Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

και τώρα τι;

και τώρα τι;

ξεκινώ με και γιατί πολλά που έγραψαν τόσοι και τόσοι και ειπαν τόσοι και άλλοι τόσοι ήθελα να τα πω και εγω. δυστυχώς το μέλλον θα ειναι ζοφερό...η νέα ακαταστασία εν προφάσει αποφαινομένη ήρθε να μας πει για τα πάντα!
για τα πάντα, όντως, όλα θα ειναι προ κορωνα και μετα κορώνας. πολλοί φωνάζαν και εφιστούσαν την προσοχή και εμεις ανήκουμε εις όσους τελικώς ήμασταν ήρεμοι εν ενδημία και προσευχόμενοι.
προσευχόμενοι, μακρυα απο τους αδελφούς μας, προσευχόμενοι οχι σε εκκλησια, αλλά σε ιερό ναο, γεμίζαμε ενα κτήριο και οχι την καρδιά μας!
αφήσαμε απροστάτευτους τους χριστιανούς που εκκλησιάζονταν και ηθελαν να γευθούν των αχράντων μυστηρίων.
κάναμε σκόντο σε πολλά και ποικίλα γιατί; για χάρη αυτης ενδημικής ασθενείας...και τωρα ξεκινάει η επομενη μέρα; με τι διάθεση; με μια διάθεση παρακολουθήσεως, με μια διάθεση καχυποψίας, με εναν περιβάλλοντα φόβο που ενεργοποιεί τα κατώτερα ένστικτα μας!
του μισους και της κακίας...είμαστε εμείς αυτού; στο βάθος όχι αλλά γινήκαμε τέτοιοι!!!
δύσκολη η επόμενη μέρα...θα κουρευτούν κάποιοι, θα πανε στις εργασίες τους, θα υπάρχουν τέτοιες-αυτό ειναι άλλου Παππά ευαγγέλιο, αλλά και πολλά θα ειναι διαφορετικά!
το χειρότερο θα ειμαστε εμεις διαφορετικοί φίλοι και νυν απομακροι και ευγενείς τυπικιστές ευρωπαίοι μου, ναι δεν θα ειμαστε οι ωραιοι και στην ώρα μας στο περιπου κλασσικοι ελληναράδες...γιατί ο βούρδουλας, η αστυομευση, οι φόροι, τα δάνεια που θα ειναι κατακοκκινα, ενω αυγα φετος δεν τσουγκρίσαμε, θα μας πληγώνουν και θα μας ματώνουν καθημερινά πιά...αν δεν έρθουν πιο δυσοίωνες καταστάσεις.
απαντήστε θετικά στον αρνητισμό και γιατί οχι ας ερθει και η σειρά μας να ξεπεράσουμε την θανατηφόρο φοβία μας...ναι, θα την ξεπεράσουμε οταν απο τα ατομικά θρησκευτικά δικαιώματα περάσουμε στα συλλογικα δικαιώματα που μας διδάσκει ο Κύριος στον πόνο, τον κόπο, την δυσκολία και τόσα άλλα εμπόδια που επέρχονται!
δύναμοι, αδέλφια, γιατί ο Χριστός ανέστη!
Αληθώς ανέστη!
του χρόνου πιο ηρεμοι μεσα μας, όση αναστάτωση να εχουμε έξωω μας,
+π.Ιερ. ο εκ Κρ.
Κρανίδι 27η Απριλίου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια: