Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ο πατηρ Φιλόθεος Φάρος εδωσε μια μνημειώδη συνέντευξη

συνεντευξη πατρος Φιλοθέου Φάρου στον Αρ. Βικέτο στον "Φιλελεύθερο" της Κύπρου
«Τα Χριστούγεννα για τον σύγχρονο άνθρωπο δεν έχουν καμία πνευματική αξία, είναι ένα καταναλωτικό επεισόδιο. Δηλαδή, είναι Χριστούγεννα χωρίς Χριστό», διαπιστώνει με πίκρα ένας κληρικός με 46 συναπτά έτη διακονίας στην Εκκλησία της Ελλάδος. Πρόκειται για τον πατέρα Φιλόθεο Φάρο, ο οποίος σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Σχολή, Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ποιμαντική Ψυχολογία στις ΗΠΑ και είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων. Ο π. Φιλόθεος είναι σήμερα συνταξιούχος και ιερουργεί κάθε Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο Ραγκαβά της Πλάκας. Πάντοτε μετά τη λειτουργία συζητάει με νέα ζευγάρια και νέους για τα θέματα, που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Στη συνέντευξή του στον «Φ» ο π. Φιλόθεος χρησιμοποιεί, όπως πάντα, γλώσσα αυστηρή και αυτοκριτική. Ανάμεσα σε άλλα τονίζει: «Το πάθος της εξουσίας κυριαρχεί στη ζωή της Εκκλησίας, η οποία τελικά δεν είναι αυθεντική Εκκλησία (...). Η νεολαία μας βρίσκεται σε σύγχυση, γιατί η ελληνική οικογένεια , το ίδιο νομίζω συμβαίνει και στην Κύπρο, περνά μεγάλη κρίση». Και εξηγεί ότι «τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν χωρίς όρια, μεγαλώνουν με τρόπο, που τα κάνει ανίκανα να αντιμετωπίσουν τον πραγματικό κόσμο». Για την πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ο π. Φιλόθεος σημειώνει: «Στο όνομα του Χριστού και του μοναχικού βίου να υπάρχει αυτή η εξωφρενική διαχείριση τεράστιου πλούτου, που δεν τον διαχειρίζεται ούτε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, και μάλιστα ανεξέλεγκτα, συνιστά πρωτοφανή πρόκληση». Τονίζει επίσης ότι «το να δηλώνει ένας μοναχός ότι είναι ανιδιοτελής, αυτό είναι μια κρίση αλαζονείας, που είναι ασυμβίβαστη με τον μοναχικό βίο».

-Το νόημα των Χριστουγέννων Πάτερ Φιλόθεε, ποιο είναι το νόημα των Χριστουγέννων στην εποχή μας;

Tα Χριστούγεννα κατά την εκτίμηση μου είναι δυστυχώς σήμερα απλώς μια έξαρση της καταναλωτικής δραστηριότητας του σύγχρονου ανθρώπου. Ο άνθρωπος της εποχής μας , έχοντας πλούτο και υλικές ανέσεις, αισθάνεται πως δεν του χρειάζεται κάποια πνευματικότητα, πιστεύει ότι με τα υλικά αγαθά είναι καλυμμένος, είναι πλήρης. Επομένως, τα Χριστούγεννα για τον σύγχρονο άνθρωπο δεν έχουν καμία πνευματική αξία, είναι ένα καταναλωτικό επεισόδιο. Δηλαδή, είναι Χριστούγεννα χωρίς Χριστό. Ο Χριστός ενανθρωπίστηκε για να αποκαλύψει ένα τρόπο ζωής, ο οποίος ανταποκρίνεται στην ανθρώπινη φύση και εξασφαλίζει στον άνθρωπο πληρότητα. Συνεπώς, ο άνθρωπος πρέπει να βρίσκεται σε κοινωνία με τον Θεό και τον συνάνθρωπό του, να ενωθεί με τον Θεό και τον συνάνθρωπό του. Δυστυχώς, αυτά δεν υπάρχουν σήμερα. Όσο αφορά τη λατρεία και τις μεγαλοπρεπείς λειτουργίες αυτά αποτελούν μια ανώνυμη λατρεία με έντονο στοιχείο της επίδειξης. Αυτά δεν έχουν σχέση με τον Χριστό, ο οποίος περπατούσε ξυπόλητος και δεν είχε «που την κεφαλή κλίναι».

-Η εικόνα που δίδετε είναι ζοφερή. Πόση ευθύνη έχει γι αυτό η διοικούσα Εκκλησία, δηλαδή για το ότι γιορτάζουμε Χριστούγεννα χωρίς Χριστό;
Ένα άλλο τραγικό στοιχείο, το οποίο συνιστά απομάκρυνση από το πνεύμα του Χριστού, είναι ότι πάντα αναζητούμε την ευθύνη να την βρούμε σε κάποιον άλλο. Την ευθύνη την έχουμε όλοι. Εγώ γνωρίζω για την προσωπική μου ευθύνη. Πόση ευθύνη έχει ο Αρχιεπίσκοπος, ο Πατριάρχης δεν γνωρίζω, διότι δεν είμαι μέσα στην καρδιά τους. Εγώ ο ίδιος έχω υποδουλωθεί σε αυτό τον υλισμό, που κυριαρχεί στην εποχή μας. Δεν είμαι εξαίρεση. Όσο περισσότερο θυσιάζω την κοινωνία με τον Θεό και τον συνάνθρωπο χάρη της απόλαυσης, της βολής και καλοπέρασης, αδειάζω. Η ζωή δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα.

-Δηλαδή, ο κληρικός, ιδιαίτερα ο Επίσκοπος, πρέπει πρώτα από όλα να είναι ο ποιμήν ο καλός;
Είναι πρόκληση για μας τους κληρικούς να εμφανιζόμαστε από τους πλουσιότερους των συνανθρώπων μας. Ο οποιοσδήποτε κληρικός είναι αναφορικά με την οικονομική του κατάσταση πάνω από το μέσο όρο του Έλληνα πολίτη. Πολλοί από εμάς τους κληρικούς ζούμε με τρόπο πριγκιπικό. Η πρόκληση είναι εξωφρενική και διερωτώμαι, πώς ο πιστός λαός, όπως συνηθίζουμε να τον λέμε, ανέχεται αυτή την κατάσταση. Ο Χριστός καταδικάζει την υποδούλωση στα υλικά αγαθά, τη χλιδή και την πολυτέλεια. μας υπηρετεί ένα σωρό κόσμος, φορτωνόμαστε όλα αυτά τα χρυσά και έχουμε και την απόλυτη εξουσία στην ψυχή των ανθρώπων.

-Τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτή η κατάσταση;
Κοιτάξτε στο χώρο τον εκκλησιαστικό υπάρχουν Επίσκοποι, ακόμη και στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου, οι οποίοι είναι «φραγκοφονιάδες», οι οποίοι έχουν ταρίφα για να τελέσουν ένα μυστήριο και για να λειτουργήσουν στους ναούς της Μητρόπολής τους. Δεν αρκεί το "mea culpa" του Αρχιεπισκόπου, πρέπει να γίνει κάτι. Χρειάζεται μετάνοια, που σημαίνει αλλάζω τρόπο ζωής, κάνω μεταβολή 180 μοιρών. Η μετάνοια δεν είναι μια απλή δήλωση. Μετανοείς αληθινά, όταν είσαι αποφασισμένος να αλλάξεις ριζικά.
- Πώς είδατε εσείς τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην Ελλάδα και τη συμπεριφορά των νέων;
Είναι μια τραγική στιγμή, γιατί κατά τρόπο κραυγαλέο αποκαλύπτεται ότι κάθε ένας από εμάς κινείται από ιδιοτέλεια. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε μόνο για τον εαυτό μας, αγνοώντας τους άλλους. Αυτό είναι σατανικό. Δυστυχώς αυτό κάνουμε τώρα. Οι πάντες προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τα πάντα, να καπηλευθούμε αυτό που βιώνουν οι νέοι, το οποίο δεν έχει σχέση από αυτό, το οποίο ακούμε ότι βιώνουν οι νέοι μας. Αυτή τη στιγμή η νεολαία μας βρίσκεται σε σύγχυση, γιατί η ελληνική οικογένεια, το ίδιο νομίζω συμβαίνει και στην Κύπρο, περνά μεγάλη κρίση. Δηλαδή, τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν χωρίς όρια, μεγαλώνουν με τρόπο, που τα κάνει ανίκανα να αντιμετωπίσουν τον πραγματικό κόσμο. Οι γονείς το κάνουν αυτό για λόγους καθαρά ιδιοτελείς, έστω και αν δεν το συνειδητοποιούν απολύτως. Δηλαδή, αυτή η κτητικότητα και ο υπερπροστατευτισμός είναι ο τρόπος, που προσπαθούν να κρατήσουν τα παιδιά για τον εαυτό τους. Εκπληρώνουν οι γονείς κακώς οποιαδήποτε επιθυμία των παιδιών τους. Έτσι, ο νέος βρίσκεται σε μια τραγική αναπηρία, η οποία θα του στοιχίσει τη ζωή του. Θα ζήσει σε μια κόλαση. Γιατί, πιο καίριες ανάγκες του δεν θα ικανοποιηθούν, γιατί αν πλησιάζει κάποιον με τη διάθεση να έχει αυτό που θέλει, αδιαφορώντας για τις ανάγκες του άλλου- και μάλιστα όταν και ο άλλος κάνει το ίδιο- οι σχέσεις είναι καταδικασμένες. Αυτή τη σύγχυση και αυτό τον πανικό βιώνουν σήμερα οι νέοι.

- Λέγεται ότι οι Σουηδοί, όταν υπάρχει μια κρίση γίνονται καταθλιπτικοί, στέφονται εναντίον του εαυτού τους - γι' αυτό και έχουν πολλές αυτοκτονίες.
Εμείς οι Έλληνες, όταν δεν πάει κάτι καλά στη ζωή μας, ζητάμε κάπου έξω από εμάς τον «εχθρό». Αλλά ο «εχθρός» δεν είναι έξω από εμάς. Το τραγικό είναι ότι οι έφηβοι δεν γνωρίζουν με ποιον είναι οργισμένοι. Είναι οργισμένοι κυρίως με τους γονείς τους, με το οικογενειακό τους περιβάλλον, γιατί εκεί κρίνεται η δυνατότητα του νέου να είναι αυθύπαρκτο πρόσωπο. Αν ο νέος μέσα στο σπίτι έχει αναπτύξει μια υγιή προσωπικότητα, τότε οι οποιεσδήποτε αρνητικές εξωτερικές συνθήκες δεν θα τον καταβάλλουν.

-Η Ελλάδα συγκλονίζεται τον τελευταίο καιρό από την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Πως βλέπετε εσείς αυτό το ζήτημα;
Το φαινόμενο δεν είναι άγνωστο στους Κυπρίους. Η Εκκλησία της Κύπρου έχει μια τεράστια περιουσία, έχει το μισό νησί. Βέβαια, η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου είναι εξωφρενική από τη διαχείριση τεραστίων χρηματικών ποσών. Ο Χριστός επέμεινε πάρα πολύ για τη μη υποδούλωση στα υλικά αγαθά. Στο όνομα του Χριστού και του μοναχικού βίου να υπάρχει αυτή η εξωφρενική διαχείριση τεράστιου πλούτου, που δεν τον διαχειρίζεται ούτε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, και μάλιστα ανεξέλεγκτα, συνιστά πρωτοφανή πρόκληση. Αναρωτιέμαι πως να μην υπάρχει αναστάτωση και οργή και κρίση στον τόπο μας.

-Ωστόσο, ο ηγούμενος και οι πατέρες της Μονής Βατοπεδίου υποστηρίζουν και διαβεβαιώνουν ότι τα χρήματα δεν είναι δικά τους, ότι οι ίδιοι δεν έχουν καμία περιουσία.
Ο Χριστός δεν το ήξερε αυτό; Δεν μπορούσε να έχει μια τεράστια περιουσία και να τη διαχειρίζεται για τους άλλος; Δηλαδή, μέχρι ποιου σημείου πιστεύουν ορισμένοι κληρικοί και μοναχοί ότι οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Ο Χριστός δεν κράτησε στο χέρι του ένα νόμισμα της εποχής του.

- Η Μονή Βατοπεδίου υποστηρίζει ότι κάνει έργο φιλανθρωπικό, κοινωνικό, πολιτιστικό...
Δεν είναι περίεργο ότι τέτοιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο δεν έκανε ο Ιησούς Χριστός. Το ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας πρέπει να είναι το έργο του Χριστού, ο οποίος δεν έδωσε ούτε ένα κομμάτι ψωμί σε κανένα πτωχό. Αυτό δεν ήταν τυχαίο, γιατί ο Χριστός ήλθε να μάθει τους ανθρώπους να ζουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχουν πτωχοί και πλούσιοι, κάποιοι, που να εκμεταλλεύονται κάποιους άλλους. Εμείς σήμερα διαστρέφουμε το μήνυμα του Χριστού και μετά ερχόμαστε τάχα να καλύψουμε τα συμπτώματά του.

-Εσείς εκτιμάτε ότι ο ηγούμενος Εφραίμ πρέπει να ζητήσει συγνώμη;

Θυμάμαι ότι σε μια συνέντευξή του ο ηγούμενος Εφραίμ είχε πει ότι οι μοναχοί της Μονής Βατοπεδίου ζουν με ανιδιοτέλεια, με ειρήνη και αγάπη. Αυτά είναι ψέματα, πουθενά δεν συμβαίνουν αυτά. Ανιδιοτελής εντελώς είναι μόνο ο Θεός. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε λιγότερο ή περισσότερο ιδιοτελείς. Το ερώτημα είναι, αν σκεπτόμαστε μόνο τον εαυτό μας και κανέναν άλλο. Το να δηλώνει ένας μοναχός ότι είναι ανιδιοτελής, αυτό είναι μια κρίση αλαζονείας, που είναι ασυμβίβαστη με τον μοναχικό βίο. Ένας ασκητής τον 4ο αιώνα στην έρημο έλεγε «μην υψηλοφρονήσεις ποτέ. Και αν σκεφθείς να υψηλοφρονήσεις σκέψου; Τήρησες εσύ όλες τις εντολές;» .Ο ίδιος ασκητής επισημαίνει: «λυπάσαι εσύ, όταν υποφέρει ο εχθρός σου; Και αν τα έκανες όλα αυτά, τότε και πάλι μην υψηλοφρονήσεις, γιατί τότε θα τα χάσεις όλα». Αυτό είναι το πνεύμα της χριστιανικής παραδόσεως και του μοναχισμού. Μέσα στο χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος θα έλθει ο ηγούμενος Εφραίμ να σώσει τους Έλληνες; Δεν φροντίζει να σώσει τους εκατό αδελφούς της Μονής; Ξέρετε τι μεγάλη ευθύνη είναι να φροντίζεις εκατό ψυχές, αν πράγματι τις φροντίζεις;

-Μήπως επιδίωξη είναι η Μονή Βατοπεδίου να γίνει ένα «Βατικανό της Ορθοδοξίας»;
Είναι το πάθος της εξουσίας, το οποίο διακατέχει πάρα πολλούς από εμάς τους κληρικούς. Και μας διακατέχει, γιατί δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας, δεν έχουμε αυτοεκτίμηση και προσπαθούμε να καλύψουμε την αίσθηση της εσωτερικής μας ανεπάρκειας. Γιατί, πολλοί από εμάς, αν μας βγάλετε τα γένια και τα ράσα, δεν είμαστε τίποτα. Θα ήμασταν σκέτα μηδενικά. Όμως οι περισσότεροι από εμάς τους κληρικούς αποκτάμε κύρος, νομίζουμε ότι μπορούμε να καθορίζουμε τις ζωές των άλλων, μας υπηρετεί ένα σωρό κόσμος, φορτωνόμαστε όλα αυτά τα χρυσά άμφια και έχουμε και την απόλυτη εξουσία στην ψυχή των ανθρώπων. Και έτσι νομίζουμε ότι θα αυξήσουμε την αυτοεκτίμησή μας. Το πάθος της εξουσίας κυριαρχεί στη ζωή της Εκκλησίας, η οποία τελικά δεν είναι αυθεντική Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν είναι οργάνωση, ούτε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Η Εκκλησία είναι τρόπος υπάρξεως, τα μέλη της πρέπει να έχουν μια καρδιά και μια ψυχή και να μοιράζονται ό,τι έχουν, να βαστάζουν αλλήλων τα βάρη, αυτοί που είναι δυνατοί να μην καμαρώνουν, αλλά να προσπαθούν να σηκώσουν το βάρος των αδυνάτων. Αυτό είναι η πραγματική Εκκλησία.
http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2008/12/blog-post_29.html
Δεν ξερω αν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορούμε να συνεισφέρουμε με τις δικες μας δυνάμεις ή να κάνουμε καποια επισήμανση, ο λόγος του Γέροντος Κληρικού είναι καθάριος, αυτοκριτικός, αληθινός, φιλαλήθης, φιλελεύθερος, πραγματικος, απλος, κατανοητος και μας πληγώνει επειδή δεν κατανοούμε ότι όσα μας λέει ο πατήρ Φιλόθεος Φάρος δεν είναι για τους άλλους αλλά είναι για εμάς η κριτική αν ο καθένας την ενστερνησθεί τότε θα δει οτι αναφέρεται στον εαυτο του, στον τρόπο της προσωπικής του υπάρξεως και στον τρόπο με τον οποίον ζει ο εκκλησιαστικός άνθρωπος...ας συ-σκεφθούμε μετα του πατρός και ας δούμε εντός μας τα λάθη μας. Την προσωπική μας ευθύνη και τοτε εμείς θα έχουμε διορθώσει τον εαυτό μας και τότε ολοι θα μπορουν να μας παρατηρουν ως αληθινά παιδιά του Ιησού Χριστού!
Modern Father

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΑΣ ΕΟΡΤΗΣ

http://istologio.org/?p=338

Ας ακουσουμε τον επίσκοπο πατέρα Νικόλαο, Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, που λέγει πως είναι η πραγματικη βίωσις των μυστηρίων του Θεού...επι τη γεννήσει του Υιού και Λόγου του Θεού!
μας καλει σε αγιασμο ο Θεός μας και μας δίδει την ευκαιρια αυτά τα Χριστούγεννα...ας αγιασθουμε πραγματικά και ολοκληρωτικά...ας αφησουμε τα λαμπάκια και τα δεντράκια...δεν ειναι αυτα τα Χριστούγεννα!
ας ετοιμασουμε τις καρδιές μας να δεχθούν τον Χριστό και ας ερωτησουμε τις καρδιες μας αν έγιναν φάτνες του Χριστού???ερωτημα προς κάθε χριστιανικη καρδιά! ποιά είναι η απάντησις???
Modern Father

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

ΕΤΕΧΘΗ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΣΩΤΗΡ


«ΕΤΕΧΘΗ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΣΩΤΗΡ»
Γεννήθηκε για μια ακόμη φορά ο Χριστός μας και έρχεται με χέρι τρεμάμενο και κρυωμένο από την παγερή ατμόσφαιρα
του κόσμου σήμερα…να μας δει, να μας ακούσει, να μας εγγίσει…τον υποδεχτήκαμε? ή τον αφήσαμε και πέρασε από δίπλα μας και δεν τον αγκαλιάσαμε, δεν του δώσαμε την πρέπουσα σημασία?
Είμαστε υπόλογοι σε τέτοια ερωτήματα…ήλθε και μας κάλεσε η εκκλησία του να δούμε την σύναξη για την δική του γέννηση…ας δούμε μας κάλεσαν οι ύμνοι να δούμε τον τόπο που γεννήθηκε, την φάτνη που ανακλήθηκε, την Μάνα του που χάρηκε επειδή έτεκε τον Υιό του Θεού τον πρωτότοκον, τον επίγειο προστάτη του που προστάτευσε ανθρώπινα την Μητέρα και το Παιδίον, τους ποιμένες που δηλώνουν τους ανθρώπους του μόχθου που εν απλότητι προσεκύνησαν τον Βασιλέα του Κόσμου και τους μάγους που με πλήρη επιστημονική διάθεση προσεκύνησαν τον Υιό του Ανθρώπου!
«ΕΤΕΧΘΗ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΣΩΤΗΡ»!
Γεννήθηκε ο Χριστός μας και μας έσωσε και μας λύτρωσε και μας ερωτεύθηκε και με ερωτική διάθεση αυτοπροσφοράς αναζήτησε τον πονεμένο άνθρωπο να του δείξει την αγάπη Του!
«ΕΤΕΧΘΗ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΣΩΤΗΡ»!
Γεννήθηκε και μας έδωσε την ευκαιρία να πάμε στα μέρη του, να δούμε τον πόνο του για την κατάσταση του ανθρώπου…ο Χριστός πονάει διότι βλέπει τον άνθρωπο να φθείρει την ζωή του άλλου ανθρώπου…εμάς να καταδικάζουμε όλους τους αδελφούς μας ενώ το πρόβλημα μας είναι η πνευματική μας κατάσταση, το κακό δεν φαίνεται και δεν εδρεύει στον άλλο αλλά σε μένα!
Το πρόβλημα είναι ότι δεν κατανοήσαμε, δεν θέλουμε να δεχτούμε ότι ή λ θ ε στη γη για εμάς!
Ναι, ή λ θ ε για εμάς … και … εμείς τον δεχθήκαμε ομοτράπεζο…τον κάναμε μέτοχο του εαυτού μας μέσω της θείας Ευχαριστίας…του ανοίξαμε την πόρτα του σπιτιού μας…δώσαμε ότι μπορέσαμε στους μικρούς και ελαχίστους που μας θύμισαν την παρουσία του???
Θα του πούμε το Ν α ι φέτος ή θα του κλείσουμε την πόρτα για έναν ακόμη χρόνο…αποφασίστε μένει καιρός μέχρι τα άγια Θεοφάνεια…να φανεί στις γήινες υπάρξεις μας!
Καλή συνάντηση με τον Λυτρωτή!
Έρχεται μέσα μας και εμείς του καταφάσκουμε θετικά με την ανοιχτή της καρδίας μας πόρτα!
Modern Father
Η ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΚΟΝΑ ΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΟ : http://www.byzicons.net/album/displayimage.php?album=8&pos=3

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

ΕΟΡΤΙΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

«Ο άναρχος, άρχεται. Ο άσαρκος Λόγος, σαρκώνεται. Ταπεινώνει αταπεινώτως, το αταπείνωτο ύψος του και συγκαταβαίνει με τρόπο άφραστο και ακατάληπτο. Ενώ είναι τέλειος Θεός, γίνεται τέλειος άνθρωπος και πραγματώνει το μέγιστο μυστηριακό και σωτήριο έργο όλων των αιώνων. Διότι τίποτε δεν είναι μεγαλύτερο από το να γίνει ο Θεός άνθρωπος.»
Άγιος Ιωάννης,
ο Πρεσβύτερος της Δαμασκού

http://www.psyche.gr/gennisi.htm


Αυτό είναι, αδελφοί μου αγαπητοί, το μεδούλι του μυστηρίου που η Εκκλησία, ως Σύναξις του Σώματος (που προσέλαβε ο Ιησούς) του Χριστού σήμερα ΒΙΩΝΕΙ…αυτό ζούμε όσοι αύριο νωρίς ή αργά, προετοιμασμένοι ή απροετοίμαστοι, με ταπεινή διάθεση ή με αδιάφορο βλέμμα θα δούμε να επιτελείται η θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Θεο – (Εν)σαρκώσεως…(χαρά θα είναι όλοι να μετέχουμε του μυστηρίου τούτου)!
Ο άναρχος Θεός λαβαίνει αρχή σωματική και γίνεται άνθρωπος κατά πάντα όμοιος μας, χωρίς αμαρτία, ο Λόγος του Θεού «σαρξ εγένετο» και «εσκήνωσε» ανάμεσα μας…
Διάλεξε Μητέρα Παρθένο, την Θεοτόκον, που έγινε το ευρύχωρο του Λόγου σκήνωμα, για να μας δείξει ότι μέσω Αυτής σαρκώθηκε και εκ Πνεύματος αγίου και καταφάσκει κάθε ανθρώπινη διάσταση!
Διάλεξε από ανθρώπινη κατοικία ένα ευτελές Σπήλαιο, για να μην νομίσει κανείς ότι εσαρκώθη για να διακονηθεί αλλά για να διακονήσει…ήλθε για να μας σώσει και όχι για να γευθεί τα ανθρώπινα επίκαιρα και φθαρτά μεγαλεία…αλλά για να γευθεί πικρή υποδοχή από τους ανθρώπους που ασπλάχνως και ανοικείως τον υπεδέχθησαν!
Διάλεξε την φάτνη σαν επίγειο κρεββάτι διότι ήθελε ζεστασιά και θαλπωρή έστω και μη αρμόζουσα με το μεγαλείο του…αφού ήλθε ο Θεός επί γης σωματικώς και εβίωσε ταπεινώς το μέγα μυστήριο της Σαρκώσεως!
Τίποτε δεν θύμιζε Βασιλιά διότι ήθελε να έχει σχέση πραγματική με τους ανθρώπους…τίποτε δεν θύμιζε Άρχοντα διότι δεν ήλθε σαν άρχοντας ήλθε σαν άνθρωπος…με ζεστασιά και ανθρωπιά περισσή και έσωσε εμάς από την απάτη του παρόντος κόσμου!
Ας γεννηθεί στην καρδιά μας ο μικρός Χριστός και ας δεχθεί το θείον Βρέφος την φάτνη μας και ας κατοικήσει εν αυτή και επ’ αυτής την αιώνια κατοικία του!
Δεν υπάρχει όμως κάτι μεγαλύτερο στην ανθρώπινη ιστορία από τη σάρκωση του Θεού Λόγου…αυτό είναι και το διαφορετικό του Κυρίου μας διότι αντί να έρχεται δυναμικά και ετσιθελικά, έρχεται ταπεινά και ήρεμα ανάμεσα μας σώζει δε εμάς από κάθε έννοια εγκλωβισμού στην αμαρτία και τις συνέπειες της.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!
Modern Father

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Θα ήθελα αυτά τα Χριστούγεννα να μου επιτρέψεις να έρθω στη ζωή σου, να αναγνωρίσεις ότι πριν από δύο χιλιάδες χρόνια ήρθα σε αυτόν τον κόσμο για να δώσω τη ζωή μου για σένα, στον σταυρό, και να σε σώσω.
Το μόνο που θέλω σήμερα είναι να το πιστέψεις με όλη σου την καρδιά ...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
Modern Father

ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Θα έρθει ο απόλυτος Ξένος για τον άνθρωπο που μόνο ως Ξένο θέλει τον Θεό μας και δεν θα μείνει ξένος θα γίνει ένας από εμάς…ο Χριστός δεν γεννήθηκε απλά στη Βηθλεέμ … έρχεται και τώρα και «γεννάται», αει γεννάται, πάντοτε κυοφορείται σε συνειδήσεις πιστών, κατοικεί σε φάτνες ταπεινών καρδιών και εδρεύει σε απλές υπάρξεις!
Δεν είναι πλουσίων προϊόν η γέννηση του, είναι γεγονός για τον φτωχό και καταφρονεμένο, για τον περιθωριακό και παραπεταμένο…δεν είναι γέννηση σε γκλαμουράτο μέρος – οίκημα αλλά μια γέννηση στο στάβλο και αυτός ο στάβλος σήμερα παροντοποιείται στις καρδιές όσων ανεξαρτήτως θέσεως, τοποθετήσεως και θελήσεως πουν το ναι στο παιδικό του και κρυωμένο στην Φάτνη του τότε χαμόγελο!
Όσοι θελήσουν να το δουν με αγάπη αυτό το χαμόγελο και να του γνέψουν καταφατικά στο νέο πελάγησμα σε θάλασσα πλατιά…θα είναι οι επιβάτες του πλοίου του, της αιώνιας κιβωτού του, της Εκκλησίας Του!
Ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας του κόσμου, ο Λυτρωτής της οικουμένης, ο λαμπερός Ήλιος που φωτίζει κάθε ύπαρξη που η καρδιά της έχει παγώσει από το ανθρώπινο τοπίο που απογοητεύει κάθε έναν που το κοιτά διερευνητικά και το αφουγκράζεται θέλοντας καθημερινά να επισημάνει το κατρακύλισμα που δεν έχει γυρισμό…
Ο Χριστός που τον ανέμεναν ως αιώνιο Μεσσία οι άνθρωποι ανά τους αιώνες αδιάκοπα ήρθε τότε, έρχεται σήμερα και θα έλθει και αύριο όταν τον χρειαστούμε να μας δείξει την αγάπη που μόνο Εκείνος προσφέρει και ξαναπροσφέρει σε όλους εμάς με τρόπο μοναδικό…αφού γίνεται ένα με εμάς δεν μας λέγει λόγια αλλά κάνει πράξεις και διαλέγει ταπεινή και απλή είσοδο στην ιστορία! Είσοδο που δεν φάνταζε θεϊκή αλλά έμοιαζε όντως σωτήρια για τον άνθρωπο…
Τον λύτρωσε από το αδιέξοδο της φθοράς και του θανάτου, αφού ο ίδιος πήρε φθαρτό σώμα το οποίο αφθαρτοποίησε με την ανάσταση του και τον θάνατο πάτησε με τον δικό του θάνατο!
Η γέννησις του Χριστού είναι γεγονός του χθες που με χαρά θέλουμε και το βιώνουμε στο σήμερα και μας γεμίζει ελπίδα και σιγουριά για το αύριο…που έγινε αβέβαιο με το οικονομικό κραχ και τις πολλές παγκόσμιες δυσκολίες που μας θυμίζουν ότι όσο ο άνθρωπος θα εκμεταλλεύεται τον συνάνθρωπο του…τότε αντί για μπροστά θα πηγαίνουμε πίσω και θα είμαστε πάροικοι στον τόπο μας αφού θα είναι κατεχόμενος από ξενικά συμφέροντα!
Ας σκεφθούμε όλοι ότι το μέλλον δεν βρίσκεται στη συγκέντρωση πλούτου και υλικών αγαθών αλλά βρίσκεται στη σμίλευση της ανθρώπινης καρδιάς να γίνει ένα χώρος φιλοξενίας των αδελφών μας και μέσω αυτών του ίδιου του Θείου Βρέφους!
Η γλυκιά ομορφιά και το φωτεινό πρόσωπο του Θείου Βρέφους ας φωτίζουν τα σκοτάδια μας και ας ομορφαίνουν τις γκρίζες μέρες μας!

Έτη -κατά Χριστόν και δια τον Χριστόν-
πολλά και χαρούμενα!
Modern Father

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

δεν υπάρχει τίτλος



http://spyros1000.blogspot.com/

Είναι πράξη ελευθερίας η παρούσα κατάπτυστη διαστρέβλωση της εικόνας του Κυρίου μας?
Είναι αθεΐα αυτό? Αν δεν τον πιστεύεις αγνόησε τον, αν τον διώκεις στο βάθος τον πιστεύεις!
Είναι δημοκρατία να μη σέβεσαι Αυτόν που εγώ λατρεύω?
Είναι φίμωση του Χριστού αυτή η πέτρα?
Είναι ηρωισμός να κάνεις κάτι όταν αυτό γίνεται σε σύμβολο?
Γιατί αποφάσισες να το κάνεις στο Χριστό και δεν το έκανες σε μένα που είμαι του Χριστού? Φυσικά φοβήθηκες την οργή μου…
Δεν χρειάζεται ο Χριστός την συγνώμη σου…αφού η πέτρα είναι τίποτα μπροστά στον ατιμωτικό Σταυρό Του!
Αλλά εμένα με έκανες να θυμώσω όχι τόσο με την πράξη σου όσο με την «κουκουλοφορία» σου, με το ανυπόγραφο της βαναυσότητος σου!
Μήπως ήρθε ο καιρός να με αντιμετωπίσεις εμένα και τον κάθε χριστιανό και να αφήσεις ήσυχα το ιερά μου σύμβολα!
Καλές εορτές…εσύ που το έκανες τα Χριστούγεννα και καμμία εορτή μην κάτσεις πήγαινε να δουλέψεις δούλε των παθών και όμηρε της κακίας σου!

Υ.Γ. : Συγγνώμη για την οργή μου…

Modern Father

ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ...ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕ ΟΣΟΥΣ ΔΥΝΑΣΑΙ

"Δεν έλαβες εντολή να κατηγορείς τον τεμπέλη, ούτε να ελέγχεις την κακία, ούτε να ονειδίζεις την οκνηρία, αλλά να ανακουφίζεις την πτωχεία, να ιατρεύεις την συμφορά, να απλώνεις το χέρι σου και να σηκώνεις εκείνους που έχουν πέσει."
Αγιος Ιωαννης Ο Χρυσοστομος

Ο ιερός Χρυσόστομος με αυτή του τη ρήση μας προτρέπει να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας με τρόπο θετικό, να μην θέτουμε τον εαυτό μας παροπλισμένο στο περιθώριο και να θεωρούμε ότι στη σύγχρονη απαξιωμένη κοινωνική διάρθρωση που κανένας δεν σέβεται την κοινωνική πυραμίδα και με δόλιο τρόπο προσπαθεί να παρακάμψει των αδελφό του!
Δεν πήρες εντολή να κατηγορείς τον τεμπέλη αλλά να ανακουφίζεις την πτωχεία…δεν είναι δικό σου θέμα αν ο άλλος είναι τεμπέλης, είναι δικό του θέμα και αναφέρεται στο φιλότιμο του προς την εν γένει πραγματικότητα της ζωής του! Αλλά δικό μας πνευματικό θέμα είναι το ψωμί του αδελφού μας…η Εκκλησία του Χριστού μας είναι αυτές τις μέρες σε εγρήγορση και μας θέτει ενώπιον των ευθυνών μας…μας θυμίζει ότι το ψωμί του αδελφού μας είναι πνευματικό θέμα…και μας καλεί στους περιερχομένους και ζητιάνους για τους αδελφούς τους και το «ψωμί» τους, κληρικούς να συνεισφέρουμε προς το αγαθόν και το αγαθό είναι να προσφέρουμε στους αδελφούς μας!
Ούτε να ελέγχεις την κακία (αλλά) να ιατρεύεις την συμφορά… «ιατρέ, θεράπευσον σεαυτόν», η κακία να ελέγχεται δεν είναι θέμα του ανθρώπου μόνου του, δεν πρέπει εμείς να κρίνουμε τους άλλους ανθρώπους! Εκείνον που πρέπει να καθίζουμε καθημερινώς στο σκαμνί είναι τον εαυτό μας που μας εξωθεί στην αμαρτία και σε κακίες καθημερινά εκδηλούμενες!
Ιατρεία της συμφοράς σημαίνει να απευθύνουμε τον καλό μας λόγο στον άνθρωπο που έχει χάσει τον δικό του άνθρωπο, την γυναίκα που ο σύζυγος της λείπει στο ταξείδι, την μητέρα που τα παιδιά της μακρυά σπουδάζουν κ.λ.π. περιπτώσεις πιο οδυνηρές που χρειάζονται την δική μας συμπαράσταση και την δική μας θεραπευτική παρέμβαση!
Ούτε να κοροϊδεύεις τον οκνηρό και ράθυμο στην εκτέλεση του καθήκοντος του (αλλά) να απλώνεις το χέρι σου και να σηκώνεις αυτούς που έχουν πέσει.
Άρα καμμιά κρίση σε κανενός άλλου τη δουλειά, η δική μας πρόθεση και υποχρέωση είναι να ανακουφίζουμε τους φίλους μας και τους αδελφούς αλλά και τους εχθρούς μας…να γινόμαστε φώς στο σκοτάδι του άλλου, κερί στην πάχνη της παγερής ατμοσφαίρας του σπιτιού μας!
Εύχομαι να γινόμαστε βάσαλμο και λάδι στις πληγές και στις δύσκολες καταστάσεις των ανθρώπων του σήμερα!
Για να έλθει ο Χριστός μας στις καρδιές μας, πρέπει να βοηθούμε την είσοδο Του στις ζωές των συν-ανθρώπων μας!
Ας πηγαίνουμε προς αυτή την κατεύθυνση…ας έχουμε την πυξίδα μας προς το ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ και στο λαμπρό Άστρο! Καλά Χριστούγεννα και Άγιο Δωδεκαήμερο!
Modern Father

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

«Ἄκου βασιλιά, ὁ οὐράνιος Θεός, τὸν ὁποῖο ἐμεῖς λατρεύουμε, εἶναι τόσο δυνατός, ποὺ μπορεῖ νὰ μᾶς βγάλει σώους καὶ ἀβλαβεῖς ἀπὸ τὸ καμίνι τῆς φωτιᾶς καὶ νὰ μᾶς σώσει ἀπὸ τὰ χέρια σου. Ἀλλὰ καὶ ἂν ἀκόμα δὲν τὸ κάνει, νὰ ξέρεις ὅτι τοὺς θεούς σου δὲ λατρεύουμε καὶ τὴν εἰκόνα σου δὲν προσκυνᾶμε».






Αυτή είναι η ομολογία πίστεως που είπαν οι τρεις Παίδες, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ (Σεδράχ, Μισάχ και Αβδεναγώ, τα εβραϊκά ονόματα τους ήσαν αυτά) ενώπιον του Βασιλιά…δεν μας νοιάζουν οι ιστορικές τόσο λεπτομέρειες αλλά η συμβολική ερμηνεία της ομολογίας.
Είναι η πίστη στον ουράνιο Θεό των Παίδων που τα κάνει να αντιστέκονται στην εντολή του Τυράννου…μόνον κάτι ανώτερο και θειότερο μπορεί να αντικρούσει την βασιλική εντολή και είναι μεγαλύτερη η εντολή και παρακέλευσις του Θεού : «3 ουκ έσονται σοι θεοί έτεροι πλην εμού4 ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης5 ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσης αυτοίς εγώ γαρ ειμί Κύριος ο Θεός σου» (Έξοδος 20, 3 – 5)

