Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

σχολια σε ποιημα του ποιητου πατρος και συλλειτουργου!

Ο πρίγκηπας του σκότους
Σε ένα πλανημένα κυβερνήτη νου
και στου ναρκισσισμού τη φωταψία
στο σαδισμό και τη χαρά του αλλουνού
όταν βασιλεύει η αγωνία.

Ο κυβερνήτης νούς είναι του ανθρώπου ο ηγήτωρ και ηγεμόνας, εκείνος που διαφεντεύει το παρών, ηγήθηκε και αποφάσισε τις εξελίξεις του παρελθόντος και πορεύεται μεσα από δύσκολες ατραπούς στο μέλλον μας που φτιάχνετε όπως θέλετε…εμείς δεν χτίζουμε σε γερό θεμέλιο και ο δικός μας τρόπος κτισίματος δεν είναι έγκυρος και αμετάθετος…μπορεί να πέσει το κτίσμα της ζωής μας αναπάσα στιγμή!
Φωταψία ναρκισσισμού, αντίς άλλου φωτός καυχόμεθα για εκείνο που δεν έχουμε αλλα και να είχαμε κάτι άλλο θα μας πλάνευε χωρίς λόγο για κάτι νέο όχι πάντα καλύτερο αλλα σίγουρα διαφορετικό από αυτό που είχαμε!
Σαδισμός και χαρά του αλλουνού, στο βασίλειο του αβέβαιου μέλλοντος, δεν χαιρεται κανεις με την χαρα του αδελφου και βασανιζει σαδιστικα τον εαυτο του στο σμίλεμα ενός αγάλματος καθάριου και λευκού που οδηγεί τελικά σε αγραφο πίνακα με θέμα α-διάλεχτο!
Η αγωνία που βασιλεύει είναι για το επέκεινα και το εκτός του σήμερα, είναι για το αβεβαιο αυριο, για το απρόβλεπτο ερχόμενο μήνυμα ζωής αιωνίου ή κολάσεως ακαταπαύστου.
Στο κήπο μιας φρικτής Γεθσημανής
όταν τα χείλη θα φιλήσουνε το χώμα
κάτω απ΄τη ρίζα κάθε σκέψης σκοτεινής
και χαμηλότερα ακόμα.

Στον τοπο που η κρισαρα της προσευχης αναμετρα τα ορια μας ως ανθρωπων, το πόσο ο πειρασμός μας προσέβαλε και δεν μπορεί να μας αφήσει να πορευθούμε…στον καυτό δεσμό μας με τη γη εκει που θύμισες μας φερνουν κοντα στο γεγονος της πλάσεως μας από τον Κτίστη του σύμπαντος!
Μας φερνει εκει κοντά στη γη και όχι μονον η πλαση μας αλλα και το γαιώδες φρόνημα το οποίο και δουλεύουμεκαι σαν άλλο μαμωνα το υπηρετούμε και τι μπορει να μας δωσει αυτή η υπηρεσία ένα γερό χτύπημα στο πνευματικο μας είναι…το οποιο και αντιστρατεύεται η καθημερινότητα της αμαρτίας –«χαμηλότερα ακόμα»- στην οποια διαλέγουμε να ζούμε!
modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια: