Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΟΓΟΥ ΤΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΧΑΤΕΣ!

Ο Οίκος.
Την πολλήν των ανθρώπων άνομίαν, θεού δε την άμετρον φιλανθρωπίαν, θεασάμενος ο Προφήτης Ηλίας, έταράττετο θυμούμενος, ιαί λόγους άσπλαγχνίας προς τον εύσπλαγχνον έκίνησεν Όργίσθητι, βοήσας, επί τους άθετήσαντάς σε, Κριτά δικαιότατε. ‘Αλλά τα σπλάγχνα του αγαθού, ουδόλως παρεκίνησε, προς το τιμωρήσασθαι τους αυτόν άθετήσαντας’ αεί γαρ την μετάνοιαν πάντων αναμένει, ό μόνος φιλάνθρωπος.


Όταν ο προφήτης Ηλίας είδε την πολλή ανομία των ανθρώπων και την αμέτρητη φιλανθρωπία του Θεού, αισθανόταν μεγάλη ταραχή μέσα του, και άρχισε να λέγει λόγια ασπλαχνίας προς τον εύσπλαχνο Θεό με μεγάλη φωνή: Ρίξε την οργή σου εναντίον και επάνω σε όσους δεν τήρησαν την υποσχεσή τους προς Εσένα, Εσύ που είσαι δικαιότατος κριτής. Αλλά δεν μπόρεσε καθόλου να μετακινήσει τα σπλάχνα του αγαθού Θεού, για να τιμωρήσει αυτούς που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους με τις αμαρτίες τους, γιατί πάντα περιμένει την μετάνοια όλων σαν μόνος φιλάνθρωπος που είναι. Μεταφραση Ελένης Χρηστου…




Ο προφήτης διαβλέπει την αμαρτία που σημαδεύει τον άνθρωπο…δεν τον αφήνει να προχωρήσει αφού δουλεύει τα έργα του σκότους…
Ενώ ο Θεός σε όλα αυτά τα προβλήματα προβάλλει και διευκολεύει τον άνθρωπο με το φιλάνθρωπο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον πλάσμα του που το πονά και το νοιάζεται!
Αλλα η αντίθεση της μοχθηρίας της ανομία του ανθρώπου με την φιλάνθρωπη συγκατάνευση ή απορία του Θεού επι των ανθρωπίνων πραγμάτων κάνει τον άνθρωπο του Θεού, τον προφήτη να εξοργίζεται και να θέλει να επέμβει ο Θεός δυναμικά…
Λέγει τον εύσπλαχνο Θεό άσπλαχνα λόγια…τον παρακαλέι να οργισθεί με τους ανθρώπους που δεν τήρησαν την συμφωνία και πίστη στο Θεό θα λέγαμε σήμερα, και τον καλεί τον Θεό να τον βάλει να αντιδικήσει η ευσπλαχνία του με την θεία του δικαιοσύνη!
Τον Θεό δεν τον μετέπεισε ο μέγας προφήτης διότι ο Ηλίας ήθελε επειδή είχε δίκιο όπως νόμιζε και όπως μπορεί να ήταν η πραγματικότης, να κάνει ο Θεός κακό σε εκείνο το πλάσμα του που του φύσηξε πνοή ζωής, να βλάψει το δημιούργημα που έχει έντονη την σφραγίδα του.
Ο Θεός , Κριτής Δίκαιος και Ισχυρός δεν έστρεψε την εκδίκηση του κατά του ανθρώπου αλλα με πολύ αγαθότητα και ευσπλαχνία στέκει στην πόρτα της καρδιάς μας και περιμένει να μετανοήσουμε εμπρος του και να είμαστε εκείνοι που θα δεχθούμε να παύσουμε τις αμαρτίες που μας δένουν στη γη!
Δεν υπέκυψε στο προφητικό κάλεσμα να οργισθεί και να σκορπίσει τρόμο αλλα έμεινε αγαπητικά να περιμένει εμάς και τους γύρω μας τους αδελφούς και παιδιά του να μετανοιώσουμε και να αλλάξουμε ζωή και Εκείνος θα μας δώσει το δώρο της αγάπης του, το σώμα και το αίμα του Υιού του, να το γευθούμε όχι για το ότι είμαστε άξιοι αλλα για το ότι αποφγασίσαμε στη γιορτή του σαν τάμα στον προφήτη να αφήσουμε ούτε λάδια, ουτε κεριά, ούτε ιδρώτος κόπον από την άνοδο σε βουνά, ούτε άρτους και θεάματα εορτής και πανηγύρεως αλλα να αφήσουμε το βάρος των αμαρτιών αμς το οποίο ο άγιος Θεός μας βοηθάει να το ξεκουβαλίσουμε στις πόρτες των Ναών του Θεού μας!
Ο άγιος προφήτης Ηλίας να σκέπει με ιλαρό και φλογισμένο αγάπη μάτι κάθε μας κίνηση στη ζωή και να ευλογεί εμάς και τα φωτεινά μας έργα.
Αμήν!
Modern Father

Δεν υπάρχουν σχόλια: