Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Διάλογος περί των θρησκευτικών

Διάλογος περί των θρησκευτικών (θρησκευτικα για εσάς, θεολογία για μενα)!

Ο φίλος εκ των Φίλων του αγίου Όρους (έτσι αυτό-επιγράφεται και αυτό-αποκαλείται ο ίδιος μας λέγει:) KALHSPERA SAS PATER..ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ.ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ;ΟΤΑΝ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΧΡΥΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ 3000 ΑΤΟΜΑ ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ...ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΕΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ; ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ..ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΑ...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!θΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ...

Και ημείς καθηκόντως αλλα και εκ με διάθεση ελευθερου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων απαντούμε:

Χαίρετε αγαπητέ εκ των Φίλων του Αγίου Όρους, Το ότι δεν θέλετε να βγουν από τη σχολική διδασκαλία τα θρησκευτικα (για να συνεννοούμεθα το γράφω διότι κατ’ εμέ δεν υπάρχουν θρησκευτικά, διότι δεν υπάρχει θρησκεία , η Εκκλησία του Χριστού, είναι το σώμα του που το αποκαλύπτει εν χρόνω δια να είναι όλα κατανοητά στον άνθρωπο με την Σάρκωση του Θείου Λόγου, του Σωτήρος Χριστού) σημαίνει ότι θέλετε την προβολή της θεολογικής διδασκαλίας και ορολογίας επί των πιστών μελών της Εκκλησίας και την προσευχητική διάθεση που εγγίζουμε εμείς τον Χριστό στη θεία λειτουργία να εγγίσει την καρδιακή διάθεση του καθενός εξ ημών!
Ο κόσμος δυστυχώς έχει αρρωστήσει … αλλά θα ασθενήσει έτι περισσότερον! Όσο δεν θα εγγίζει στο θεραπευτήριο του Χριστού, την Εκκλησία Του(αυτό είναι συγκεφαλαίωσις της πατερικής διδασκαλίας από τον μακαριστό καθηγητή πατέρα Ιωάννη τον Ρωμανίδη)! Μόνον και μόνο που ζητάτε να γίνουμε από διάκονοι της Εκκλησίας του Χριστού, στυγνοί και στιβαροί μουτζαχεντίν, απολογητές παραδοσιόπληκτοι της θρησκείας..αυτό για εμενα ως κληρικό είναι έκπτωση! Εξω-ευαγγελική δράση που φέρνει μια διαβολική αντίδραση!
Τι ακριβώς εννοείται αγαπητέ φίλε διαδυκτιακέ??? «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΧΕΛΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΠΑΤΕΡ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;» Δικό σας κείμενο! Πείτε μου τι θέλετε να εννοήσετε!
Αν ο λαός αγαπούσε όλος τον Χριστό μας τότε τις Κυριακές θα έπρεπε να λειτουργούμε σε στάδια και να κοινωνούσαμε τους πιστούς επι ώρες…αλλά που είναι οι εννέα <9>(λεπροί, αμαρτωλοί σαν κι εμάς!) που ωφελήθηκαν ενώ μόνον ο ένας (1) παρέστη να ευχαριστήσει τον Θεόν!
Δεν θα σηκωθούν οι παππούδες μας διότι αν ήσαν αγιασμένοι άπαντες δεν θα είμαστε εδώ σήμερα! Σε αυτό το χάλι, που γίνεται χαλί που τραβούν κάτω από τα πόδια μας και αναποδογυρίζουν εμάς πίπτοντες επί του εδάφους!ο Διάλογος περί των θρησκευτικών να μας αναδεικνύει να εύχεσθε ακολούθους των αγίων διδασκάλων της πίστεως που δε δίδασκαν σε σχολεία αλλά στο ναο!

Επίσης δε να μην είμαστε καταστροφικοί ημείς και οι σκέψεις μας, στη σχέση μας με τους συνανθρώπους μας που είναι ένα μικρό στάδιο που μας κάνει να έχουμε σχέση απόλυτη με τον Θεο!

Με αγάπη και σεβασμό περιμένω τα σχόλια όλων Σας!

Modern father

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AΓΑΠΗΤΕ ΔΕ ΣΑΣ ΕΒΡΙΣΑΟΥΤΕ ΣΑΣ ΕΘΗΞΑ.ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ...ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΑΜΑΣΑΤΕ...ΕΑΝ ΕΙΠΑ ΓΙΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ..ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΕΑΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΖΗΤΩ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ''ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ''...ΦΙΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Modern Father είπε...

den sas εβαλα στην πυρα αλλά θελω την πειρα και εμπειρία σας για εναν ανιδιοτελη και αγνών προθέσεων διάλογο!

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος του αγίου όρους έχει ένα δίκαιο συναίσθημα πικρίας που βλέπει του Έλληνες των νεώτερων γεννεών να απομαρύνοντι όλο και περισσότερο από την εκκλησία και την εμπειρία της ζωής μέσα σε αυτήν. Όμως τέτοιες στιγμές παρακμής είναι μεγάλες ευκαιρίες για αυτοκριτική και επαναπροσδιορισμό της θεολογικής εκπαίδευσης των νέων. Η αλλοτρίωση των στόχων αυτής, ο συντηριτισμός, η σύνδεση, από πολλούς, του θρησκευτικού συναισθήματος με άλλα συναισθήματα εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, η ηθικοπλαστική προπαγάνδα(πρωτεσταντικής εμπνεύσεως) είναι μόνο λίγα στοιχεία της απομάκρυνσης μας από την διδασκαλία των ορθοδόξων, νυπτικών πατέρων μας. Και όλο αυτό είναι ευθύνη ημών! κληρικών και λαικών πιστών και όχι εκείνων που επέλεξαν να απομακρυνθούν από την εκκλησία στην οποία πολλοί από αυτούς μεγάλωσαν μέσα.
Πάτερ μου είναι εξαιρετικό το σχόλιό σου ξεκινώντας από την αντίδρασή σου στην θρησκειοποίηση και καταλήγοντας στην κριτική σου στο παραπάνω σχόλιο. Αυτό που μόνο με μπερδεύει είναι πώς γίνεται δίπλα στο (υγιώς)προοδευτικό, επι της ουσίας, ακριβοδίκαιο και εμπνευσμένο με την πατερική μας σοφία ιστολόγιό σου να βλέπουμε αναρτήσεις όπως εκείνη του ‘Υγρού Πυρ‘ με κείμενα δια χειρός ανθρώπων με επικύνδηνες, εθνικιστικές, μισάνθρωπες αντιλήψεις που προκαλούν μόνο τρόμο και πίκρα με το αρρωστημένο μένος που εκφράζουν κατά των τόσο δοκιμασμένων αδελφών μας-μεταναστών και λαθρομεταναστών.
Με βαθειά εκτίμηση ο φίλος σου
Δημήτρης