Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

απο -ΧΡΙΣΤΟ- ποιημένος σχολικός εορτασμός...

Από - Χριστ (ιαν) οποιημένος εορτασμός μιάς αρρήκτου συνδεδεμένης παλαιά εθνικό-θρησκευτκής εορτής.

Η αποϊεροποίηση των πάντων είναι σχέδιο του αντιδίκου διαβόλου για να αισχύεται η εκκλησία του Χριστού, αλλά μπορεί να χάσει κάτι από το πνευματικό της χαρακτήρα και το υπαρξιακό της βάθος η εκκλησία του Χριστού, όταν μένει αμέτοχη σε αποστεωμένους πνευματικά εορτασμούς!?!?!?

Στις σχολικές εορτές παραδοσιακά μας καλούσαν τους κληρικούς, τώρα καταλήγω ότι εμείς αντι-παραδοσιαρχικά (για να μην καταντήσουμε μέρος της παρωδίας αυτής πρέπει να σταματήσουμε να πηγαίνουμε…και εγώ πήγα όχι λόγω προσκλήσεως αλλά λόγω της αγάπης μου και του σεβασμού μου στο σχολείο που πήγα δημοτικό και προς τους εναπομείναντες δασκάλους μου) κινούμενοι και όσο τα πνευματικά αισθητήρια λειτουργούν ακόμη, μάλλον πρέπει να σταματήσουμε να πηγαίνουμε εις τον εορτασμό και να κοιτάξουμε να μάθουμε στα παιδιά μας …

Τι είναι ο ευαγγελισμός της Θεοτόκου?
Τι είναι το μυστήριο της Σαρκώσεως του Θείου Λόγου?
Τι σήμαινε τότε και τι σημαίνει σήμερα η διπλή γιορτή?


Πάντως θέμα προς συζήτησιν είναι το αν το σώμα του Χριστού εν-συνηδείτως εξυμνεί όπλα τα «ιερά» και διθυραμβοποιεί χαρακτήρες και ηρωοποιεί επιλήσμονες των ιερατικών χαρισμάτων τους κληρικούς!

Δεν ξέρω αν το ευλογημένο γεγονός του να ζει η ειρηνική διάθεση και η ειρηνοδώρος χάρις του Χριστού εντός της καρδίας μου, μπορεί να συμβιβασθεί με κανένα είδος πολέμου, ει μη μόνον με τον πόλεμο προς τον διάβολο και τις συνεργούς αυτού δυνάμεις : «
ὅτι οὐκ ἐστιν ἡμῖν πάλη πρὸς αἷμα καὶ σάρκα ἀλλὰ πρὸς τὰς ἀρχάς, πρὸς τὰς ἐξουσίας, πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τούτου, πρὸς τὰ πνευματικὰ τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις.»

KJV with Strong's
For we wrestle not against __ flesh and blood but against principalities against powers against the rulers of the darkness of this world against spiritual wickedness in high places

http://biblos.com/ephesians/6-12.htm

και σίγουρα ο διάβολος και οι συνεργοί του μπορούν να εμπλέκονται στον πόλεμο με το αίμα των ανθρώπων εκχυνόμενον εις την γην…είναι οι μόνοι που εχαίροντο!

Δεν ημπορούν οι έλληνες που αγαπούν την Θεοτόκο και ευαγγελίζονται την Χαραν του Χριστού εις την καρδίαν τους, να θέλουν το κακό των αδελφών τους!

Το θέμα δε αυτης της εσωτερικής μου πάλης εν τη οποία πάλη από τη μια βρίσκεται η Ελλάς και η αγαπη μου προς την πατρίδα και από την άλλη η Εκκλησία του Χριστού και η σεβασμία και ερωτικη διάθεση για σμίξιμο με τον Θεό μου, δεν μπορώ να διαλέξω την εφήμερη ανθρώπινη δόξα και ηρωοποίηση και να αφήσω τον Χριστό μου να καθεύδει εντός μου!

Τιμούμε την ιστορική διάσταση της επαναστάσεως του 1821 αλλά νομίζουμε σήμερα εξεύτισε (δεν ξερω γιατι-ή μαλλον ξέρω και δεν είναι της παρούσης αναρτήσεως θέμα) η μνήμη και η αγάπη για τους προγόνους μας! Αυτό που μετράει είναι να αγαπάμε τους αδελφούς μας και εν μέσω Εκκλησιας Θεού να δοξάζουμε το πανάγιο Όνομα του που δεν έχουμε εμπλακεί σε πόλεμο να αιματοκυλισθούν τα ενδύματα μας και να θηριοποιηθούν οι καρδιές μας κατά του αδελφού μας, του ανα την οικουμένη κατοικούντος!


modern father

2 σχόλια:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Modern Father είπε...

σας βαλαμε...περιμενουμε την δημοσιευση του κειμενου μας...που θα σας στείλουμε!
να ειστε καλα και να διατηρειτε την ελευθερη διαθεση σας προς καθε φωνη θετικη ή αρνητικη!