Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008

ξανα-σαρκωση του Λόγου με μοντέρνο τρόπο?ναι ή οχι...δική σας η απάντηση!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ RAP ΤΡΑΓΟΥΔΑ HOLY HIP HOP (μια διαφορετική προσέγγιση)

«Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος. Βαφτίστηκα, πήρα το όνομα Σεραφείμ, υπηρετούσα τον Θεό από τη παιδική μου ηλικία μέχρι το 2001. Λίγο πριν απολυθώ τότε από το στρατό, πέθανε ο παππούς μου ενώ ήμουν στον Έβρο, χώρισα με τη κοπέλα που είχα ......................και ήμουν κι εγώ υπεύθυνος γι΄ αυτό, αυτοκτόνησε τότε & ο Billy(ένας φίλος και γνωστός μου από τη Θεσ/νίκη) αλλά και πολλά άλλα..
Άρχισα τα παράπονα μου λοιπόν απέναντι Του & ακολούθησε η απομάκρυνση μου από Τον Θεό και μέχρι το 2003 ήμουν άπιστος. Το "Σ' ευχαριστώ" από το CD "ΣΚΕΨΟΥ" αλλά και η πλειοψηφία του CD είναι ένα καλό παράδειγμα πώς έβλεπα κι ένιωθα Τον Θεό εκείνη τη περίοδο.
Τότε, γύρω στα τέλη του 2003 δηλαδή, κατάλαβα ότι κανείς μας δεν είναι μόνος και όποιος το πιστεύει ψεύδεται. Σαν άσωτος υιός λοιπόν "έκανα το ταξίδι μου σαν τον Οδυσσέα .
Όσοι πιστεύουν μάλλον με καταλαβαίνουν, όσοι όχι τότε μπορώ να τους πω ότι δε περιγράφεται αυτό το συναίσθημα & αυτή η εμπειρία με λόγια. Πρέπει να το ζήσεις! Εύχομαι σε όλους να το ζήσετε. Θα αισθανθείτε πολύ πιο ήρεμα από κει & πέρα για το υπόλοιπο της ζωής σας..
Και να 'μαι λοιπόν, τα Του Θεού Τω Θεώ. Όσα χαρίσματα μου έδωσε τα προσφέρω για να Τον δοξάσω, να Τον τιμήσω, να Τον ευχαριστήσω και να ανακοινώσω την ύπαρξη Του & στη χώρα μας, μέσα από τη γλώσσα των νέων & που γνωρίζω τα τελευταία 14 χρόνια που είναι η RAP και γενικότερα η Hip Hop Κουλτούρα.
Όπως λοιπόν ο Χριστός πήρε νερό & το έκανε κρασί, όπως ο Ιερέας ύστερα από προσευχή μετατρέπει το απλό νερό σε Αγιασμό με τη δύναμη του Χριστού, έτσι & εμείς πήραμε το HIP HOP και το κάναμε HOLY HIP HOP γιατί σε αυτό βάζουμε & Τον Χριστό μέσα αλλά και τα μηνύματά Του!»

http://agbasilios.blogspot.com/2008/09/blog-post_7146.html
Ο αδελφός Σεραφείμ δίνει (στο παρακατω βίντεο) :
http://www.youtube.com/watch?v=1hBYbS-IpU8&eurl=http://agbasilios.blogspot.com/2008/09/blog-post_7146.html, το μ ή ν υ μ α του Κυρίου, Ιησού Χριστού μέσα από τη σύγχρονη μουσική έκφραση του hip hop…κάνει αυτό που έκαναν οι απόστολοι του Χριστού…αφού ήσαν μάρτυρες του σαρκωμένου Θεού Λόγου…βοήθησαν να γίνει αυτή η «σάρκωση» του Χριστού σε κάθε ήπειρο, σε κάθε λαό, σε κάθε πολιτισμό!
Παντου εκήρρυσαν Ιησού Χριστόν Εσταυρωμένον, Αναστάντα και Αναληφθέντα στους ουρανούς…ομοιο με εμάς σε ολά εκτός αμαρτίας…άρα και εμείς πρέπει να βρούμε τρόπο επαναδιατύπωσης της Χριστιανικής Θεολογικής Παράδοσης σε νέες νόρμες και φόρμες σύγχρονες και επίκαιρες…
Δεν φθάνουν οι μεγάλοι σταυροί και τα πολύωρα θυμιατίσματα…αλλα πρέπει το θυσιαστήριο της καρδιάς μας να είναι ανοιχτό στον καθένα άλλο, που είναι φανέρωση του μοναδικού Άλλου, του Θεού μας!
Μodern Father

2 σχόλια:

ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ είπε...

ΧΑΙΡΕΤΕ! ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ!ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.ΣΥΜΦΩΝΩ MODERN FATHER ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ¨ΤΟ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΝΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΑΛΛΟΥ,ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ!" ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΔΗΘΕΝ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ "ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΝ......"ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ.

modern father είπε...

Χαιρομαστε...που σας ξαναβρίσκουμε διπλα μας!ναι οντως πρεπει να βγουμε απο το εγω μας και να πορευτουμε στο εσυ...στο εμείς...που είναι ο άλλος - οι άλλοι!
η επαναδιατυπωση της Αληθειας, δηλαδη του προσωπου του Χριστου μ π ο ρ ε ί να γίνεται ειλικριναι και καρδιακά και στα πλαίσια της ορθοδόξου παραδόσεως, δηλαδή δεν μπορεί ενας μοναχός να γίνει business man για να προσεγγίσει ανθρώπους, ουτε να τραγουδαει οπως ο Σεραφείμ...αλλα μπορει να ζει την ζωή του Χριστού και να καλοδέχεται κάθε επισκέπτη της Μονής όταν παραμένει ανοιχτη!!!
επίσης δεν μπορει ενας οικογενειάρχης ιερεύς του λαού του θεού του υψίστου να καλογεροποιείται και να ζει αποκοσμα για να ελθουν οι ανθρωποι κοντα του! αρα η ειλικρίνεια των προθεσεων του πνευματικου μας αγώνα θα αποκαλύπτει την γνησιότητα μας!