφών του…η ακατακρισία είναι πλέον περιεκτική της ενότητος και ευλογίας στο σώμα του Χριστού!
Το φλουρί της Βασιλόπιττας έτυχε εις τον ευλογημένον εφημέριον του Χριστού, π. Αναστάσιον Μέλλον, παρουσιαστήν της βραδιάς αυτής και εκδηλώσεως.
Να είμαστε όλοι ευλογημένοι και ειρηνικοί με διάθεση ταπεινώσεως διακονώντας εν φόβω Θεού και εν Εκκλησία και ουχί ο καθένας διασπαστικώς και αντι-ενωτικώς (ανθενωτικώς) προς τους άλλους!
Καθότι όπως είπε και ο Πατέρας μας, Μητροπολίτης Εφραίμ, «ταπείνωση χωρίς έργα σώζει, έργα χωρίς ταπείνωση είναι ανώφελα»!
Έτη πολλά, ειρηνικό και ευλογημένο το νέο έτος!
modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια: