Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

περι θρησκευτικων και προσευχης στα σχολεία

Τι γνώμη έχετε για την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τα Σχολεία και την κατάργηση της πρωινής προσευχής;

- Ούτε το μάθημα των Θρησκευτικών ούτε η προσευχή πρέπει να καταργηθούν από τα Σχολεία.

Και αυτό όχι μόνον διότι δεν το επιτρέπουν το Σύνταγμα και οι ισχύοντες νόμοι, που καθορίζουν ότι η παιδεία «έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως και της διάπλασής τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες» (16 Συντ.), αλλά και διότι αν η υπεύθυνη Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται για το «θρησκευτικό συναίσθημα», το οποίο υπάρχει στα παιδιά, τότε θα βρεθούν να το εκμεταλλευθούν άλλοι, με αποτέλεσμα να εισχωρήσουν άλλες «καταστροφικές λατρείες» διαφόρων σεκτών, με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Γι' αυτό και η υπεύθυνη Πολιτεία πρέπει να δή το θέμα αυτό με σοβαρότητα.

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4465%3A2010-03-11-19-56-23&catid=13&Itemid=123

μπορεί η σκέψη μας να μας οδηγούσε στο να σιωπήσουμε επί των λεγομένων του μητροπολίτου Ναυπάκτου κυρίου Ιεροθέου, αλλά δεν μπορεί να περάσουν μερικά από όσα λέγει για την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών και για την προσευχή στο σχολικό περιβάλλον!

Πρέπει να πούμε ότι δεν διαφωνούμε για να υπάρχει αντιπαλότητα και διαφωνία, δεν διαφωνούμε για να προβληθούμε, αλλά ούτε και συμφωνούμε για να είμαστε καλοί και φρόνιμοι…

Δυστυχώς πολλοί εκκλησιαστικοί λειτουργοί και εκκλησιαστικά μέλη του σώματος του Χριστού έχουν την άποψη ότι όλα πρέπει να μείνουν ως έχουν και να μην πειραχθεί ότι παραλάβαμε…αν και αυτό αρχικώς μπορεί να φανεί ακίνδυνο δυστυχώς πολλοί μπορούμε να δούμε ότι αυτό αποκρίνεται και μπορεί να γίνει μόνον σε μια εκκλησία αποστεωμένη και απούσα από το σήμερα, σε μια εκκλησία που δεν είναι το ζων σώμα του Χριστού που πνέει εν αυτώ πνοή ζωής και αυτή η πνοή είναι του Θείου Πνεύματος, αλλά ένα μουσειακό είδος πολύ ιερό αλλά και πολλή απόμακρο από την ζωή και την πορεία μας!

Αν σταματήσουν να διδάσκονται τα θ ρ η σ κ ε υ τ ι κ ά (ακόμη και στο άκουσμα της λέξεως θρησκευτικά, παράγωγο της έννοιας και της λέξεως θρησκεία ανατριχιάζω) τι κακό θα προκληθεί? Κατ΄εμε τίποτα, διότι σήμερα διδάσκεται ένα μάθημα αποκομμένο από τον φυσικό του χώρο, δηλαδή είναι σαν να κάνουμε στο γυμναστήριο το μάθημα της χημείας και στο γήπεδο το μάθημα της ιστορίας, άρα αποκόπτουμε τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού από τον Διδάσκαλο που προσφέρει σε κάθε θεία λειτουργία τον Εαυτό Του, υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας!

Ένα μάθημα αποκομμένο από το εκκλησιαστικό γεγονός και απόμακρο της εκκλησιαστικής εμπειρίας ούτε πείθει ούτε έχει να προσφέρει κάτι στα παιδιά μας!

Άρα μάλλον ή έπρεπε να ζητήσει η εκκλησία να δίνει το μάθημα ως προσφορά στους νέους που θέλουν ένας εκ των αποφοίτων θεολογίας, της περιοχής ευθύνης της τοπικής εκκλησίας, κληρικός ή να φροντίσει να ζητήσει την κατάργηση του μαθήματος συντόμως διότι αν βλαφθούν παιδιά υπέρ ών Χριστός απέθανε ποίος θα έχει την ευθύνη???

Όσο για την προσευχή που είναι μυστηριακή και μυστική ένωση Θεού και ανθρώπου τότε ποιος μπορεί να πεί ότι ένας αμύητος του μυστηρίου μπορεί να μυήσει άλλον…η στρατωνισμένη προσευχητικη (κοροϊδευτική κατ’ εμέ) διάθεση των παίδων είναι το λιγότερο καταθλιπτική και καταστροφική για την πνευματική ανάπτυξη του παιδιού!


την εκανα πολύχρωμη την αναρτηση βάζοντας λίγο χρώμα στη γκρίζα ζωη και διάθεση μας!

modern father

4 σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ είπε...

KALHSPERA SAS PATER..ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ.ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ;ΟΤΑΝ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΧΡΥΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ 3000 ΑΤΟΜΑ ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ...ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΕΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΧΕΛΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΠΑΤΕΡ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ..ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΑ...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!θΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ...

Modern Father είπε...

KALHSPERA SAS PATER..ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ.ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ;ΟΤΑΝ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΧΡΥΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ 3000 ΑΤΟΜΑ ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ...ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΕΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ; ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ..ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΑ...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!θΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ...
Χαίρετε αγαπητέ εκ των Φίλων του Αγίου Όρους,
Το ότι δεν θέλετε να βγουν από τη σχολική διδασκαλία σημαίνει ότι θέλετε την προβολή της θεολογικής διδασκαλίας και ορολογίας επί των πιστών μελών της Εκκλησίας και την προσευχητική διάθεση που εγγίζουμε εμείς τον Χριστό στη θεία λειτουργία να εγγίσει την καρδιακή διάθεση του καθενός εξ ημών!
Ο κόσμος δυστυχώς έχει αρρωστήσει … αλλά θα ασθενήσει έτι περισσότερον! Μόνον και μόνο που ζητάτε να γίνουμε από διάκονοι της Εκκλησίας του Χριστού, στυγνοί και στιβαροί μουτζαχεντίν, απολογητές παραδοσιόπληκτοι της θρησκείας..αυτό για εμενα ως κληρικό είναι έκπτωση! Εξω-ευαγγελική δράση που φέρνει μια διαβολική αντίδραση!
Τι ακριβώς εννοείται αγαπητέ φίλε διαδυκτιακέ??? «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΧΕΛΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΠΑΤΕΡ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;» Δικό σας κείμενο! Πείτε μου τι θέλετε να εννοήσετε!
Αν ο λαός αγαπούσε όλος τον Χριστό μας τότε τις Κυριακές θα έπρεπε να λειτουργούμε σε στάδια και να κοινωνούσαμε τους πιστούς επι ώρες…αλλά που είναι οι εννέα <9>(λεπροί, αμαρτωλοί σαν κι εμάς!) που ωφελήθηκαν ενώ μόνον ο ένας (1) παρέστη να ευχαριστήσει τον Θεόν!
Δεν θα σηκωθούν οι παππούδες μας διότι αν ήσαν αγιασμένοι άπαντες δεν θα είμαστε εδώ σήμερα! Σε αυτό το χάλι, που γίνεται χαλί που τραβούν κάτω από τα πόδια μας και αναποδογυρίζουν εμάς πίπτοντες επί του εδάφους!
Να εύχεσθε να μην είμαστε καταστροφικοί ημείς και οι σκέψεις μας, στη σχέση μας με τους συνανθρώπους μας που είναι ένα μικρό στάδιο που μας κάνει να έχουμε σχέση απόλυτη με τον Θεο!

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ είπε...

ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΠΑΤΕΡ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΛΕΚΤΙΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΟ ΔΕ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΤΕ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΓΑΠΟΥΣΑ.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΑ Η ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΚAIΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ;ΑΥΤΟ ΕΝΟΩ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ...ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ;ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΣΑΣ . ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

spirosvii είπε...

Γιατί αγαπητέ μου (δεν αναφέρομαι σε σας modern father) τι κακό έχει το δωδεκάθεο; ίσα ίσα που είναι η βασική θρησκεία σε τούτο τον τόπο από πάντα. Μπορεί να μην μας αρέσει κάτι αλλά δεν είναι σωστό να θεωρούμε αυτονόητο πως είναι και το χειρότερο! Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει..
Και κάτι ακόμα το να γράφετε με κεφαλαία γράμματα δείχνει πως δεν σέβεστε τους αναγνώστες σας, διότι σημαίνει πως φωνάζετε.