Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Εκλογή Επισκόπου Χρυσοστομου Παπαθανασίου, Μητροπολιτου Μάνης 7 Φεβρουαρίου 2018



Εκλογές αρχιερέων εχθές, έγιναν εν Αθήναις εις τα κτήρια της Ι.Συνόδου της Ιεραρχίας της εκκλησίας της Ελλάδος για να πληρωθή η χειρεύσασα ι. Μητρόπολις Γυθείου και Οιτύλου και επί των ημερών του αειμνήστου Αρχιερέως κυρού Χρυσοστόμου του Κορακή, της μετονομασθείσης εις ι.Μ.Μάνης. ο οποίος είχε οσιακο τέλος αφήνοντας την τελευταία του πνοή ενώπιον του φρικτου ιερατικου βήματος των Παμ.Ταξιαρχών Αρεοπόλεως ανημερα των Ταξιαρχών 2017.

εξελέγη δια ψήφων κανονικών ο κ.Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ιεροκήρυξ του καθεδρικού Ναού των Αθηνών και διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

δυστυχώς η εκλογή είχε ύβρεις και φωνές ως παρεπόμενα της εκλογής όταν οι Μανιάτες που είχαν συγκεντρωθεί στον πέριξ χώρο για να υποστηρίξουν τον Πρωτοσύγκελλο τους π.Συμεών Λαμπρινάκο.

θυμηθήκαμε γεγονότων που έγιναν στις εκλογές και καταστάσεις των Μητροπολιτών Αττικής κυρού Παντελεήμονος του Μπεζενίτη

και Λαρίσης κυρίου Ιγνατίου Λάππα. γεγονότα που υποδαύλιζαν οι φερόμενοι ως κανονικοί ιεράρχες αντιστοίχως κυρός Νικόδημος Γκατζιρούλης και κυρός Θεολόγος Πασχαλίδης...ήμερες ντροπιαστικές για την σύγχρονή εκκλησιαστικη ιστορία...όχι ότι έφταιγαν οι μεν και δεν έφταιγαν οι δε...είχαν όλη μερίδιο ευθύνης και φυσικά η τότε εκκλησιαστικη αρχή...αλλά η πληγή έμεινε πυορροούσα έως του θανάτου αμφοτέρων των κανονικών επισκόπων!

εκείνος που εχαλυβδώθη εις την αρετήν είναι ο Άγιος Λαρίσης κ.Ιγνάτιος.

μακάρι ο Σεβ. Άγιος Μάνης να έχει άλυπον και ανέφελον διακονίαν εις την εκείσε ι.Μητρόπολιν δια την οποίαν εξελέγη!

Ζήθι και ποίμενε εν ηρεμία ομώνυμε του προκατόχου σου Χρυσόστομε!

Αξιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: