Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΓΙΑΤΙ? ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΤΑ ΓΙΑΤΙ...

"Οι μαθητές είναι καταπιεσμένοι..."
Άκουσα την συνέντευξη που έδωσε ένας 27χρονος αναρχικός ονόματιΓιώργος στο ραδιόφωνο.Μεταξύ άλλων τα έχωσε στους δημοσιογράφους για τις κατευθυνόμενεςειδήσεις.Ήταν κατηγορηματικός ότι δεν έχουν σχέση με τις καταστροφές καιτις λεηλασίες των καταστημάτων, παρά μόνο για τις τράπεζες καιγια τα Κρατικά αυτοκίνητα.Έστειλε μήνυμα στους γονείς ότι τα παιδιά τους που πήραν μέροςστα επεισόδια (μαθητές) είναι καταπιεσμένα από τους ίδιους.Οι γονείς είπε το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν όσαπερισσότερα φροντιστήρια μπορούν στα παιδιά τους για να γίνουνπρώτοι μαθητές, αδιαφορώντας για την κριτική τους σκέψη.Έσπαγαν και αυτά μαγαζιά παρασυρμένα από το όλο κλίμακαι είχαν και αυτά συμπεριφορά όχλου, εκδικούμενα στην ουσίατους γονείς τους πρώτα και μετά την Κοινωνία για την πίεση πουδέχονται.Επανέλαβε όπως κι άλλοι του χώρου ότι υπάρχουν και προβοκάτορεςστις τάξεις τους οποίους δεν μπορούν ελέγξουν.Δεν επιθυμούν ανάμειξη στα πολιτικά και συμφωνεί ότι κάποιοιπροσπαθούν να τους βάλουν κάτω από την ομπρέλα τους.Μήπως ο Γιώργος και οι φίλοι του έχουν δίκιο σε κάποιααπό αυτά που δήλωσε;Έχουμε μικρούς αναρχικούς στο σπίτι μας;Αθηναίος
http://blogathinaios.blogspot.com/

Υπάρχουν μικροί αναρχικοί στα σπίτια μας???
Διερωτάται κανείς, αγαπητοί συμπνευματιστές μου, για το εάν εμείς είμαστε η αιτία που τα παιδιά μας επαναστατούν κατά του σάπιου και βρωμερού κατεστημένου? Εμείς είμαστε οι αίτιοι της απόρριψης κάθε μορφής εξουσίας αφού κάθε εξουσία είναι μια τρομοκρατική εξάσκηση πάνω μας…φοβόμαστε να εκφρασθούμε ελεύθερα να αντιταχθούμε στον οποιοδήποτε μας εξουσιάζει!
Γιατί? Για να μην χάσουμε τη δουλειά μας? Μια δουλειά που κατάντησε δουλεία των 700 ευρώ…πτυχιούχοι μιάς ή και περισσοτέρων σχολών αμοίβονται ελλιπέστατα και ελεεινά και δεν έχουν δημιουργική απασχόληση επί του αντικειμένου που σπούδασαν και τους εδίδαξαν οι διδάκαλοι τους!
Γιατί? Για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εγκλωβίζει την δημιουργική σκέψη και κατατρέχει την δημιουργική δεινότητα πολλών εκ των μαθητών του… Τα παιδιά παιδεύονται (ταλαιπωρούνται και δουλαγωγούνται από το εκ- «παιδευτικό» -που τα παιδεύει- σύστημα)! Δεν τα αφήνει ελεύθερα τα παιδιά μας να πάρουν γενικές γνώσεις και πληροφορίες και μετά να πορευθούν όπου αυτά θέλουν…όχι μόνον το σύστημα μα και οι γονείς που θέλουν τα παιδιά τους : δικηγόρους, ιατρούς, καθηγητές και δεν ξέρω εγώ τι άλλο θέλουν οι γονείς…ευτυχώς τα παιδιά διαψεύδουν τις προσδοκίες των γονέων τους και μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν αυτό που ονειρεύονται εκείνα για το μέλλον…ακόμη και εκτός σχολών πανεπιστημιακών κ.λ.π. όπως τα παιδιά που ασχολούνται με τα αθλήματα, με τη μουσική…άρα αφήστε τα ελεύθερα και εκείνα θα βρουν το δρόμο τους με την προστασία του Θεού μας!
Γιατί? Για μια εκκλησιαστική κοινότητα που δεν τους δίνει την ελευθερία που ο Χριστός παρείχε στους μαθητές Του, για μια Εκκλησία που μένουμε εντός της από αγάπη στο Χριστό μας, αφού οι δομές της δεν επιτρέπουν στον καθένα να εκφράσει το χάρισμα του…δεν επιτρέπουν σε κάθε αδελφό να εκφρασθεί…πρέπει να ενταχθεί σε παρέα, σε ομάδα, σε κλίκα και όποιος παραμείνει ανένταχτος θα πληρώνει πάντα το τίμημα της ελευθερίας του που θα τον αναπαύει όμως αυτό το βαρύ φόρο τιμής προς το γεγονός της εν Χριστώ ελευθερίας !
Γιατί? Για ένα κομματικό οργανισμό που θέλει να ενταχθούμε σε ένα χώρο, να χειροκροτούμε τον ηγέτη (που αξίζει ή όχι αλλά πάντως πρέπει να χειροκροτηθεί για αυτή την ερμηνεία που μοιάζει με ηθοποιό πορεία στο σανίδι του θεατρικού {παροντικού} σήμερα), να λέμε στο κόμμα πάντα ναι…ότι και να λέει, ότι και να πρεσβεύει, ότι παράλογο και αν διατυπώνει! Ένα κόμμα που δεν έχει πολιτική τοποθέτηση με κέντρο τον πολίτη, κέντρο τον άνθρωπο και τα προβλήματα του…αλλά κόμματα που υπηρετούν το συμφέρον του ισχυρότερο και το συμφέρον του κεφαλαίου…άρα είναι μακρυά από τον άνθρωπο κοντά στους εξουσιαστές και εκμεταλλευτές του ανθρωπίνου πόνου και κόπου!
Γιατί? Γιατί? Γιατί? Πολλά και αναπάντητα τα γιατί…άρα μπορεί να εκθρέφονται αναρχικοί στα σπίτια μας και υγειή τέκνα που ποθούν την αλλαγή και την επανάσταση…αληθινοί και σφοδροί αντιεξουσιαστές…τα παιδιά μας που αφόπλισαν σήμερα τον αστυνομικό με πολιτισμένο τρόπο και ένα πλατύ χαμόγελο και ένα κόκκινο τριαντάφυλλο που δηλώνει πάθος…παθιασμένο αγώνα κατά του συστήματος και όχι κατά του ανεκπαίδευτου και ελλειπώς αμοιβομένου αστυνομικού!


Ένα κόκκινο τριαντάφυλλο σε κάθε νέο ά – φιλο (που δεν φιλεί – αγαπάει τίποτα) και αδαή υπηρέτη του συστήματος παραδίδουμε σε μια νέα μορφή αγώνος!
Modern Father

Δεν υπάρχουν σχόλια: