Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

νέο έτος...2010 ευχές σε καθε εναν ξεχωριστα απο καρδιας!

O χρόνος είναι ένα γεγονός ανακύκλησης και εναλλαγής, κανείς δεν εκφεύγει της στιβαράς και στυγνής επιβολής του και κανείς δεν μπορεί να τον αθετήσει ως τρόπο κοινής ανθρώπινης εμπειρίας ... όλοι γνωρίζουμε ότι το μυστήριο της Σάρκωσης του Θείου Λόγου, έτεμε εις τα δύο και τέμνει μέχρι σήμερα σε εποχή αλλοτροίωσης και αθέτησης κἀθε μορφής παραδοσιακότητος και σε περίοδο που γκρεμίζουμε καθετι που βρίσκεται μπροστά μας για χάρη του "εγώ" μας και με σκοπό και στόχο την αυτοπροβολή μας με μορφή πολλές φορές εξουθενωτική για τους αδελφούς που μας περιβάλλουν!
Μας θυμίζει ότι η περίοδος της επι γης παρουσίας μας ή μπορεί να είναι ωφέλιμη για εμας και τους γύρω μας ή καταστροφική για καθένα που μας εγγίζει...
αν και αυτές τις εόρτιες ημέρες πολλοί πολυχρονισμοί μας γλυκαίνουν τις ακοές μας και εμείς ανταποδίδουμε ψευδείς και ανώφελους πολυχρονισμούς στους περιοίκους μας ... ενώ γνωρίζουμε ότι το μηκος της επι γης παρουσίας μας δεν έχει αξία ᾱφού όπως λέγει και ο προφητάναξ Δαυϊδ στον 89 ο ψαλμό : " αἱ ἡμέραι τῶν ἐτῶν ἡμῶν ἐν αὐτοῖς ἑβδομήκοντα ἔτη, ἐὰν δὲ ἐν δυναστείαις ὀγδοήκοντα ἔτη καὶ τὸ πλεῖον αὐτῶν κόπος καὶ πόνος " , αλλά η ποιότητα του τρόπου που διαβιούμε!
Δεν έχει σημασία η ποσότης των ετών, αφού δεν μας κάνει να έχουμε ευφορία ψυχική και πνευματική ευρωστία το πλήθος των ετών διαβίωσης μας αλλά τα έτη της επιγειου παρουσίας μας τα νοηματοδοτεί το πολύ και σημαντικό "πώς", δηλαδή κατα ποίον τρόπο τα ζούμε!
Είμαστε αυτοί που διάγωμεν επι γης προς χάρη και για χαρά και για το συμφέρον του αδελφού μας ή ζούμε και θέλουμε όλα και όλοι να ζουν και να υπάρχουν για εμάς?!
Αν η θνητότης μας , το γεγονός του θανατου που είναι συνεπακόλουθο του χρόνου, ήταν εκείνη που θα νοηματοδοτούσε την επίγειο πορεία μας θα μοιράζαμε α γ ά π η...σε όλους αλλά κατα πως λέγει το τραγούδι : "αγάπη τι δύσκολο πράγμα..."...το άθλημα της αγαπης πρέπει να δουλέψουμε, πρέπει να εργαστούμε και σε αυτο ιερό άθλημα να αθλήθούμε!
Σας εύχομαι όλα να τα α γ α π ά τ ε, όλοι να σας α γ α π ο ύ ν και όπου λείπει η αγαπη ... ο Χ ρ ι σ τ ό ς μας, η μοναδική αγαπη του κόσμου αυτού αλλα και του επέκεινα να γεμίζει τις ελλείψεις μας και να φωτίζει τα σκοτάδια μας!
Α γ α π ώ ά ρ α υ π ά ρ χ ω...
π. Ιερόθεος - modern-father

3 σχόλια:

Anastasios είπε...

Ως πρωτοχρονιάτικο δώρο σου έχω μια special μαντινάδα:

«Tούτη τη νέα τη χρονιά ευχές σας στέλνω μόνο,
πάμπλουτοι νάστε σε χαρά και πάμπτωχοι σε πόνο!»

Modern Father είπε...

MAKARI NA MPOROYSE ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ Ο ΠΟΝΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Μ Ε Ν Ο Υ Ν ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!
ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΑΤΕΡ ΜΟΥ!

πηνελοπη είπε...

Ευχομαι και προσευχομαι σε ολον τον κοσμο,σε ολους τους οδοιπορους ,τους πονεμενους....απο καρδιας να ειμαστε στην αιωνια βασιλεια του,οχι για να βολευτουμε στον παραδεισο,οχι γιατι το αξιζουμε,οχι γιατι δεν το αξιζουμε...αλλα γιατι αγαπησαμε τον κυριο με αυτη την ουσιαστικη βαθυτερη αιωνια αγαπη,και τον πλησιον μας μεχρι εξαντλισεως των δυνατοτητων μας...ενα ευτυχες,υγιες και εν κυριω 2010...και μετανοια....μετανοια....μετανοια.