Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Δόξα τα λεφτά έχουμε Θεό!

Δόξα τα λεφτά έχουμε Θεό!
http://www.facebook.com/album.php?aid=2037480&id=1221334216#!/photo.php?pid=30840091&id=1221334216&fbid=1275163638804


Δυστυχώς αυτό που βρήκαμε είναι το κενό του εαυτού μας…καθρεπτιζόμενοι στο καθρέπτη του Χριστού που τον βλέπουμε εστολισμένο με τους ύμνους της μεγάλης Εβδομάδος και τον βλέπουμε πορευόμενο προς τον Σταυρό!
Ανυψούμενον και απλούμενον και γυμνούμενον επί του Σταυρού για χάρη μας!
Ερωτεύτηκε το χρήμα ο Ιούδας, ερωτεύτηκε τον Ιούδα ο σύγχρονος άνθρωπος, κινήθηκε αυτείδωλα και αυτοθεωτικά, ξεθεώνοντας της αγάπης το Θεϊκό μέγεθος που ο Κύριος εξάπλωσε ως μήνυμα παγκόσμιο επι του Σταυρού…η θεϊκή υπογραφή είναι αιματηρή και ο κόπος είναι αιμοστάλακτος…στάζει αίμα δικό Του, Χριστού αίμα, που ποτίζει το Σώμα του και έτσι η αιματοπότιστος φυτεία του Χριστού γίνεται το τάγμα των πιστών, που ακολουθούν το μεγαλείο Του, σταυρώνοντας το λε(φ)πτό θέλημα του!
Αλλά ο δικός μας σταυρός είναι ευρώ(νόμισμα)σταυρός και όχι εβραίων διωκτικός σταυρός!
Δεν διώκεται ο Χριστός αλλά κυνηγάτε ο Χρυσός, διαλέγουμε τον Χρυσό και εξορίζουμε τον Χριστό! Επιλέγουμε το κακό και αποφεύγουμε το αγαθό…άρα δεν υπάρχει για εμάς προσωπική ταύτιση με την σταύρωση αλλά προσωπική σκλάβωση(σκλαβιά) με την άρνηση του σταυρού μας…χρυσώνουμε το χάπι για να καταπιούμε τον κακότροπο και ιδιογνώμονα κινούμενο εαυτό μας, που σταυρώνει τον εαυτό του όχι εκριζώνοντας τα πάθη του, αλλά παθοποιώντας την δική μας εκρίζωση! οδηγούμενοι απο καού εις κακόν!
Τίποτα δεν είναι όμορφο όσο ο Χριστός, τίποτα δεν τιμάται όπως ο Χριστός! αΛΛά ο άνθρωπος δεν κατανοεί τι τον τιμάει, και νομίζει ότι θα εκβιάσει την ευτυχία μας κάνοντας : τα χρήματα (σαν ή ως) Θεό μας, ερωτευόμενο το είδος των ανθρωπίνων συναλλαγματικών καρτών…εξαγοραζόμενοι ουχί τον καιρόν αλλά προς καιρόν την ανθρώπινη διάθεση! Αλλα ο άνθρωπος κενοποιείται και δεν καινουργώνεται (καινοποιείται) εν Χριστώ!
Αναστάσιμη χαρά στην καρδιά μας!
modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια: