Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑΝ ΚΑΙ ΖΩΣΑΝ EKKΛΗΣΙΑΝ...α και δεν το ελεγε ο Ιεροθεος ο εκ Κρανιδιου,αλλά ο μακαριστός Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης.

εχω πολυ πικραθεί, δεν ξέρω αν πρέπει να ομιλήσω ή να γράψω; δεν ξερω αν υφίσταται το αυτονόητο ως έκφραση της λογικής του ανθρώπου;
έχετε καταλάβει τι ζούμε;
ο "οικονομικός άνθρωπος" στρέφεται κατα του "εκκλησιαστικού" ανθρώπου που δεν είναι όμως ο θρησκευτικός "άνθρωπος"!!!
τι έχουν κοινό όσα είπα τον άνθρωπο...
είμεθα άνθρωποι του Θεού αυτοί οι τύποι ανθρώπων;
ο "οικονομικός άνθρωπος" είναι αυτός που βάζει το συμφέρον πάνω από όλα!!!ναι αυτός είναι που πίνει το αίμα του εργάτη, εκμεταλλεύεται τον φοιτητή(γιατί τι ήταν ανοιχτές οι καφετέριες και κλειστες οι σχολές των παιδιών μας), περισφίγγει τον κλοιό στους εργαζομένους, κόβει κοινωνικά επιδώματα, καταργεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καταργεί σιγά σιγά πράγματα...και εμεις νομίζουμε ότι όλα γίνονται για το καλόι μας.Να μην μιλήσω για την εξαθλίωση που παιρνούν οι συνταξιούχοιθ εν Ελλάδι και τις αδικίες που αδιαμαρτύρητα δέχονται ή σκύβουν το κεφάλι γιατί δεν μπορούν αλλιώς.

ο "εκκλησιαστικός" άνθρωπος: παραμένει άνθρωπος αλλά δεν είναι εκκλησιαστικός, αφού δεν θα έχει τον χριστό μέσα του τότε θα ειναι άνευ Χριστού, άνευ ζωής και μετα ταυτα σιγα σιγά θα πεθάνει...σε λίγο θα μας ειπούν αναβάλλεται το Πάσχα φέτος γιατι δεν βολεύει την "ελίτ" της γειτονιάς σας!

ο θρησκευτικός "άνθρωπος": δεν μπορεί να κοιτάει ψηλά, αλλά κοιτάει χαμηλά όχι λόγω ταπείνωσεως αλλά λόγω πνευματικής απαιδείας και απαιδευσίας!

Κατηργήθη το Καρναβάλι...στην Πατρα πήγαν όλα ήσαν ανοιχτά, κατηργήθησαν διάφορα όλα κλείσαν, έκλεισε και τις πόρτες η μάνα του Λαού, η εκκλησία του, που δεν ήταν απλά εκκλησία αλλά γινόταν εκκλησία απο την στιγμή που συνερχόμασταν επι τω αυτώ!

η θεία λειτουργία δεν ειναι έργο του παπα...ειναι έργο του λαού...
ξεκαθαρα και ορθόδοξα, ταπεινα και ελληνικα...
ξύπνα παπα, ξύπνα λαέ που θα έλεγε ο αγαπημένος που παπαΓιώργης ο Πηρουνάκης!
επίσης η 16η Μαρτίου 2020...αριθμεί 199 έτη και μια μέρα πριν και ένα έτος; πρίν απο την επανάσταση του 1821...
και αντιχεί στο είναι της καρδιάς μου ο λόγος του ΠΑπαφλέσσα και ας ειναι σεναρικά φτιαχμένος...
ακούστε τον:
 https://www.youtube.com/watch?v=uXF85KKJorQ

με αγαπη και τιμή,
+π.Ιερόθεος ο εκ Κρανιδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: