Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

ΕΤΕΧΘΗ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΣΩΤΗΡ


«ΕΤΕΧΘΗ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΣΩΤΗΡ»
Γεννήθηκε για μια ακόμη φορά ο Χριστός μας και έρχεται με χέρι τρεμάμενο και κρυωμένο από την παγερή ατμόσφαιρα
του κόσμου σήμερα…να μας δει, να μας ακούσει, να μας εγγίσει…τον υποδεχτήκαμε? ή τον αφήσαμε και πέρασε από δίπλα μας και δεν τον αγκαλιάσαμε, δεν του δώσαμε την πρέπουσα σημασία?
Είμαστε υπόλογοι σε τέτοια ερωτήματα…ήλθε και μας κάλεσε η εκκλησία του να δούμε την σύναξη για την δική του γέννηση…ας δούμε μας κάλεσαν οι ύμνοι να δούμε τον τόπο που γεννήθηκε, την φάτνη που ανακλήθηκε, την Μάνα του που χάρηκε επειδή έτεκε τον Υιό του Θεού τον πρωτότοκον, τον επίγειο προστάτη του που προστάτευσε ανθρώπινα την Μητέρα και το Παιδίον, τους ποιμένες που δηλώνουν τους ανθρώπους του μόχθου που εν απλότητι προσεκύνησαν τον Βασιλέα του Κόσμου και τους μάγους που με πλήρη επιστημονική διάθεση προσεκύνησαν τον Υιό του Ανθρώπου!
«ΕΤΕΧΘΗ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΣΩΤΗΡ»!
Γεννήθηκε ο Χριστός μας και μας έσωσε και μας λύτρωσε και μας ερωτεύθηκε και με ερωτική διάθεση αυτοπροσφοράς αναζήτησε τον πονεμένο άνθρωπο να του δείξει την αγάπη Του!
«ΕΤΕΧΘΗ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΣΩΤΗΡ»!
Γεννήθηκε και μας έδωσε την ευκαιρία να πάμε στα μέρη του, να δούμε τον πόνο του για την κατάσταση του ανθρώπου…ο Χριστός πονάει διότι βλέπει τον άνθρωπο να φθείρει την ζωή του άλλου ανθρώπου…εμάς να καταδικάζουμε όλους τους αδελφούς μας ενώ το πρόβλημα μας είναι η πνευματική μας κατάσταση, το κακό δεν φαίνεται και δεν εδρεύει στον άλλο αλλά σε μένα!
Το πρόβλημα είναι ότι δεν κατανοήσαμε, δεν θέλουμε να δεχτούμε ότι ή λ θ ε στη γη για εμάς!
Ναι, ή λ θ ε για εμάς … και … εμείς τον δεχθήκαμε ομοτράπεζο…τον κάναμε μέτοχο του εαυτού μας μέσω της θείας Ευχαριστίας…του ανοίξαμε την πόρτα του σπιτιού μας…δώσαμε ότι μπορέσαμε στους μικρούς και ελαχίστους που μας θύμισαν την παρουσία του???
Θα του πούμε το Ν α ι φέτος ή θα του κλείσουμε την πόρτα για έναν ακόμη χρόνο…αποφασίστε μένει καιρός μέχρι τα άγια Θεοφάνεια…να φανεί στις γήινες υπάρξεις μας!
Καλή συνάντηση με τον Λυτρωτή!
Έρχεται μέσα μας και εμείς του καταφάσκουμε θετικά με την ανοιχτή της καρδίας μας πόρτα!
Modern Father
Η ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΚΟΝΑ ΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΟ : http://www.byzicons.net/album/displayimage.php?album=8&pos=3

2 σχόλια:

Hellas-Orthodoxy είπε...

Καλα κι ευλογημενα Χριστουγεννα σας ευχομαι.Και μονο για την ενασχοληση σας με το blogging,σας αξιζουν συγχαρητηρια.Αν και διαφωνω με καποιες αποψεις σας,μακαρι ολοι οι ιερεις να ειχαν διαλογο με τους νεους ειδικα μεσω ιντερνετ.
Να'στε καλα.

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω για την ευγενεια σας...οτι και να μου λεγατε στο μηνυμα ευπρεπες και αν ηταν αρνητικο για μενα θα το δημοσιευα...πολλω δ μαλλον την αντιθετη αποψη...!ετη πολλα και ευλογημένα παρα του Σαρκωθέντος Θεού ημών!