Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

γραμμένο 24η Μαρτίου 2020...ναι, πως θα 'ναι η Επόμενη μέρα, αλήθεια;

η Επόμενη μέρα...(γραμμένο 24η Μαρτίου 2020)


να το θυμάσθε φίλοι μου διαδυκτιακοι(γιατί μην ψευδόμαστε δεν εχω 1915 φίλους αλλα παρ'υμων ελαχίστους)συμπορευτές μου, θα μας βρει "μεμερισμένους" και χωρισμένους σε "στρατόπεδα" ή ίσως και σε στρατόπεδα όντως!
ο Ιησούς μας βάλει το χέρι του...μα μας έδωσε τον Νόμον Του. μας είπε όσα για το δικό μας καλό να κάνουμε. αν ετηρούσαμε τον νόμον του Θεού ίσως είχαμε μάθει να τηρούμε τους νόμους του "αφέντη" μας.
αλλά ποίος τις να μας πείσει;
ουδείς δεν μας πείθει...
αγαπητοί μου ο εαυτός μας θα μας πείσει για το καλό μας!
νομίζει ο Prime minister μας ότι ήπρεπε να πάρει τα μέτρα εγκαιρα και να είναι όλοι μέσα...
αλλά όταν κλείνει τον Ναόν του Θεού σε ιδιωτική προσέλευση έστω του ιερέως με τον ψάλτη για λίγο καιρό να λειτουργούν μόνοι, έστω και αυτό, την μέρα του Ευαγγελισμού περιμένουμε καλό; γιατί για "προσευχη μονοι στο ναο" επέτρεψε! νομιζετε ότι ειναι καλό;
σεις είστε όλοι πανέξυπνοι που με διαβάζετε; νομίζετε ότι θα έχουμε το αναξαντλητο Έλεος του Κυρίου να μας καταδιώκει...
ας το αφήσουμε αυτό γιατί για προσευχομένους λύτες...αλλά επίσης νομίζετε αγαπητοί και αγαπητές μου ότι την επόμενη μέρα θα είμεθα καλά ή καλύτερα απο χθες;
γελιόμαστε...ποτέ η επόμενη μέρα δεν θα είναι ίδια, δεν θα ανηκεί σε εμάς όπως νομίζατε (γιατί όσοι διαβάζετε το ιερό ευαγγέλιο) θα έχετε διαπιστώσει ότι ο Ιησούς μας έκανε "σημεία και τέρατα εν τω λαώ πολλά" όχι όμως μαγικά με την παρουσία του ή την απουσία του αυτά εγένοντο με την πίστη των προσευχομένων που προσήρχοντο ή των προσερχομένων αφού προσηύχοντο!
επίσης πολλά απο αυτά τα "σημεία" ανήκουν στην πρώτη Εκκλησία -Σύναξη πιστών- "Διὰ δὲ τῶν χειρῶν τῶν ἀποστόλων ἐγίνετο σημεῖα καὶ τέρατα ἐν τῷ λαῷ πολλά· καὶ ἦσαν ὁμοθυμαδὸν ἅπαντες ἐν τῇ στοᾷ Σολομῶντος·" (Πράξεις των Αποστόλων, κεφ.5, 12) - Ναι, με τα ιερά χέρια των Αποστόλων του Χριστού μας! ολες οι θεοσημείες εγίνοντο με τα ιερα χέρια που άγγιξαν και αγαπησαν "όλη ψυχή και διανοία" τον Ιησού μας. Με αυτή την πίστη και με αυτή την ελπίδα εγίνοντο και εγένοντο(ως ιστορικές μαρτυρίες) που για εμάς τους χριστιανούς όσα εγένοντο επιρεάζουν το είναι της καρδίας μας!
ξέρω είναι δύσκολο να νοήσωμε, να συσκεφθούμε με το "εντός του ποτηρίου και της παρωψίδος" αυτού του ίδιου του εαυτού μας!
παρακαλώ ουν ημάς, δέσμιος και εγω μαζί σας! ναι εντός της οικείας μου...για το καλο σας!
για εμενα δεν με νοιάζει...ιερομόναχος επελεξα να είμαι...ναι μείνετε σπίτια σας...αλλά μην ξεχνάτε την σύναξη στον Ναό του Σολομώντος...ναι η θεία ΛΕιτουργία είναι προέκταση κάθε πνευματικής σύναξης των Χριστιανών.
ναι η θεια λειτουργία είναι μυστήριο μέγα δεν ειναι "ιδιωτείας πράξη", δεν είναι ιδιωτική υπόθεση...
γιατί εκλελεγμένε Prime Minister μας, μας έκλεισες τον ιερό Ναό έστω και μονοι με 2-3 ανθρωπους να μην κανουμε θεία ΛΕιτουργία;
αυτό δεν θα έχει ευλογία άνωθεν!
Λυπάμαι ΠΑναγιά μου που δεν αφέθησαν τα χέρια μας να σου προσφέρουμε λιβανωτό και ανθεα πολλά για την χάρη σου!
όσοι δε λετε όλο για ταπείνωση ... βγαλτε οσα χρυσά και αργυρά πρωτα σεις και βάλτε την στολή των πρεσβυτερων της πρώτης Εκκλησίας!
οι Απόστολοι δεν σταμάτησαν την αποστολή τους και ημείς δεν σταματούμε οι πλείστοι των πρεσβυτέρων του Λαού, ναι του Λαού του Θεού ήμασταν οι λαοσυνάκτες και οι επ' εκκλησίαις άνθρωποι του "διακονείν" στην θυσία του Θυομένου εν Τραπέζη Πρεσβυτέρων.
ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΕΝ ΒΙΩ ΥΜΩΝ.
αρχιμανδρίτης Ιερόθεος,
ιεροκήρυξ της μητρ. Ύδρας.

(ελάχιστες φορές θα βρείτε κεφαλαίο γράμμα...ετσι θέλω να γράφω...υπαρχουν κωδικες με χιλιαδες παραλλαγες της γλώσσης μας αυτή ειναι ζωντανότατη..."καλημερούδια αφεντικά πως τα καλοπερνάτε;" που θα σας έλεγε και ο ποιητής του ιδρώτα ο Βάρναλης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: