Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Θα έρθει ο απόλυτος Ξένος για τον άνθρωπο που μόνο ως Ξένο θέλει τον Θεό μας και δεν θα μείνει ξένος θα γίνει ένας από εμάς…ο Χριστός δεν γεννήθηκε απλά στη Βηθλεέμ … έρχεται και τώρα και «γεννάται», αει γεννάται, πάντοτε κυοφορείται σε συνειδήσεις πιστών, κατοικεί σε φάτνες ταπεινών καρδιών και εδρεύει σε απλές υπάρξεις!
Δεν είναι πλουσίων προϊόν η γέννηση του, είναι γεγονός για τον φτωχό και καταφρονεμένο, για τον περιθωριακό και παραπεταμένο…δεν είναι γέννηση σε γκλαμουράτο μέρος – οίκημα αλλά μια γέννηση στο στάβλο και αυτός ο στάβλος σήμερα παροντοποιείται στις καρδιές όσων ανεξαρτήτως θέσεως, τοποθετήσεως και θελήσεως πουν το ναι στο παιδικό του και κρυωμένο στην Φάτνη του τότε χαμόγελο!
Όσοι θελήσουν να το δουν με αγάπη αυτό το χαμόγελο και να του γνέψουν καταφατικά στο νέο πελάγησμα σε θάλασσα πλατιά…θα είναι οι επιβάτες του πλοίου του, της αιώνιας κιβωτού του, της Εκκλησίας Του!
Ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας του κόσμου, ο Λυτρωτής της οικουμένης, ο λαμπερός Ήλιος που φωτίζει κάθε ύπαρξη που η καρδιά της έχει παγώσει από το ανθρώπινο τοπίο που απογοητεύει κάθε έναν που το κοιτά διερευνητικά και το αφουγκράζεται θέλοντας καθημερινά να επισημάνει το κατρακύλισμα που δεν έχει γυρισμό…
Ο Χριστός που τον ανέμεναν ως αιώνιο Μεσσία οι άνθρωποι ανά τους αιώνες αδιάκοπα ήρθε τότε, έρχεται σήμερα και θα έλθει και αύριο όταν τον χρειαστούμε να μας δείξει την αγάπη που μόνο Εκείνος προσφέρει και ξαναπροσφέρει σε όλους εμάς με τρόπο μοναδικό…αφού γίνεται ένα με εμάς δεν μας λέγει λόγια αλλά κάνει πράξεις και διαλέγει ταπεινή και απλή είσοδο στην ιστορία! Είσοδο που δεν φάνταζε θεϊκή αλλά έμοιαζε όντως σωτήρια για τον άνθρωπο…
Τον λύτρωσε από το αδιέξοδο της φθοράς και του θανάτου, αφού ο ίδιος πήρε φθαρτό σώμα το οποίο αφθαρτοποίησε με την ανάσταση του και τον θάνατο πάτησε με τον δικό του θάνατο!
Η γέννησις του Χριστού είναι γεγονός του χθες που με χαρά θέλουμε και το βιώνουμε στο σήμερα και μας γεμίζει ελπίδα και σιγουριά για το αύριο…που έγινε αβέβαιο με το οικονομικό κραχ και τις πολλές παγκόσμιες δυσκολίες που μας θυμίζουν ότι όσο ο άνθρωπος θα εκμεταλλεύεται τον συνάνθρωπο του…τότε αντί για μπροστά θα πηγαίνουμε πίσω και θα είμαστε πάροικοι στον τόπο μας αφού θα είναι κατεχόμενος από ξενικά συμφέροντα!
Ας σκεφθούμε όλοι ότι το μέλλον δεν βρίσκεται στη συγκέντρωση πλούτου και υλικών αγαθών αλλά βρίσκεται στη σμίλευση της ανθρώπινης καρδιάς να γίνει ένα χώρος φιλοξενίας των αδελφών μας και μέσω αυτών του ίδιου του Θείου Βρέφους!
Η γλυκιά ομορφιά και το φωτεινό πρόσωπο του Θείου Βρέφους ας φωτίζουν τα σκοτάδια μας και ας ομορφαίνουν τις γκρίζες μέρες μας!

Έτη -κατά Χριστόν και δια τον Χριστόν-
πολλά και χαρούμενα!
Modern Father

Δεν υπάρχουν σχόλια: