Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ...ΒΡΕΣ Ε Υ Π Ρ Ε Π Η ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΣ!

«Κανείς δεν κοινωνεί στον μπακάλη.
Συχνά με σαμιώτικο μοσχάτο... στο σπίτι!»
http://freechristians.pblogs.gr/2008/10/346866.html

Αυτές είναι τρεις από τις απαντήσεις που έδωσαν βουλευτές (ή καλύτερα και ορθότερα βολευτές των δικών τους συμφερόντων) : «Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοινωνήσατε;»!
Εμένα προσωπικώς με βρίσκει αντίθετο τέτοιου είδους δημοσκόπηση…αλλά αφού απήντησαν έπρεπε να δείξουν λιγάκι σοβαρότητα στην απόκριση τους…δυστυχώς δύο εκ των (λεγομένων) προοδευτικών δυνάμεων, οι οποίοι ως κόμμα και ως βουλευτές το μόνο που τους ενδιαφέρει ως άλλοι Διοκλητιανοί, Μαξιμιανοί και Δέκιοι…να σκλαβωθεί η Εκκλησία του Χριστού, να μην έχει φωνή, να μην διαφωνεί με τίποτα και να είναι εγκλωβισμένη εντός των τειχών των Ναών…να μην ενδιαφέρεται για τίποτα να μην ακολουθεί το αίμα των μαρτύρων Της (ως ο αύριο εορταζόμενος άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης) και να μην διαδίδει τον λόγο του Χριστού…αν μπορούσε θα απαγόρευε στους κληρικούς του Χριστού να περιέρχονται τις ρύμες και τις οδούς των πόλεων, υπενθυμίζοντας την παρουσία του Χριστού μας!
Αυτό είναι η αποκαλουμενη από αυτους «πρόοδος», α π ο χ ρ ι σ τ ι α ν ο π ο ί η σ η της Ελληνικής παραδόσεως, καταστροφή της σχέσης του Γένους μας με τις ρωμαϊκές ρίζες του, η Ρωμηοσύνη να σκλαβωθεί – να υποταγεί στους γραικύλους και αφελληνιστές της ελληνοχριστιανικής διαχρονίας του Ελληνισμού!
Είτε το θέλετε, είτε όχι, αν δεν υπήρχε ο κλήρος η Ελλάδα σήμερα θα ήταν προτεκτοράτο των τούρκων – γερμανών – ιταλών…αυτό είναι ιστορική αλήθεια! Όλοι πολέμησαν για Χριστό και Ελλάδα…στις καρδίες των ηρώων μας Ελλάδα ήταν μόνο εν Χριστώ και δια του Χριστού και ο Χριστός αγάπησε και ευλόγησε την Ελλάδα!
Αυτές οι δύο προτάσεις το μόνο που δείχνουν είναι ότι οι κύριοι της προόδου και της ριζοσπαστικοποίησης έχουν στόχο να λοιδωρούν τον Χριστό μας και εμάς…να ξέρετε ότι οι λοιδωρίες από εσάς είναι στέφανοι θριάμβου για εμάς!
Επίσης δείχνουν ότι η παιδεία την οποία τους παρείχαν οι δάσκαλοι τους (μπορεί όμως και να μην φταίνε και αυτοί) είναι παιδεία η οποία έμαθε να σέβεται όποιον συμφωνεί μαζί μας και να διώκει και να υβρίζει όποιον ζει κάτι άλλο από αυτό που ζει εκείνος, να διαπομπεύει την πιστή του άλλου…
Αξίζουν μάλλον χειροκροτήματα (με ειρωνικό ύφος) αφού είναι πρωταγωνιστές –οι της «προόδου» ηγήτορες- μιας παγκόσμιας τραγωδίας του ανθρώπου…που απομακρύνεται από τον Πλάστη του και λατρεύει τα πλάσματα!
«Δεν εκκλησιάζομαι, προσεύχομαι.»
http://freechristians.pblogs.gr/2008/10/346866.html
Τον πολιτικό άνδρα που έδωσε την παραπάνω απάντηση μπορούμε με σεβασμό να τον αντικρύσουμε…αλλά αν και ξέρει γράμματα…μάλλον εσκεμμένα απαντά σε λάθος ερώτημα. Τον ρωτούν : «πότε έχει κοινωνήσει?» Εκείνος απαντά διαφορετικά…
Δεν υπάρχει προσευχή εκτός εκκλησιαστικών ακολουθιών, αυτό μπορεί να είναι διαλογισμός…μπορεί να είναι ενός είδους συγκέντρωση!
Αλλά προσευχή δεν είναι! Εύχομαι να κατανοούσαν ότι ο Χριστός και την απορρίψει τους δεν την απορρίπτει…την κατανοεί ως μια σχέση αρνητικής προθέσεως…στην οποία σχέση μπορεί κάποτε η πρόθεση να αλλάξει!
Χαρά μας θα ήταν ακόμη και οι αρνητικές προτάσεις να είχαν ένα σεβασμό στην πίστη του άλλου … ανοχή στους αντιφρονούντες … αγάπη και σεβασμός στους διαφωνούντες!
Οι δε θετικές όπως διατυπώνονται απαντήσεις είναι οι περισσότερες εξίσου απογοητευτικές και εκτός εκκλησιαστικής ζωής και παραδόσεως!

Modern Father

Δεν υπάρχουν σχόλια: