Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

non stop εκκλησιασμός στις ιερές ακολουθίες...και δη στο μυστηριο της Αιωνίου Ζωής.






Κανείς από τους παλιούς Θα μας πει αν τον καιρό της Xούντας, ξεκίνησαν έτσι λάου λάου και το τερμάτισαν αργότερα;;;
διότι εμείς οι νεώτεροι, δεν την έχουμε ζήσει, αλλά και δεν τη θυμόμαστε εντελώς αυτή την περίοδο, επειδή προσπαθοπυμε να την απωθούμε μέσα μας, εντελώς. Πάντως για εμάς είναι ιδιαίτερα δύσκολο όλο αυτό και ειδικά οι συμβουλές που δίνουν σε μας τους εκκλησιαζομένους πιστούς χριστιανούς που προσπαθούμε να γίνουμε χριστιανοί, το να μας επιβάλλουν, θα έλεγα υποχρεωτικά σχεδόν, το να μην προσευχόμαστε και να προσερχόμαστε στους ιερούς ναούς δεν το έχω καταλάβει καθόλου αυτό. Όπως και το ότι Έκλεισαν τα σχολεία ούτε αυτό κατανοώ διότι εχθές όπου πήγαινα έβλεπα παιδάκια όχι οπως αλλες φορές όντως, αλλα τα γυμνασιακια και τα λυκειακια θα γεμισουν τα cafe μας!




ωραία,να δεχθώ το κλείσιμο, για να μην διασπαρεί η οποιαδήποτε μορφής ασθένεια, αυτό το καταλαβαίνω. Αλλά το ότι κλείνει το σχολείο και παίρνετε τα παιδάκια, αναγκάστηκα μαζί σας και δεν έχετε που να το αφήσετε(λογικό αφού ο παππους και η γιαγιά σας πρέπει να προστατευθει...). είναι η πικρή αλήθεια ότι είχαμε συνηθίσει το παρκάρισμα στο σχολείο. Πάντως λύση δεν ειναι να ειναι κελιστο το σχολείο μας και να το τρέχουμε από δω και από κει στις δουλειές μας μαζί μας...
άρα ουσιαστικά δεν κάνω τίποτα, κυκλοφορούν τα μικρόβια που έχουν τα παιδιά και/ή επωάζουν πάνω τους και θα τα μεταφέρουν ως ξενιστές μικροβίων σε εμάς ή και τανάπαλιν και τον κίνδυνο τελικά τον έχουν οι ομάδες, οι ευπαθείς, του πληθυσμού και όχι όλοι.
ξέρετε πότε θα πώ στο ότι έχουμε θέμα ουσιαστικό και όχι, ότι θέλουν να μας επιβάλλουν κάτι, όταν αφού λέτε ότι πρέπει να κλείσουμε τις εκκλησίες...
όταν κλείσουν πρώτα και τα σουπερμάρκετ και οι τράπεζες τις οποίες και αυτή τη στιγμή μας απομυζούν ότι μας έχει απομείνει και ήταν η πιο άδεια λόγω του ιου και της περι αυτον φοβίας και λόγω αφραγκίας, να ξέρετε αυτές τις μέρες στο Κρανίδι, οι τράπεζες(Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα).
Γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα, ακόμη δεν έχουν πληρωθεί, μόνον τότε θα πιστεύσω ότι υπάρχει προβλημα...(μας βλέπω για νέα capital control...)
Όταν κλείσετε σούπερ μάρκετ, καφετέριες, ταχυφαγια και τράπεζες, θα πειστώ, ότι πρέπει να αρχίσουμε να απέχουμε από την δημόσια θεία λατρεία σε κ λ ε ι σ τ ό χ ώ ρ ο και να κάνουμε θείες λειτουργίες στα προαύλια των ναών και όσοι αντέξουν το κρύο θα κάτσουν σπίτι όσοι φοβούνται τις καιρικές συνθήκες. Άλλωστε στην Ορθόδοξη Λατρεία να το ξέρετε αυτό-όσοι δεν εκκλησιάζεσθε- δεν γίνεται όλοι με το ζόρι να κοινωνούν αλλά κοινωνούν όσοι θέλουν ελεύθερα και ουσιαστικά.



όχι, μόνον όσοι θέλουμε, αλλά όσοι είμαστε προετοιμασμένοι για να κοινωνήσουμε!!!!!!! αυτό πρέπει να το προσέξουμε, το ότι πρέπει για να προσέλθουμε, στα Άγια μυστήρια, στην θεία μετάδοση του Αγίου Σώματος και το τίμιου Αίματος  του Κυρίου Ιησού Χριστού.
 για να προσέλθουμε κάποιοι εξ ημών μέσα σε αυτά τα Άγια μυστήρια πρέπει να έχουμε την ετοιμασία που ζητά ο λειτουργός.
 Πριν μας καλέσει να κοινωνήσουμε το σώμα και το αίμα του Χριστού, να προσέχουμε τι λέγει : "μετά φόβου Θεού" δηλαδή με την απόλυτη αγάπη και τον απόλυτο σεβασμό στον Κύριο Θεό και Σωτήρα και λυτρωτή μας, να έχουμε πίστη ακράδαντη και εμπιστοσύνη σε εκείνον και ότι το περιεχόμενο του Αγίου ποτηριού δεν είναι τα αισθητά υλικά αγαθά τα οποία βλέπουμε το ψωμί και το κρασί, αλλά είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού.
 έτσι προσερχόμαστε ενώπιον του Αγίου ποτηριού, οι υπόλοιποι που δεν το πιστεύετε αυτό, είστε ελεύθεροι να μείνετε σπίτια σας και αν το πιστεύετε αυτό και φοβείσθε προς καιρόν ας απέχετε! είστε ελεύθεροι για 15-20 μέρες να μην κοινωνήσετε...
 μπορείτε δε να φτάσετε και να φτάσουμε όλοι και στο τελικό σκαλοπάτι, πού είναι η αγάπη προς τον Κύριος μας που εκφράζεται και σε απλό επίπεδο αν έχω γρίππη κάθομαι σπίτι μου για να μην γίνω speading μικροβίω, όχι γιατί θα μοιανθεί ο Χριστός μας ή θα μολυνθεί και θα μολύνει και άλλος αλλά απλά γιατί αγαπώ τους αλλους χριστιανούς και δεν θέλω αν τους κολλήσω κάτι... 
όχι με διάφορες μορφές, που λέμε "Εγώ πιστεύω με δικό μου τρόπο", αυτό το "εγώ" ---------με το δικό μου τρόπο------------- sorry my guys but κρατήσετε εκτός "εκκλησίας"(ecclesiastical community), παραδεχτείτε, ότι δεν ήρθε η ώρα σας να γίνεται  μέλη του εκκλησιαστικού σώματος και δεν ανήκετε στους χριστιανούς εν ενεργεία, αλλά στους χριστιανούς εν α-εργεία αν-εργία η απ-εργία... δικό σας θέμα...Κρατήστε το για εσάς!αδελφοί μου...και σε 20 μέρες πάλι εδω θα είμεθα να δουμε τις εξελίξεις χωρίς φόβο και πάθος(και τα δυο καλλιεργούνται ενθεν κακείθεν...)!

 Σε ποια κατηγορία θα ενταχθείτε;;; και μετά ταύτα όταν φτάσουμε στο πενταπόσταγμα των πνευματικών νοημάτων και πραγμάτων, που είναι η αγάπη, αγάπη μέχρι θυσίας του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού... τότε όλοι μαζί θα μετέχουμε του αγίου Σώματος και του τιμίου Αίματος του Χριστού μας, που είναι το απόλυτο της κοινωνίας και της ουσιαστικής επικοινωνίας το μεγαλείο, του ενός ανθρώπου προς τον άλλον, από το ένα ποτήρι... το Άγιο Ποτήριο...το "Ακτινοδεμένο Δισκοπότηρο" που μέσα είναι ο Χριστός μας, αυτό να μην το ξεχνάμε!

 Καλή δύναμη αδερφοί μου αγαπητοί,
με αγαπη Χριστού,

+π.Ιερόθεος ο εκ Κρανιδίου.

(αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Λουμουσιώτης,Ιεροκήρυξ της ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας)

2 σχόλια:

Unexpected Opponent είπε...

Aναγνωστες και αναγνώστριες του site , στη θεία ευχαριστια βρίσκεται ο I δ ι ο ς ο Χριστός , ο I δ ι ο ς ο Θεός , ο οποίος είναι π υ ρ κ α τ α ν α λ ι σ κ ο ν : ο άρτος και ο οίνος μ ε τ α β α λ λ ο ν τ α ι από το Aγιο Πνεύμα σε μ α τ ω μ ε ν ε ς σ α ρ κ ε ς του Kυριου και Θεού και Σωτήρος ημών Xριστου .

Unexpected Opponent είπε...

O υ δ ε π ο τ ε ακούστηκε η δημοσιεύτηκε είδηση για μετάδοση νοσηματος από τη θεία ευχαριστια : ο άρτος και ο οίνος μ ε τ α β α λ λ ο ν τ α ι σε μ α τ ω μ ε ν ε ς σ α ρ κ ε ς του Xριστου , είναι A σ υ λ λ η π τ ο για την A ν θ ρ ω π ι ν η λογική μ υ σ τ η ρ ι ο , δ ε το κατανοεί το π ε π ε ρ α σ μ ε ν ο μυαλό μας .