Ο Θεός ζητά από τους ανθρώπους να τον λατρεύουν αγαπητικά και αιώνια και να τον αγαπούν λατρευτικά και μοναδικά…είναι η αγάπη του θεού προς τον άνθρωπο χωρίς όρια και όρους…ο άνθρωπος ζει και αναπνέει εν τω Θεώ αυτού και Θεός δίνει την ευλογία της υπάρξεως του στο πλάσμα του
Μετά στον τέταρτο στίχο υπάρχει απαγόρευση να φτιαχθεί είδωλο ή ομοιώμα που να εξεικονίζει έστω και συμβολικά τον Θεό, γιατί αν τους το επέτρεπε αυτό ο Θεός θα συμφύρονταν με τα άλλα έθνη και θα ξεχνούσαν τον Θεό τους, άρα θα έχαναν την σχέση τους με τον αληθινό Θεό και θα ξεκόβονταν από την μονοθεϊστική λατρεία του και θα ξέπεφταν στον πολυθεϊσμό και στη λατρεία των φυσικών γεγονότων και στοιχείων! Η απαγόρευση είναι ρητή και κατηγορηματική διότι τίποτε γήινο δεν μπορεί να εκφράσει την του Θεού μεγαλειότητα και το του Θεού απερίγραπτο! Άρα όλα τα κτιστά ορατά και αόρατα είναι δημιουργήματα του Θεού και δεν μπορούν να τον συμβολίσουν ούτε να υπονοήσουν την παρουσία του!
Δεν εξεικονίζεται ο Κύριος μας δια αισθητών και κτιστών για να μην προσκυνείται στα ομοιώματα αυτά αλλά η λατρεία του και η προσκύνησις του να είναι πνευματική λατρευτική πράξη κατά τον λόγο του Χριστού μας ότι προσκυνείται ο Θεός μας εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνείται κατά το λόγιο του Χριστού μας στον Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο που λέγει ότι «Πνεύμα ο Θεός, και τους προσκυνούντας αυτόν εν πνεύματι και αληθεία δει προσκυνείν.» (Ιωάν. 4, 24)…άρα η λατρεία του Θεού είναι πνευματική και αληθινή όταν γίνεται εντός των καρδιών μας και προσφέρεται στο νοητό θυσιαστήριο του νοός μας!
Αυτός δε ο Θεός των Πατέρων μας λέγουν οι Παίδες μπορεί να μας σώσει από το καμίνι του πυρός που εσύ μας απειλείς ότι θα μας ρίξεις…αλλά ο Κύριος μπορεί να μας σώσει…όμως και αν δε θελήσει να επέμβει και μας αφήσει να καούμε αξίζει στον αληθινό μας Θεό αυτή η πραγματική θυσία!
Δεν ήθελαν να σωθούν, αδελφοί μου, οι τρείς εν Βαβυλώνι Παίδες ήθελαν να μαρτυρήσουν για την αληθινή πίστη τους…
Έχουμε εμείς τέτοιο φρόνημα…ζητούμε από τον Χριστό μας το μαρτύριο, είμαστε έτοιμοι να ομολογήσουμε τον αληθινό Θεό μας???
Εύχομαι να έχουμε αυτό το φρόνημα το των Παίδων φρόνημα και ζητούμε από τον Θεό αν έλθουν δύσκολες ημέρες για εμάς και την πιστή μας να αρθούμε στο ύψος των πνευματικών μας ευθυνών και να μαρτυρήσουμε λόγοις και έργοις (αν χρειασθεί) την πίστη και την λατρευτική μας αφοσίωση στον Χριστό μας!
Να μας φρουρούν και να μας σκέπουν οι Τρείς Παίδες.

Μοdern Father

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ


ΕΝΑΣ δημοσιογράφος πέταξε τα παπούτσια του σε έναν πλανητάρχη που έφερε τον κόσμο σε αδιέξοδο…μήπως πρέπει όλοι να δείξουμε στους αμερικανούς ότι δεν είναι κάτι άλλο από μια χώρα που καταστρέφουν και διαταράσσουν την ηρεμία της παγκόσμιας κοινότητος!
Δεν προσέφεραν κάτι άλλο στον κόσμο από την διεθνή αποσταθεροποίηση, δεν προσέφεραν ευφορία σε κανέναν και κάθε τους κίνηση πάγωνε το χαμόγελο σε χιλιάδες χιλιάδων ευρωπαίων και άλλων δήθεν εταίρων τους!
Ήρθε δε να αντισταθεί και να του θυμίσει ότι είναι μια εξαχρειωμένη εικόνα της πραγματικότητος του ανθρώπου ο Ιρακινός δημοσιογράφος τον οποίο έπεσαν να τον φάνε οι του καθεστώτος εγκάθετοι!
Αφήστε τον ήσυχο…δεν φταίει τίποτα έκανε αυτό που ο καθένας ήθελε να το κάνει…εξέφρασε την εκείσε κοινή γνώμη!
Ας μας απαλλάξει ακόμη και από την παρουσία του ο αποτυχημένος πλανητάρχης…και ας αφήσει τον επόμενο να πορευθεί και ας ευχηθούμε να ενδιαφερθεί για τους αμερικανούς πολίτες και ας αφήσουν τον κόσμο ήσυχο και ήρεμο να αποφασίσει για το μέλλον του!
Modern Father

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΝΔΕΚΑΤΗΣ ΛΟΥΚΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΟΓΟΥ

ὁ δὲ εἶπεν αὐτῷ· Ἄνθρωπός τις ἐποίησε δεῖπνον μέγα, καὶ ἐκάλεσε πολλούς· 17 καὶ ἀπέστειλε τὸν δοῦλον αὐτοῦ τῇ ὥρᾳ τοῦ δείπνου εἰπεῖν τοῖς κεκλημένοις· ἔρχεσθε, ὅτι ἤδη ἕτοιμά ἐστι πάντα. (ευαγγ. Λουκάς κεφ. Ιδ΄, 16)

ΚΑΠΟΙΟΣ άνθρωπος αδελφοί έκανε δείπνο και εκάλεσε πολλούς…και έστειλε τον υπηρέτη του να ειδοποιήσει τους πάντες ότι όλα είναι έτοιμα…και η παράκληση του ήταν να κοπιάσουν για το δείπνο που άλλος το προετοίμασε!
Καλεί ο Θεός Πατέρας ο όποιος και κάνει δείπνο μέγα και ένδοξο και καλεί τους πάντες να παραστούν στο γαμήλιο δείπνο του Υιού του και της ανθρωπότητος!
Ο Γ α μ π ρ ό ς είναι ο Υιός του Θεού, ο ενανθρωπίσας Θεός, ο Ιησούς Χριστός και ν ύ μ φ η είναι άπασα η ανθρωπότητα…γαμπρός ο Άκτιστος Θεός και νύμφη την οποία διάλεξε ο ίδιος η κτιστή φύσις, ως ανθρωπότητα!
Καλεί και προσκαλεί στο τραπέζι τους πάντες και πολλοί εξ αυτών αρνούνται πριν γλεντήσουν…αρνούνται πριν γευθούν τα εδέσματα και τα πώματα του καινού της αμπέλου γεννήματος της θείας ευφροσύνης!
Προσφέρει ο Θεός μας το Σ ώ μ α του Υιού Του ως βρώση και το Αίμα του Υιού Του ως πόση…δηλαδή μας δίνει τον Εαυτό Του προσφορά υπέρ του κόσμου!
Και εμείς ενώ είναι όλα έτοιμα παρουσιάζουμε τα μικρά μας όχι…ενώ δεν βλέπουμε το μεγάλο ΝΑΙ του Θεού στην καθημερινότητα μας!
Ο Χριστός παίρνει απλά καθημερινά πράγματα…τον άρτο και τον κάνει Σώμα του με τη χάρη του αγίου Πνεύματος, το ψωμί που είναι βασικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης τροφής…μόνο οι άνθρωποι έχουν ψωμί στα γεύματα τους!
Τα ζώα δεν έχουν αυτή την χαρακτηριστική γεύση αφού δεν μπορούν να επεξεργαστούν το αλεύρι έτσι απλά με νερό και μαγιά για να παρασκευασθεί άρτος…τον οποίο προσφέρουμε ως προσφορά στο Θεό και εκείνος μας τον ξαναδίνει ως δικό του Σώμα και μας χαρίζει την θεωθείσα σάρκα Του σαν δώρο και μας δίνει την δυνατότητα να γίνουμε και εμείς ισόθεοι και χριστοφόροι!
Ο οίνος δε είναι η χαρά της τραπέζης και είναι και η χαρά της αγίας Τραπέζης αφού δια του οίνου που γίνεται εν Πνεύματα αγίω Αίμα Χριστού, γινόμαστε σύναιμοι Χριστού…μας εξαλείφει κάθε ασθένεια πνευματική το Άγιο Αίμα και μας χαρίζει την θέωση σαν δυνατότητα παροντική!
Στο σήμερα γίνεται το τραπέζι του Θεού, στο σήμερα θα γίνει ο γάμος Θεού και ανθρώπου, στο σήμερα θα κληθούμε να συμπανηγυρίσουμε αυτό το γάμο, στο σήμερα θα πούμε το Ναι ή το Όχι μας!
Από εμάς εξαρτάται η συμμετοχή στον τίμιο και άγιο Γάμο και όχι από τον Χριστό…Εκείνος περιμένει να εορτάσει το γαμήλιο ναι μας…και θα μας δώσει όλα τα ευλογημένα αγιαστικά του μέσα για να ζούμε θεωμένοι…αυτός ο γάμος οδηγεί στη Θέωση και αυτό το όχι οδηγεί στην κόλαση!

Περιμένεις ότι άλλος αποφασίζει?
Όχι, φίλε μου:
εσύ θα πεις το Ναι και θα χαρείς
και εσύ θα πεις το Όχι και θα «κολασθείς»
…αφού θα απουσιάζει ο Χριστός!
Έχεις ευθύνη λάβε απόφαση…!
Modern Father

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΠΡΟΣ ΟΡΘΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Το ψεύτικο ρητό του Ισοκράτη για την «αυτοκαταστροφή της δημοκρατίας»
Ζητώ συγνώμη από τους επισκέπτες για την την λανθασμένη ερμηνεία.....
Αναδημοσίευση από το
Ιστολόγιο του Aντίβαρου
Το ψεύτικο ρητό του Ισοκράτη για την «αυτοκαταστροφή της δημοκρατίας»
Κάποια ελληνοαμερικάνικη οργάνωση μ’ έχει βάλει στον κατάλογο παραληπτών της και μου στέλνει (όχι μόνο σε μένα, βέβαια) ταχτικά μηνύματα, ως επί το πλείστον εθνικιστικά.
Σήμερα, τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πήρα από την οργάνωση αυτή ένα μήνυμα με τον ανορθόγραφο τίτλο «Τάδε έφει Ισοκράτης» και το εξής περιεχόμενο: Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.
Κατά σύμπτωση, το ίδιο μήνυμα το είχα πάρει κι από μια εγχώρια ταχυδρομική λίστα, και απ’ ό,τι είδα κυκλοφορεί πολύ στο Διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την εξέγερση των παιδιών που τα έλεγαν αλήτες. Δεν θα επεκταθώ στη γνώμη μου για τη δολοφονία και για όσα την ακολούθησαν. Θα ασχοληθώ με κάτι δευτερεύον, με το ρητό του Ισοκράτη, ή μάλλον με το δήθεν ρητό του Ισοκράτη που πλασάρουν αυτές τις μέρες πολλοί, άλλοι καλοπροαίρετοι και άλλοι ελλαδέμπορες.
Πριν συνεχίσω, να ομολογήσω ότι το εύρημα δεν είναι δικό μου· ναι μεν εγώ είχα ψυλλιαστεί ότι η φράση «η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται» ακούγεται πολύ μοντέρνα, αλλά πριν ανοίξω τα κιτάπια μου με πρόλαβε (εκμεταλλευόμενος και τη διαφορά της ώρας) ο φίλος Ηλίας από την Καλιφόρνια, που σ’ αυτόν ανήκει ο έπαινος. Διότι, βλέπετε, ο Ισοκράτης δεν είπε αυτό που έβαλαν στο στόμα του οι πλασιέδες της ελληνοφροσύνης. Το απόσπασμα είναι από τον Αρεοπαγιτικό λόγο του και έχει στο πρωτότυπο ως εξής (ζητώ συγνώμη για το πολυτονικό):
Οἱ γὰρ κατ’ ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ’ ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ’ ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ’ ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν.
Φυσικά, μετάφραση δεν μας χρειάζεται διότι όλοι εμείς οι Έλληνες την έχουμε μία και ενιαία και τρισχιλιετή. Επειδή όμως μπορεί να περάσει και κανείς αλλοδαπός που δεν μετέχει της ημετέρας παιδείας, μεταφράζω πρόχειρα το απόσπασμα: Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.
Μ’ άλλα λόγια, ο Ισοκράτης δεν μίλησε για «δημοκρατία που αυτοκαταστρέφεται».
Αυτό είναι προϊόν ερμηνείας, για να μην πω προϊόν φαντασίας. Όπως προϊόν φαντασίας, που καμιά σχέση δεν έχει με το πραγματικό ρητό του Ισοκράτη, είναι και η ατάκα ότι η δημοκρατία «κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας». Για άλλη μια φορά, οι ελληναράδες χρησιμοποιούν τους αρχαίους όπως ο μεθυσμένος τον φανοστάτη: όχι για να φωτίσουν το δρόμο τους, αλλά για δεκανίκι που θα στηρίξει τα σαθρά τους επιχειρήματα.
Υστερόγραφο: Μόλις είχα αναρτήσει το κείμενο και μια καλή φίλη με διορθώνει· ο Ισοκράτης-μαϊμού δεν κυκλοφορεί απλώς στο Διαδίκτυο, παρά τον δημοσίεψε πρωτοσέλιδο, με κάτι γραμματάρες να, και μάλιστα σε μαύρο φόντο, μια υποτιθέμενη σοβαρή εφημερίδα σαν τον Ελεύθερο Τύπο. Και για του λόγου το αληθές:
Αναρτήθηκε από π. Θεμιστοκλής Στ. Μπάζος
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟ ΧΩΡΙΟ ΕΞ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ (ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ) http://eyaggelistria.blogspot.com/ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ! ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΖΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!ΣΥΓΝΩΜΗ!
Modern Father

ΟΛΑ ΣΕ ΘΥΜΙΖΟΥΝ

http://www.youtube.com/watch?v=9s2TEx7vNQA

Αφιερωμένο στον αγαθό και μικρό, άδολο και αδούλωτο μικρό και τετραυματισμένο και τελικώς θυσιασμένο αδίκως Αλέξανδρο!
Αλέξανδρε κανείς μας δεν θα σε ξεχάσει…το προηγούμενο Σάββατο μας άφησες εμάς πίσω να ταλαιπωρούμεθα και εσύ πήγες σε χαρούμενες μέρες και ωραίους τόπους!
«Συνένοχο στο φόνο δεν θα με έχετε»! το λέει το τραγούδι το ζητωκραυγάζουμε και εμείς!
Καλό Ταξείδι!

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΝ&ΠΑΛΑΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Κήρυξαν πόλεμο στην Εκκλησία
Το 37ο συνέδριο των Σοσιαλιστών στην Ισπανία ήταν ενδιαφέρον από κάθε άποψη. Είχε μια ανοιχτή διακήρυξη πολέμου στην Εκκλησία, κατατέθηκε πρόταση παροχής ψήφου στους μετανάστες εκτός Ε.Ε. και συζητήθηκαν τα θέματα της ευθανασίας και των αμβλώσεων. Ο Σοσιαλιστής ηγέτης Χοσέ Λουίς Θαπατέρο έρχεται στην Αθήνα με πολλές ιδέες.
Oι κηδείες δημοσία δαπάνη δεν μπορεί να είναι θρησκευτικές, η εικόνα του Εσταυρωμένου πρέπει να κατεβεί από τα δημόσια κτίρια. Οι Ισπανοί Σοσιαλιστές επανέφεραν στο 37ο συνέδριό τους, το οποίο ολοκληρώθηκε προχθές, το ζήτημα του πλήρους διαχωρισμού Πολιτείας και Εκκλησίας τρία χρόνια μετά το πρώτο κύμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της εκκλησιαστικής ιεραρχίας.
Τότε, οι επίσκοποι είχαν καλέσει τους πολίτες να μην ψηφίσουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα στις εκλογές. Ένα κείμενο που κατατέθηκε στο συνέδριο του ΡSΟΕ αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο εντάσεων, καθώς υπενθυμίζει στην Εκκλησία ότι «το Σύνταγμα δεν της αναγνωρίζει κανένα προνόμιο», ενώ σημειώνεται ότι δεν πρέπει να χαίρει καμίας διάκρισης σε σχέση με τις λοιπές θρησκείες. Ουσιαστικά πρόκειται για κήρυξη πολέμου στα θρησκευτικά σύμβολα του Καθολικισμού, ενώ στις πιθανές συνέπειες από μια μελλοντική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Θαπατέρο περιλαμβάνεται και η κατάργηση της θέσης του στρατιωτικού ιερέα στις ένοπλες δυνάμεις.

Πανίσχυρος θεσμός
Από την εποχή του Φράνκο, οπότε είχε αναλάβει την ιδεολογική στήριξη του καθεστώτος, η Εκκλησία στην Ισπανία παραμένει πανίσχυρος θεσμός, παρά το γεγονός ότι στο Σύνταγμα του 1978 που σηματοδότησε τη μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία αναφέρεται σαφώς πως καμία θρησκεία δεν μπορεί να έχει κρατικό χαρακτήρα. Τριάντα χρόνια αργότερα, ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης Θαπατέρο μετά τη νίκη των Σοσιαλιστών στις εκλογές της 9ης Μαρτίου πυροδότησε μια νέα διαμάχη με αφορμή την ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι υπουργοί «υπόσχονται ή ορκίζονται» να σεβαστούν το Σύνταγμα μπροστά στην εικόνα του Εσταυρωμένου, ενώ όποιο από τα νέα μέλη της κυβέρνησης το επιθυμεί, έχει το δικαίωμα να ορκιστεί βάζοντας το χέρι στη Βίβλο. Κάποιοι σύνεδροι υπενθύμισαν την αντίφαση με τον καταστατικό χάρτη της χώρας και ο βουλευτής Αντόνιο Πέρεθ Ταπίας έδωσε το στίγμα: «Αυτά τα ζητήματα πρέπει να τα ξαναδούμε σε ένα κλίμα ήρεμου διαλόγου».

Πηγή: Τα Νεα, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Περικλής Δημητρολόπουλος

http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&task=view&id=235&Itemid=28


πολλοί νομίζουν ότι με νόμους και διατάγματα είναι εύκολο να αποκαθηλωθεί η πίστη στο Θεό από τους χριστιανούς, νόμισαν ότι με μια κυβερνητική πράξη θα εκδιωχθεί ο Χριστός από τις καρδιές των εραστών του…νόμισαν ότι οποιοσδήποτε πόλεμος της Εκκλησίας Του, η περιορισμός της θα την αποδιοργανώσει και θα την εξοβελίσει της συνειδήσεως του πιστού!
Εμάς ως πιστούς δεν μας κλονίζει τίποτα, δεν μας αποκαρδιώνει καμμιά πολεμική, δεν μας ωφελεί κανείς κρατικός εναγκαλισμός…άρα μακρυά από τις κρατικές δομές θα είμαστε εμείς περισσότερο πιστοί και πιο κοντά στον Χριστό μας που δεν ενεπλάκει ούτε με την θρησκευτική εξουσία του τότε(αφού ήρθε «ίνα ζωήν έχωσι και περισσόν έχωσι»), ούτε και με την πολιτική εξουσία (που ουτε καν της αναγνώρισε το δικαίωμα να του επιβάλει ποινή παραπάνω από την επιτρεπόμενη «άνωθεν» εκ Θεού ο Πιλάτος, «ει μη σοι δεδομένη άνωθεν»)…αρα ήλθε ο Χριστος να εγκαταστήσει την ουράνιο Βασιλεία…και την εγκατέστησε επι γης και μας έδωσε την δωρεα της Εκκλησίας του Χριστού, μας έδωσε την χάρι Του και την χαρά Του και μας επροίκησε με την χαρισματική κοινότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας που δεν την φοβίζει ο παραγκωνισμός, δεν την φοβίζει το περιθώριο, δεν την φοβίζει ο διωγμός, δεν την φοβίζει κάθε απορφανισμός από την κρατική εξουσία…τότε θα μεγαλουργήσει, τότε θα έχει Χρυσόστομους και Βασίλειους, Γρηγόριους και Παλαμάδες…και όχι ηγουμένους ηγεμονίσκους με συνεργάτες κρατικους λειτουργούς!
Σας ευχαριστουμε που διοργανώνεται την δίωξη της Εκκλησίας του Χριστού μας…ναι θα φανεί παράδοξο αλλα δεν μας φοβίζουν κανένας διωγμός και καμμία δίωξη, κανένας πολεμος και καμμιά πολεμικη τακτική διότι «Τοιούτον έχει μέγεθος η Εκκλησία· πολεμουμένη νικά· επιβουλευομένη περιγίνεται· υβριζομένη λαμπρότερα καθίσταται· δέχεται τραύματα και ου καταπίπτει υπό των ελκών· κλυδωνίζεται, αλλ' ου καταποντίζεται· χειμάζεται, αλλά ναυάγιον ουχ υπομένει· παλαίει, αλλ' ουχ ηττάται· πυκτεύει, αλλ' ου νικάται»
[1]το λέγει χωρίς περιστροφές ο Ιερός Χρυσόστομος! Ευχομαι στις δυσκολίες ο άγιος να είναι με το Χριστο συν-αρωγός των πόνων μας και των δεινων που μας περιμένουν αλλα δεν μας φοβίζουν!
Modern Father

[1]ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ότε της Εκκλησίας έξω ευρεθείς Ευτρόπιος, Α.Α.Π. 10, 387 BC. http://www.sinevohia.gr/theologia/mpozovitis/nikosa7.html

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΓΙΑΤΙ? ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΤΑ ΓΙΑΤΙ...

"Οι μαθητές είναι καταπιεσμένοι..."
Άκουσα την συνέντευξη που έδωσε ένας 27χρονος αναρχικός ονόματιΓιώργος στο ραδιόφωνο.Μεταξύ άλλων τα έχωσε στους δημοσιογράφους για τις κατευθυνόμενεςειδήσεις.Ήταν κατηγορηματικός ότι δεν έχουν σχέση με τις καταστροφές καιτις λεηλασίες των καταστημάτων, παρά μόνο για τις τράπεζες καιγια τα Κρατικά αυτοκίνητα.Έστειλε μήνυμα στους γονείς ότι τα παιδιά τους που πήραν μέροςστα επεισόδια (μαθητές) είναι καταπιεσμένα από τους ίδιους.Οι γονείς είπε το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν όσαπερισσότερα φροντιστήρια μπορούν στα παιδιά τους για να γίνουνπρώτοι μαθητές, αδιαφορώντας για την κριτική τους σκέψη.Έσπαγαν και αυτά μαγαζιά παρασυρμένα από το όλο κλίμακαι είχαν και αυτά συμπεριφορά όχλου, εκδικούμενα στην ουσίατους γονείς τους πρώτα και μετά την Κοινωνία για την πίεση πουδέχονται.Επανέλαβε όπως κι άλλοι του χώρου ότι υπάρχουν και προβοκάτορεςστις τάξεις τους οποίους δεν μπορούν ελέγξουν.Δεν επιθυμούν ανάμειξη στα πολιτικά και συμφωνεί ότι κάποιοιπροσπαθούν να τους βάλουν κάτω από την ομπρέλα τους.Μήπως ο Γιώργος και οι φίλοι του έχουν δίκιο σε κάποιααπό αυτά που δήλωσε;Έχουμε μικρούς αναρχικούς στο σπίτι μας;Αθηναίος
http://blogathinaios.blogspot.com/

Υπάρχουν μικροί αναρχικοί στα σπίτια μας???
Διερωτάται κανείς, αγαπητοί συμπνευματιστές μου, για το εάν εμείς είμαστε η αιτία που τα παιδιά μας επαναστατούν κατά του σάπιου και βρωμερού κατεστημένου? Εμείς είμαστε οι αίτιοι της απόρριψης κάθε μορφής εξουσίας αφού κάθε εξουσία είναι μια τρομοκρατική εξάσκηση πάνω μας…φοβόμαστε να εκφρασθούμε ελεύθερα να αντιταχθούμε στον οποιοδήποτε μας εξουσιάζει!
Γιατί? Για να μην χάσουμε τη δουλειά μας? Μια δουλειά που κατάντησε δουλεία των 700 ευρώ…πτυχιούχοι μιάς ή και περισσοτέρων σχολών αμοίβονται ελλιπέστατα και ελεεινά και δεν έχουν δημιουργική απασχόληση επί του αντικειμένου που σπούδασαν και τους εδίδαξαν οι διδάκαλοι τους!
Γιατί? Για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εγκλωβίζει την δημιουργική σκέψη και κατατρέχει την δημιουργική δεινότητα πολλών εκ των μαθητών του… Τα παιδιά παιδεύονται (ταλαιπωρούνται και δουλαγωγούνται από το εκ- «παιδευτικό» -που τα παιδεύει- σύστημα)! Δεν τα αφήνει ελεύθερα τα παιδιά μας να πάρουν γενικές γνώσεις και πληροφορίες και μετά να πορευθούν όπου αυτά θέλουν…όχι μόνον το σύστημα μα και οι γονείς που θέλουν τα παιδιά τους : δικηγόρους, ιατρούς, καθηγητές και δεν ξέρω εγώ τι άλλο θέλουν οι γονείς…ευτυχώς τα παιδιά διαψεύδουν τις προσδοκίες των γονέων τους και μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν αυτό που ονειρεύονται εκείνα για το μέλλον…ακόμη και εκτός σχολών πανεπιστημιακών κ.λ.π. όπως τα παιδιά που ασχολούνται με τα αθλήματα, με τη μουσική…άρα αφήστε τα ελεύθερα και εκείνα θα βρουν το δρόμο τους με την προστασία του Θεού μας!
Γιατί? Για μια εκκλησιαστική κοινότητα που δεν τους δίνει την ελευθερία που ο Χριστός παρείχε στους μαθητές Του, για μια Εκκλησία που μένουμε εντός της από αγάπη στο Χριστό μας, αφού οι δομές της δεν επιτρέπουν στον καθένα να εκφράσει το χάρισμα του…δεν επιτρέπουν σε κάθε αδελφό να εκφρασθεί…πρέπει να ενταχθεί σε παρέα, σε ομάδα, σε κλίκα και όποιος παραμείνει ανένταχτος θα πληρώνει πάντα το τίμημα της ελευθερίας του που θα τον αναπαύει όμως αυτό το βαρύ φόρο τιμής προς το γεγονός της εν Χριστώ ελευθερίας !
Γιατί? Για ένα κομματικό οργανισμό που θέλει να ενταχθούμε σε ένα χώρο, να χειροκροτούμε τον ηγέτη (που αξίζει ή όχι αλλά πάντως πρέπει να χειροκροτηθεί για αυτή την ερμηνεία που μοιάζει με ηθοποιό πορεία στο σανίδι του θεατρικού {παροντικού} σήμερα), να λέμε στο κόμμα πάντα ναι…ότι και να λέει, ότι και να πρεσβεύει, ότι παράλογο και αν διατυπώνει! Ένα κόμμα που δεν έχει πολιτική τοποθέτηση με κέντρο τον πολίτη, κέντρο τον άνθρωπο και τα προβλήματα του…αλλά κόμματα που υπηρετούν το συμφέρον του ισχυρότερο και το συμφέρον του κεφαλαίου…άρα είναι μακρυά από τον άνθρωπο κοντά στους εξουσιαστές και εκμεταλλευτές του ανθρωπίνου πόνου και κόπου!
Γιατί? Γιατί? Γιατί? Πολλά και αναπάντητα τα γιατί…άρα μπορεί να εκθρέφονται αναρχικοί στα σπίτια μας και υγειή τέκνα που ποθούν την αλλαγή και την επανάσταση…αληθινοί και σφοδροί αντιεξουσιαστές…τα παιδιά μας που αφόπλισαν σήμερα τον αστυνομικό με πολιτισμένο τρόπο και ένα πλατύ χαμόγελο και ένα κόκκινο τριαντάφυλλο που δηλώνει πάθος…παθιασμένο αγώνα κατά του συστήματος και όχι κατά του ανεκπαίδευτου και ελλειπώς αμοιβομένου αστυνομικού!


Ένα κόκκινο τριαντάφυλλο σε κάθε νέο ά – φιλο (που δεν φιλεί – αγαπάει τίποτα) και αδαή υπηρέτη του συστήματος παραδίδουμε σε μια νέα μορφή αγώνος!
Modern Father

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΑΡΧΑΙΟΥ ΣΟΦΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΝΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ

Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.


