Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

http://www.zougla.gr/news.php?id=10551 (δείτε το…πάνω σ’ αυτό βασίζεται το σημερινό μας σχόλιο…ημέρα μνήμης εκείνου που σταύρωσε τον Χριστό και μετανόησε ολοκληρωτικά και ηγίασε μ’ αυτή του την μετάνοια, του αγίου Λογγίνου του Εκατοντάρχου, του εν τω Σταυρώ! Και τα μάτια μας βουρκώνουν να βλέπουμε ιατρούς που έπρεπε να ιατρεύουν θεραπευτικά να γελούν περιπαικτικά σε ενδεχόμενο ιατρικό γεγονός και να διακωμωδούν σαν νεύλληδες 12 χρονοι, που βλέπουν παιδικά στην τηλεόραση)!

ΝΤΡΟΠΗ νιώθει φίλοι μου ο σύγχρονος άνθρωπος όταν δεν μπορεί πουθενά να κοιτάξει και πουθενά να ελπίσει!
Στον χώρο της κομματικής αλληλοδιαδοχής των μερών του συστήματος, συστήματος διαφθοράς και «κατανάλωσης» ακόμη και της έννοιας του ανθρώπου…
Εκεί…που ο άλλος δεν είναι πρόσωπο αλλά είναι ένα κομμάτι κρέας ή στην καλύτερη περίπτωση ένα ενάριθμο τμήμα του αστυνομικών δέλτων … εκεί που όσα γράφει ο νομός καταστρατηγούνται … εκεί που κάθε έννοια δικαίου αναθεωρείται!
Στην παιδεία βασιλεύει οιονεί η παραπαιδεία, αν δεν έχεις χρήματα δεν μπορείς να μάθεις…είναι ελάχιστες οι φωτεινές εξαιρέσεις διδασκάλων που μας παρηγορούν αλλά δεν φωτίζουν το σκοτεινό έρεβος της πλειοψηφούσης μερίδος μαθητών και διδάχων!
Στην δικαιοσύνη υπάρχει μεγάλη σήψη και διαφθορά που κανείς δεν μπορεί να πάει στο δικαστήριο και να ξέρει ότι έχει δίκαιο α ν τ ι κ ε ι μ ε ν ι κ ό και να ξέρει θα δικαιωθεί όταν ο αντίδικος του είναι μια πολυεθνική εταιρεία!!!
Αλλά πουθενά δεν μπορεί να ελπίσει … στους εκκλησιαστικούς άνδρες χάθηκε η μαρτυρία του Ιησού Χριστού, δεν μαρτυρούμε με τον τρόπο ζωής μας ότι είμαστε παιδιά του Χριστού … οι επίσκοποι όπως ο άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος (20 Δεκεμβρίου και 29 Ιανουαρίου) έπρεπε (και πρέπει) να τρέχουν στο μαρτύριο! … οι πρεσβύτεροι έπρεπε (και πρέπει) να τρέχουν μαρτυρώντας την πίστη τους στον Ιησού Χριστό, όπως ο άγιος Λουκιανός ο Πρεσβύτερος των Αντιοχέων (15 Οκτωβρίου) , ο οποίος μελετούσε την Γραφή και ζούσε την ζωή που αυτή προτείνει, καταλήγοντας στον θάνατο! … οι διάκονοι έπρεπε (και πρέπει) να ζουν την ζωή του αγίου Πρωτομάρτυρος και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου, που μαρτύρησε επιμένοντας ότι ο Χριστός συγκεφαλαιώνει την ΠΑΛΑΙΑ Διαθήκη και αρχίζει θεμελιωδώς την εποχή της ΚΑΙΝΗΣ Διαθήκης και Χάριτος!
Αλλά και σε μας τους κληρικούς λίγοι μπορούν να ακουμπήσουν…διότι λίγοι ακολουθούν τον ταπεινό και πράο Ι Η Σ Ο Υ…ψάξτε αυτούς τους λίγους και ακολουθήστε τους θα σας οδηγήσουν γνήσια και αγαπητικά στην εκκλησιαστική κοινότητα της οποίας κέντρο και θρόνος θα είναι ο Χριστός και οι του Χριστού μαθητές και διάκονοι, όσιοι και δίκαιοι, μάρτυρες, παιδομάρτυρες και ιερομάρτυρες!
Αυτούς ακολουθείστε και αφήστε εμάς τους σκάρτους μόνους να πορευόμαστε στη γη!
Modern Father

Δεν υπάρχουν σχόλια: