Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

απαντηση σε φίλο ακριβό χωρίς διάθεση μαχης αλλα αμοιβέων εξηγήσεων

σχόλιο του φίλου μας:
"Συμφωνώ εν μέρει με τα λεγόμενά σας ! θεωρώ οτι μετά την μεταπολίτευση και την πρώτη σαφως επιτυχημένη τετραετία του αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου η οικονομική της χώρας άρχισε να παίρνει μια φθήνουσα πορέια με αποκορύφωμα την τελευταία πενταετία της κυβέρνησης Καραμανλή.Είναι τραγικό και υποκριτικό οι κύριοι βουλευτες να ζητουν απο τον έλληνα πολίτη να πληρώσει τα σπασμένα την στιγμή που οι ίδιοι έχουν τεράστιους μισθούς και ακριβα αυτοκίνητα!Ο κ.Παπανδρέου κατάφερε βέβαια να κάνει περικοπές στους εν λόγω φουσκομένους μισθούς αλλά η μύνη του λαού δεν μετριάζεται.Αν οι πολιτικοί μας έκαναν έργο και ενδιαφέρονταν πραγματικά για την πρόοδο του κράτους είμαι σίγουρος πως οι πολίτες δεν θα είχαν πρόβλημα οι εκπρόσωποι τους στο κοινοβούλιο να λαμβάνουν μεγάλους μισθούς!Τέλος θα ήθελα να τονίσω οτι καλό θα είναι πάτερ να μην χαρακτηρίζετε άθεους όσους απαρτίζουν την νέα κυβέρνηση που προσπαθει να μαζέψει τα χάλια των προηγούμενων κυρίως δεξιών κυβερνήσεων!Εσεις να προσεύχεσθε διαρκώς για την σωτηρία πλέον της χώρας μας. Μιας χώρας με λαμπρή ιστορία που ποτέ δεν λύγισε στις δύσκολες περιστάσεις! """

δική μας απάντηση :
"""«Συμφωνω εν μέρει» δεν μπορεί να υπάρξει, ή συμφωνούμε ή διαφωνούμε…τελικά μάλλον διαφωνούμε στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα ! εσείς τα βλέπετε κοντόφθαλμα και αυστηρώς κομματικο-συμφεροντολογικά και εγω τα βλέπω αυστηρώς υπερ-εξω-κομματικά και εντονα ιστορικά … διότι ότι γίνεται σήμερα έχει επιπτώσεις στο μέλλον μας και στην παρουσία μας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας ως ταλαιπωρημένης (οικονομικο-πολιτικα) χώρας!
«επιτυχημένη τετραετία» πως μπορεί να υπάρξει πλοίο που να μπορεί έχει μισοβουλιάξει και φωνάζει ο καπετάνιος «βρε παιδιά μη σκιάζεστε ε γ ώ (μόνος και έρημος θα σώσω το πλοίο)θα τα κάνω όλα καλα!»!έτσι ήταν η περίπτωση του γερο-παπα-ανδρέου!
Αλλα τελικώς άφησε ο άπο-γονος του να βουλιάξει…ή μαλλον μας είπε ότι όλα θα σωθούν και έμεινε άβροχοις ποσί στο λιμάνι να βλέπει να βουλιάζουμε αλλά στο πλοίο είναι οι συν-έλληνες του και εκείνος αμερικανοποιείται και υποτάσσει στο παγκόσμιο λόμπι και γίνεται μέλος χωρίς τραγουδιστικό μελος και επαρκές μέλλον!
«Είναι τραγικό και υποκριτικό οι κύριοι βουλευτες να ζητουν απο τον έλληνα πολίτη να πληρώσει τα σπασμένα την στιγμή που οι ίδιοι έχουν τεράστιους μισθούς και ακριβα αυτοκίνητα»
Αυτά πρώτα εμεις οι δήθεν εκκλησιαστικοί ας τα κάνουμε πράξη για να ζητούμε και από τους άλλους εκείνο που είπε ο Χριστός στους μαθητές του στο μυστήριο της νίψεως των ποδών τους , «εμέ μιμείσθε ώσπερ φίλοι μου εστέ»!άρα γυρνάει η κρίσις μας σε εμάς ως μπούμεραγκ!
«η μύνη του λαού δεν μετριάζεται.» διότι μετά την ύβρι της υπερηφανείας ότι εμεις θα τα κάνουμε καλα και οι άλλοι εψεύδοντο!έρχεται η τήσις, η τιμωρία του ελληνος εξευτελισμού ανα την οικουμένην!
«να μην χαρακτηρίζετε άθεους» …δεν χαρακτηρισα κανεναν…5 υπουργοί δεν ορκίστηκαν…προσωπικώς είμαι κατά του λεγόμενου θρησκευτικού όρκου…διότι είναι αντιευαγγελική στάση ζωής αλλά να εισαχθεί πολιτικός όρκος που όσοι τον παραβαίνουν να έχουν κυρώσεις!
«Εσεις να προσεύχεσθε διαρκώς για την σωτηρία πλέον της χώρας μας. Μιας χώρας με λαμπρή ιστορία που ποτέ δεν λύγισε στις δύσκολες περιστάσεις!»
Δεν μπορώ να προσεύχομαι για χώρες αλλά για τα πρόσωπα – τα παιδιά του Θεού που την απαρτίζουν…και θα το κάνω … ευχαριστώ για την υπόμνηση και υπενθύμιση!
Και όμως δυστυχώς αυτή η χώρα λυγίζει διότι έχει στις φυλακές και στα περιθώρια της το αγωνιστικό φρόνημα και τον Κολοκοτρώνη και τους ήρωες της στο άκρο αν όχι στο βάθος του θυμού και του γκρεμού της λήθης!
Μακαρι να ξυπνήσουμε και να βοηθήσουμε ο καθένας στο μέτρο που μπορεί να βγούμε από την κρίση, που είναι κρίση πνευματκών κριτηρίων και πνευματικών αξιών! Αλλά πώς να εμπιστευθώ τα λεφτά μου αν όχι στον κλέφτη τότε στον ξάδελφο του αυτό δεν είναι αδύνατον να γίνει????""""

modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια: