Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008

ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΝΔΕΚΑΤΗΣ ΛΟΥΚΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΟΓΟΥ

ὁ δὲ εἶπεν αὐτῷ· Ἄνθρωπός τις ἐποίησε δεῖπνον μέγα, καὶ ἐκάλεσε πολλούς· 17 καὶ ἀπέστειλε τὸν δοῦλον αὐτοῦ τῇ ὥρᾳ τοῦ δείπνου εἰπεῖν τοῖς κεκλημένοις· ἔρχεσθε, ὅτι ἤδη ἕτοιμά ἐστι πάντα. (ευαγγ. Λουκάς κεφ. Ιδ΄, 16)

ΚΑΠΟΙΟΣ άνθρωπος αδελφοί έκανε δείπνο και εκάλεσε πολλούς…και έστειλε τον υπηρέτη του να ειδοποιήσει τους πάντες ότι όλα είναι έτοιμα…και η παράκληση του ήταν να κοπιάσουν για το δείπνο που άλλος το προετοίμασε!
Καλεί ο Θεός Πατέρας ο όποιος και κάνει δείπνο μέγα και ένδοξο και καλεί τους πάντες να παραστούν στο γαμήλιο δείπνο του Υιού του και της ανθρωπότητος!
Ο Γ α μ π ρ ό ς είναι ο Υιός του Θεού, ο ενανθρωπίσας Θεός, ο Ιησούς Χριστός και ν ύ μ φ η είναι άπασα η ανθρωπότητα…γαμπρός ο Άκτιστος Θεός και νύμφη την οποία διάλεξε ο ίδιος η κτιστή φύσις, ως ανθρωπότητα!
Καλεί και προσκαλεί στο τραπέζι τους πάντες και πολλοί εξ αυτών αρνούνται πριν γλεντήσουν…αρνούνται πριν γευθούν τα εδέσματα και τα πώματα του καινού της αμπέλου γεννήματος της θείας ευφροσύνης!
Προσφέρει ο Θεός μας το Σ ώ μ α του Υιού Του ως βρώση και το Αίμα του Υιού Του ως πόση…δηλαδή μας δίνει τον Εαυτό Του προσφορά υπέρ του κόσμου!
Και εμείς ενώ είναι όλα έτοιμα παρουσιάζουμε τα μικρά μας όχι…ενώ δεν βλέπουμε το μεγάλο ΝΑΙ του Θεού στην καθημερινότητα μας!
Ο Χριστός παίρνει απλά καθημερινά πράγματα…τον άρτο και τον κάνει Σώμα του με τη χάρη του αγίου Πνεύματος, το ψωμί που είναι βασικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης τροφής…μόνο οι άνθρωποι έχουν ψωμί στα γεύματα τους!
Τα ζώα δεν έχουν αυτή την χαρακτηριστική γεύση αφού δεν μπορούν να επεξεργαστούν το αλεύρι έτσι απλά με νερό και μαγιά για να παρασκευασθεί άρτος…τον οποίο προσφέρουμε ως προσφορά στο Θεό και εκείνος μας τον ξαναδίνει ως δικό του Σώμα και μας χαρίζει την θεωθείσα σάρκα Του σαν δώρο και μας δίνει την δυνατότητα να γίνουμε και εμείς ισόθεοι και χριστοφόροι!
Ο οίνος δε είναι η χαρά της τραπέζης και είναι και η χαρά της αγίας Τραπέζης αφού δια του οίνου που γίνεται εν Πνεύματα αγίω Αίμα Χριστού, γινόμαστε σύναιμοι Χριστού…μας εξαλείφει κάθε ασθένεια πνευματική το Άγιο Αίμα και μας χαρίζει την θέωση σαν δυνατότητα παροντική!
Στο σήμερα γίνεται το τραπέζι του Θεού, στο σήμερα θα γίνει ο γάμος Θεού και ανθρώπου, στο σήμερα θα κληθούμε να συμπανηγυρίσουμε αυτό το γάμο, στο σήμερα θα πούμε το Ναι ή το Όχι μας!
Από εμάς εξαρτάται η συμμετοχή στον τίμιο και άγιο Γάμο και όχι από τον Χριστό…Εκείνος περιμένει να εορτάσει το γαμήλιο ναι μας…και θα μας δώσει όλα τα ευλογημένα αγιαστικά του μέσα για να ζούμε θεωμένοι…αυτός ο γάμος οδηγεί στη Θέωση και αυτό το όχι οδηγεί στην κόλαση!

Περιμένεις ότι άλλος αποφασίζει?
Όχι, φίλε μου:
εσύ θα πεις το Ναι και θα χαρείς
και εσύ θα πεις το Όχι και θα «κολασθείς»
…αφού θα απουσιάζει ο Χριστός!
Έχεις ευθύνη λάβε απόφαση…!
Modern Father

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΑΜΗΛΙΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ
ΕΙΜΑΙ Ο ΩΝ


http://www.tlig.org/el/messages/564/
- Στην πραγματικότητα, παιδί Μου, μάχονται εναντίον Μου επειδή καταπνίγουν τον Παράκλητο. Κόρη Μου, αυτοί οι άνθρωποι δεν αντιτίθενται σε σένα... Όχι άγγελε Μου, αντιτίθενται σε Μένα, όχι σε σένα. Αν σε αγνοούν, λουλούδι Μου, είναι γιατί μεγάλωσες στη μέση της ερημιάς τους, δεν θα σε ποτίσουν για να ξεραθείς και να μαραθείς. Συνεχίζουν όμως να ξεχνούν ότι Εγώ είμαι ο Αφοσιωμένος σου Φύλακας.

Βασούλα, θα σου υπενθυμίσω την παραβολή του γαμήλιου δείπνου. 2 Κόρη Μου, πολλοί είναι οι καλεσμένοι, αλλά λίγοι οι εκλεκτοί. Όποιος πιστεύει, αυτό είναι χάρη που δίνεται από Μένα, όποιος έχει πίστη κι αυτό επίσης είναι χάρη που δίνεται από Μένα. Αυτοί είναι οι καιροί της Χάριτος και της Ευσπλαχνίας. Αυτοί είναι οι καιροί της έκχυσης του Αγίου Μου Πνεύματος. Αυτοί είναι οι καιροί που το Άγιο Πνεύμα Μου θα σας βγάλει από τη μεγάλη σας αποστασία για να σας νυμφευθεί. Η αθλιότητα της εποχής σας θα αφαιρεθεί από τη γενεά σας, γιατί με το ίδιο Μου το Χέρι θα ξετυλίξω το νεκρικό σας σάβανο για να σας ντύσω με τη γαμήλια στολή σας. Νιώσε τη χαρά Μου, Βασούλα Μου! Νιώσε πόσο χαίρομαι ήδη γι' αυτό το επερχόμενο γεγονός!

Το Άγιο Πνεύμα Μου θα έρθει να φέρει Φωτιά στη γη, και πόσο θα ήθελα να φλέγεται ήδη! Αυτοί είναι οι καιροί των Γάμων του Αγίου Μου Πνεύματος, αυτοί είναι οι καιροί που ο Βασιλιάς της Ειρήνης στέλνει τους υπηρέτες του τους αγγέλους, τους προφήτες Του και την Ουράνια Αυλή Του να πάνε στις τέσσερις γωνιές της γης και να προσκαλέσουν τους φίλους Του στο γαμήλιο δείπνο Του και στη Βασιλεία Του και να τους προσφέρει το Ουράνιο Μάννα Του. Έστειλα τους αγγελιαφόρους Μου με αλήθεια και δικαιοσύνη μέχρι το κατώφλι σας να σας αναγγείλουν την Επιστροφή Μου, αλλά οι περισσότεροι από σας δεν τους πίστεψαν και τους μεταχειρίστηκαν σαν απατεώνες. Άλλοι δεν ήρθαν γιατί προτίμησαν την τιμή των ανθρώπων από την τιμή που προέρχεται από Μένα.

Αφού σας κάλεσα και Μου αρνηθήκατε, αφού σας έγνεψα και δεν θέλετε να δώσετε σημασία, αφού αγνοήσατε όλες Μου τις εκκλήσεις και απορρίψατε την προσφορά της Αγάπης, θα γεμίσω τον Οίκο Μου και θα δώσω τη Βασιλεία Μου σ' αυτούς που η κοινωνία σας απορρίπτει, για να σας καταπλήξω όλους. Θα τους αποκαταστήσω την όρασή τους και θα τους γιατρέψω, θ' αφήσω ορθάνοιχτες τις Πόρτες του Οίκου Μου για να τους αφήσω να μπουν. Οι αγγελιαφόροι Μου θα φωνάξουν δυνατά στους δρόμους και στις δημόσιες πλατείες. Θα είναι σταλμένοι από Μένα να προσκαλέσουν τα νεκρά σώματα που θα συναντήσουν σε κάθε γωνιά του δρόμου, κι αυτοί που κανείς δεν τους μίλησε ποτέ για Μένα θα Με δουν, κι αυτοί που δεν άκουσαν ποτέ για Μένα θα ακούσουν και θα εννοήσουν. Θα βρεθώ απ' αυτούς που δεν Με ζήτησαν ποτέ. Όπως φανέρωσα το Άγιο Μου Πρόσωπο σε σένα κόρη Μου, με τον ίδιο τρόπο θα φανερωθώ σε όσους δεν ρώτησαν για Μένα. Το Πνεύμα Μου δεν Το θέλετε! ούτε την Καρδιά Μου που σας προσφέρω στο Χέρι! Σας τα λεω τώρα πριν γίνουν, ώστε όταν γίνουν πραγματικά, να πιστέψετε ότι Είμαι ο Ων.

Η Βασιλεία Μου θα σας αφαιρεθεί και θα δοθεί σ' ένα λαό που θεωρείτε ασήμαντο και ανόητο, τους περιφρονημένους της κοινωνίας σας, και ο Οίκος Μου θα ανοικοδομηθεί και θα ανορθωθεί απ' αυτούς που ονομάζετε απλοϊκούς. Αυτοί, με την αγάπη τους, θα ανορθώσουν τα ερείπια του Οίκου Μου και όλ' αυτά που ερημώθηκαν, και το Άγιο Πνεύμα Μου θα τους ποιμαίνει και θα τους παρηγορεί... Το φρούριο των υπερήφανων θα γίνει σύντομα ένας σωρός από χώμα. Η Δικαιοσύνη θα υπερισχύσει. Προσευχήσου γι' αυτούς τους ποιμένες, προσευχήσου για τη μεταστροφή τους. Να είσαι ευλογημένη, παιδί Μου. Δεν θα καθυστερήσω, σύντομα θα Με δεις πρόσωπο με πρόσωπο. Εγώ Είμαι.
ΑΡΧΩ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΦΟΥΣ


http://www.tlig.org/el/messages/551/- Σε συγxωρώ, προτιμώ να σε συγχωρήσω παρά ν' αφήσω την οργή Μου να πέσει πάνω σου. Έρημη και ακατοίκητη ήσουν, ήσουν πασίγνωστη για την ερημιά σου. Ήσουν σαν απότιστος κήπος κι Εγώ, σαν ρυάκι που κυλάει μέσα σε κήπο, ήρθα σε σένα να ποτίσω τη γη σου. Σε έσωσα από τα νύχια του εχθρού Μου. Το λιοντάρι σε άφησε και η γη σου έγινε τώρα κήπος χάρη στην Άπειρη Αγάπη κι Ευσπλαχνία Μου. Είμαι ο Σωτήρας σου και Ιησούς είναι το Όνομα Μου. Επίτρεψέ Μου να γράψω το ακόλουθο μήνυμα για τον... 1 Εγώ, ο Κύριος, στέκομαι μπροστά του και βάζω μπροστά του φωτιά και νερό. Του έχω δώσει την ελευθερία να επιλέξει, μπορεί ν' απλώσει το χέρι σε όποιο προτιμά. Παρατηρώ κάθε μια από τις πράξεις του. Σημειώνω τη συνειδητή και άμεση ειλικρίνειά του απέναντί Μου και τη συνειδητή και άμεση ανειλικρίνειά του απέναντί Μου. "Βιάσου να έρθεις κοντά Μου και θα ξαναζωντανέψω τη φλόγα σου. Η μικρή φλόγα που απόμεινε μέσα σου είναι έτοιμη να σβήσει! Σε αγαπώ με μια Αγάπη αιώνια και το Έλεος Μου είναι απέραντο. Έχεις την εύνοιά Μου."

Πολλοί από σας λένε σήμερα: ας φαμε, ας πιούμε σήμερα, αύριο θα είμαστε νεκροί. Μην ξεγελάτε τους εαυτούς σας... συνέλθετε και αντικρίστε Με, το Θεό σας. Όποιος υπακούει στο Νόμο Μου, Με αγαπά και όποιος ζει μέσα στην αγάπη, ζει ενωμένος με Μένα. Δεν χρειάζομαι τους φιλοσόφους και τους σοφούς της εποχής σας, ούτε τους διδασκάλους, χρειάζομαι την αδυναμία ... τη φτώχεια... την απλότητα... Να, έρχονται οι μέρες που θα βάλω το Νόμο Μου μέσα στις καρδιές σας. Έρχομαι σ' αυτόν τον καιρό του Ελέους να προετοιμάσω τα έθνη και να σας υπενθυμίσω ότι μπορώ να καθαρίσω τον εσωτερικό σας εαυτό από ακάθαρτες και νεκρές πράξεις που μπορεί να σας οδηγήσουν στην αιώνια καταδίκη. Αλλά η καρδιά αυτής της γενεάς έχει σκληρύνει και μολονότι μιλώ στα έθνη φανερά, πάλι δεν θα Με ακούσουν. Έλα, πάρε το σταυρό σου και ακολούθησέ Με. Ευλογώ κάθε βήμα που κάνεις. ΙΧΘΥΣΠροσκάλεσα στο γαμήλιο δείπνο Μου πολλούς αλλά ελάχιστοι είναι πρόθυμοι να έρθουν 2, σας λεω λοιπόν: πηγαίνετε τώρα στους φτωχούς! Πηγαίνετε στους τυφλούς! Μερικούς θα τους βρείτε νεκρούς, μην ανησυχείτε όμως, θα τους αναστήσω. Σας σήκωσα όλους και θα σηκώσω ακόμη πιο πολλούς, πηγαίνετε λοιπόν στους φτωχούς και στους αρρώστους και βεβαιωθείτε ότι το Σπίτι Μου θα γεμίσει. Αυτοί που ήταν πρώτα καλεσμένοι στο δείπνο Μου κι όμως αρνήθηκαν να έρθουν, ας εκπλαγούν βλέποντας τους τυφλούς με την όρασή τους και τους φτωχούς, πλούσιους με τη Γνώση Μου! και τους νεκρούς αναστημένους στη Ζωή!

Ευημερήστε στα Πλούτη Μου για να μη μαραθείτε! Μείνετε σταθεροί και εργασθείτε για τη Δόξα Μου... Παιδιά Μου, σβήστε τον εγωισμό σας. Η Βασιλεία Μου πλησιάζει. Γίνετε ζηλωτές και ακολουθήστε το Λόγο Μου. Φυλαχθείτε αγνοί και μάθετε να σβήνετε το εγώ σας, ώστε το Πνεύμα Moυ να φυσήξει μέσα σας. Σας διάλεξα, άγγελοί Μου, όχι γιατί το αξίζετε, αλλά γιατί είστε φτωχοί και άθλιοι. Δοξάστε πάλι το Όνομα Μου με το να συναντιέστε για να Με υπηρετείτε. Να είστε δραστήριοι σε όλα τα καλά έργα. Είμαι μαζί σας συνεχώς. ΙΧΘΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΝΑ ΦΘΑΡΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΥ
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ


http://www.tlig.org/el/messages/626/

- Γράψε τούτο: "Μακάριοι όσοι είναι καλεσμένοι στο γαμήλιο τραπέζι του Αρνίου." 7 H Βασιλεία Μου έχει ήδη αρχίσει μέσα σε πολλές καρδιές. Νυμφεύθηκα αυτές τις ψυχές και τις έκανα καινούργιες 8 και σας λεω: Το Πνεύμα της Αλήθειας Μου θα συνεχίσει να πλημμυρίζει ολόκληρη την πλάση Μου και να πολιορκεί τη μια Πόλη μετά την άλλη 9, και τις αισχρότητες, τις κακίες και όλες τις ακαθαρσίες που θα βρεθούν στο εσωτερικό τους, Εγώ, με το Ίδιο Μου το Χέρι θα τις ξεριζώσω. Θα ξεριζώσω όλ' αυτά που φύτεψε η Αφροσύνη με τη Φωτιά που θα στείλω από τον Ουρανό. Κόρη Μου, οι πρώτοι Ουρανοί και η πρώτη γη θα εξαφανιστούν 10 και ο κάθε ένας από σας θα ανακαινιστεί με την Αγάπη του Αγίου Μου Πνεύματος. Θα αλλάξω την όψη αυτού του κόσμου.


Ανώνυμος είπε...

Ωδές της Αγίας Τριάδας (μέρος 2ο)
http://www.tlig.org/el/messages/1087/

(Συνεχίζει ο Ιησούς Χριστός...)

Η Βασιλεία των Ουρανών μπορεί να συγκριθεί με το βασιλικό γεύμα που παρέθεσε ένας βασιλιάς για τον γάμο του γιου του, όπως στην παραβολή που σας έδωσα.7 Είμαι ο ίδιος που μίλησε τότε, που μιλάει και τώρα. Ο γάμος ήταν έτοιμος, εκείνοι όμως που είχαν εγκάρδια προσκληθεί δεν ενδιαφέρθηκαν να πάνε, πολλοί μάλιστα απ’ αυτούς περιφρόνησαν την πρόσκληση του βασιλιά. Αυτός είναι ένας συνηθισμένος πειρασμός ανάμεσα σ΄ αυτούς που πιστεύουν ότι εργάζονται για τα συμφέροντά Μου και έχουν κληθεί αλλά δεν έχουν χρόνο να ανταποκριθούν στο κάλεσμά Μου. Στην πραγματικότητα, ο νους τους βρίσκεται μακριά από Μένα, είναι απορροφημένοι από μικροπράγματα ή από προσωπικές υποθέσεις. Απαθείς προκειμένου να κινηθούν ή να χάσουν τις ανέσεις τους, προβάλλουν κάθε λογής δικαιολογίες. Μένουν, τουλάχιστον, οι άθλιοι και οι φτωχοί στο πνεύμα και όσοι ποτέ τους δεν Με γνώρισαν ούτε άκουσαν για Μένα. Από αυτούς θα λάβω έπαινο και τιμή, γιατί αυτοί είναι οι εκλεκτοί που δεν απέρριψαν το κάλεσμά Μου, όπως οι πρώτοι καλεσμένοι, ή ο άνθρωπος αυτός που μπήκε με μισή καρδιά, χωρίς να φροντίσει να είναι κατάλληλα ντυμένος… Ο βασιλιάς είχε δώσει στους δούλους του εντολές να πάνε στα σταυροδρόμια της πόλης και να τους καλέσουν όλους, καλούς και κακούς… Αυτοί είναι οι άνθρωποι που δεν ήταν δικοί Μου8 και για τους οποίους θα πω τώρα: «εσείς είστε ο λαός Μου», αντί να τους πω «δεν είστε ο λαός Μου αλλά τα αποβράσματα κάθε λογής κοινωνίας.» Θα τους ονομάσω γιους και θυγατέρες του ζωντανού Θεού, κληρονόμους της Βασιλείας Μου.
Προσέξτε, ο Βασιλιάς σας έρχεται τώρα κοντά σας στις σκοτεινές σας μέρες, με συνοδεία αγγέλων Του για να σας προσκαλέσει στη γαμήλια γιορτή Του. Πολλοί είναι οι καλεσμένοι αλλά λίγοι οι εκλεκτοί… Όποιος δεν έχει ένδυμα γάμου, όποιος ποτέ δεν φρόντισε να ντυθεί ανάλογα από έλλειψη ενθουσιασμού και σεβασμού, δεν θα μπει στη Βασιλεία των Ουρανών.9
Σας βεβαιώνω, αν δεν φορέσετε Εμένα ως ένδυμα γάμου, ο Πατέρας δεν θα Με αναγνωρίσει σ΄ εσάς…10 Θα φέρω πίσω πολλούς από ξένες χώρες. Κανένα τείχος δεν θα ορθωθεί στο δρόμο τους, αλλά οι άγγελοί Μου που φυλάνε το κατώφλι Μου, θα τους ανοίξουν δρόμο και θα σκορπίσουν πάνω του ζαφείρια11 για να τους οδηγήσουν σε Μένα...
Κι εσύ, εσύ που φωνάζεις: «Οι νεκροθάφτες μαζεύονται γύρω μου, Κύριε, σώσε με! Θέλω να απαρνηθώ την αμαρτία και να είμαι μαζί Σου τώρα στη γαμήλια γιορτή!» μην απελπίζεσαι, κι εσύ επίσης θα σωθείς αφού είσαι πρόθυμος να σωθείς. Οι νεκροθάφτες θα διωχθούν από τους αγγέλους Μου. Και τότε, οι άγγελοί Μου θα σε σηκώσουν με τρόπο θαυμαστό πάνω σε ένα κατάλευκο σεντόνι και κρατώντας το από τις τέσσερις άκρες, θα πετάξουν στους ουρανούς και θα σε μεταφέρουν στα ύψη για να περιποιηθούν τις πληγές σου12 με ουράνιο βάλσαμο, σμυρνέλαιο, αρώματα και ανθόνερο13 ; . Αυτό θα γίνει για να σε καθαρίσουν και να σε εξαγνίσουν, προτού σε οδηγήσουν σε Μένα. Αυτή η περίοδος κάθαρσης και εξαγνισμού είναι μια προετοιμασία συνηθισμένη για τη μέλλουσα νύφη. Κάθε μέλλουσα νύφη χρειάζεται, για ένα χρονικό διάστημα, να καθαριστεί προτού οι άγγελοί Μου την παραδώσουν στον Νυμφώνα για να συναντήσει τον Νυμφίο της.
ΑΡΧΩ