Εδώ ο αρχαίος σοφός μας μιλάει για την δημοκρατία σαν να βλέπει τα συμπτώματα της σημερινής δημοκρατίας, ο Ισοκράτης λέει ότι στα θεμέλια της η δημοκρατία τοποθετεί μια βόμβα που είναι έτοιμη να σκάσει και αυτή είναι η διαστρέβλωση των δυο μεγάλων αγαθών του δημοκρατικού πολιτεύματος!
Τα δυο δε αυτά τα μεγάλα αγαθά είναι η ελευθερία και η ισότητα…η ελευθερία είναι το θεοδώρητο εκείνο αγαθό που μας επιτρέπει να κάνουμε οτιδήποτε εμείς επιλέξουμε με συνέπεια την ευθύνη των πράξεων μας…δηλαδή η ελευθερία του ανθρώπου δεν είναι άνευ κόστους δεν είναι άνευ ευθυνών και συνεπειών για εκείνον και τους περί αυτόν! Ο άνθρωπος σε ότι ελεύθερα επιλέγει έτσι γεύεται ελεύθερα και όχι πάντα με χαρά τα αποτελέσματα και τις συνέπειες των επιλογών του!
Η ισότητα είναι η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος της Δημοκρατίας, που στη μια όψη εμφαίνεται η ελευθερία και στην άλλη πλευρά η ισότητα…
Ισότητα σημαίνει ότι ο καθένας είναι ίσος απέναντι στον άλλον άνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο, η ισότητα σημαίνει σεβασμός στην διαφορετικότητα και ίσος έναντι του άλλου, αυτό όμως δεν σημαίνει μια ισοπεδωτική λογική ενώπιον των αρχών και των εξουσιών σε μια δημοκρατία! δεν υπάρχει ισότητα όταν κάποιοι έχουν πλούτο περισσό και άλλοι λιμοκτονούν από την πείνα, αυτές οι αντιθέσεις φάνηκαν τις τελευταίες ημέρες πιο έντονες οι άνθρωποι βγήκαν στο δρόμο διότι στα θεμέλια της ελληνικής δημοκρατίας υπάρχει η βόμβα της αναστολής των συνταγματικών λειτουργιών άρα αναστολή της ελευθερίας και της ισότητας μας!
Τα συμπεράσματα του Ισοκράτη είναι ότι :
1. η αυθάδεια θεωρήθηκε δικαίωμα του νεοέλληνα…όντως την είδαμε ζωγραφισμένη την αυθάδεια στα πρόσωπα των αγανακτισμένων και δικαίως αδελφών μας…αλλά με καταστροφές ξένης περιουσίας δεν λύνεται το πρόβλημα…απλά αμβλύνονται οι διαφορές έναντι του πλούτου, οι φτωχοί και ημερομίσθιοι εργάτες έχασαν τις δουλειές τους και την ηρεμία τους και θα περάσουν μαύρες εορτές!
2. πολλοί εκ των ητιολογημένα αγανακτισμένων αδελφών μας είδαν την παρανομία ως έκφραση της δικής τους μέχρι τώρα καταπιεσμένης ελευθερίας…αλλά αυτή η έκφραση αυθάδους και ανεπιγνώστου ελευθερίας είναι μια καταπάτηση της ελευθερίας των συνανθρώπων τους! Η δική μας ελευθερία πρέπει να σέβεται την ελευθερία του άλλου για να υπάρχει και κοινωνική ελευθερία και κοινωνική συνοχή στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που τις τελευταίες ημέρες διχάστηκε πολύ και με απρόβλεπτες συνέπειες.
3. η αναίδεια του λόγου παρουσιάζεται σαν έκφραση ισότητος…το βλέπουμε έχουμε ανοίξει όλοι τα στόματα μας και εκστομίζουμε πολλές φορές υπερβολές και ύβρεις, ψεύδη και λανθασμένες κρίσεις για τους συνανθρώπους μας με την μεγαλύτερη ευθύνη να την έχουν οι δημοσιογράφοι που δεν «κατέγραφαν» δια λόγου κυρίως τα γεγονότα αλλά μας φόρτιζαν αρνητικά και ψευδολόγα τον εσωτερικό μας κόσμο…μας τρομοκρατούσαν υπερβολικά ενώ δεν συνέτρεχε λόγος ανησυχίας για τον απλό λαό…εμείς στην επαρχία δεν βιώσαμε τόσο μεγάλες καταστροφές και τόση υπερβολή και έτσι μπορεί και να λανθάνουμε που βλέπαμε την δημοσιογραφική μετάδοση υπερβολική!
4. η αναρχία εκφραζόταν σαν μορφή ευδαιμονίας, η κατάλυση κάθε δομής και δομικού συστατικού μιάς συντεταγμένης πολιτείας ήταν και φάνταζε στα μάτια μας μια ευδαιμονούσα κατάσταση…όλοι θέλαμε να είμαστε μέρη της ευδαιμονίας του πλιάτσικου…και το χειρότερο το πλιάτσικο έγινε στην καρδιά μας που χαρακτήριζε ασύστολα και ανερυθρίαστα όλους από τα λάθη κάποιων…ούτε όλοι οι αστυνομικοί είναι δολοφόνοι, ούτε και ο αδικοχαμένος (ο μόνος που δεν μπορεί να κριθεί από την δικαιοσύνη της γης) Αλέξανδρος ήταν παιδί ανάρμοστη έχουσα την σχολική του συμπεριφορά…ούτε όλοι στα Εξάρχεια είναι αλήτες…ούτε όλοι οι αντιεξουσιαστές είναι καταστροφείς…ούτε όλοι που αντιδρούν στο σύστημα και στα διαπλεκόμενα εξουσιαστικά σύνδρομα είναι αναρχικοί…ούτε όλοι είναι όλα…ο καθένας είναι μοναδικός, ξεχωριστός και ανεπανάληπτος και πρέπει να τον σεβόμαστε!
Αλλά ας ξεκινήσουμε μέσα στην οικογένεια να λειτουργούμε κοινοτικά και ελεύθερα και τότε θα αρχίσει η ελληνική κοινωνία να ορθοδρομεί και να πορεύεται προς την αληθινή έκφραση της δημοκρατίας!

Μodern Father

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΙΛΙΝΟ...

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΙΛΙΝΟ!
ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ο φίλος Αλέξανδρος ταξιδεύει και εμείς πίσω μείναμε να βλέπουμε διαλυμένες βιτρίνες, καμένους κάδους, κλεμμένα και πλιατσικοποιημένα (sic) μαγαζιά, κάλυκες αστυνομικών στους δρόμους, "ζητάδες" να καταδιώκουν αθώους, δυνάμεις των ματ να σπρώχνουν καθηγητές και δασκάλους…ποια είναι η αιτία των γεγονότων αυτών;;; πως ξεχείλισε το ποτήρι της κοινωνικής σταθερότητας;;; ποιος πυροδότησε τις επαναστατικές και αλλοπρόσαλλες χουλιγκανικές εκδηλώσεις;;;
Τις πταιει??? Ποιος είναι υπεύθυνος???
Στην ελληνική πραγματικότητα κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του…κανείς δεν λέει ότι φταίω και να αφήσει τα καθήκοντα του σε κάποιον άλλον να προσπαθήσει και άλλος μήπως είναι αποδοτικότερος και καλύτερος στην εξάσκηση των καθηκόντων τους!
Πρέπει όλοι να αντιδράσουμε σε κάθε επιβολή αναρχίας και μανιοκαταστροφικής πραγματικότητος! Δεν μπορούν να κλέβουν ελεύθερα και κανείς να μην μπορεί να κάνει τίποτα!
Δεν είναι λύση να αφήνονται ελεύθεροι όσοι εγκληματούν για να εκτονωθούν μόνοι τους!
Δεν θα εκτονωθεί το κακό αν δεν προληφθεί ή αν δεν προβλεφθεί και τελικώς να αντιμετωπιστούν τα έκφρονα συμβάντα!
Όλοι θέλουμε ειρηνικές πορείες και ειρηνικές επαναστάσεις για να μην χυθεί αίμα…άλλο αθώο αίμα!
Modern Father

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΑΞΙΖΕΙ! ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΕΥΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟΥ!
ΕΤΣΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΦΑΙΜΑΞΗ
ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΑΙ ΠΕΝΗΤΟΣ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ!
ΜODERN FATHER

ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ...ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ

Αγαπητοί φίλοι, κατανοήσαμε όλοι ότι ήταν άδικος ο χαμός του Αλέξη, ήταν τραγικό να αφαιρείται άδικα και στυγνά η ζωή ενός παιδιού!
Μα σταματήστε τις καταστροφές, χάνετε το δίκαιο σας όσοι αντιδράτε καταστρέφοντας! Δεν μπορεί κανείς να σας δεχθεί ως συνομιλητές, ως επαναστάτες που καταστρέφουν την περιουσία του απλού και μεροκαματιάρη συνανθρώπου μας!
Αφήστε τις μισερές αντιδράσεις και κάνετε μια σιωπηρή διαμαρτυρία κατά του συστήματος, ζήστε την ζωή του Χριστού, με απλότητα και ταπείνωση, περιορίστε τα έξοδα σας, περιορίστε τις κάρτες και τα δάνεια, ασχοληθείτε με τις καρδιές σας και το τι βρίσκεται εντός τους!
Δεν θα μπορεί κανείς να χαίρεται αύριο αν όλα έχουν διαλυθεί…όταν πυρπολείται μια επιχείρηση άνθρωποι θα πεινάσουν χωρίς δουλειά, οι ιδιοκτήτες θα λένε ότι είναι αλήτες αυτοί που κάνουν αυτά…και τι θα πούμε εμείς σε αυτούς?
Πως θα σας υπερασπισθούμε, πως θα πούμε ότι εμείς η νέα γενιά θέλει μια χώρα καλύτερη εκσυγχρονισμένη και προοδευτικά κινούμενη προς το μέλλον!
Βοηθήστε εσείς τους εαυτούς σας, κάνετε ειρηνικές διαμαρτυρίες και πορείες κατά (ενώπιον μάλλον καλύτερα) των κρατικών υπηρεσιών χωρίς να καταστρέφεται η περιουσία του ελληνικού λαού που μετά θα την ξαναπληρώσει και θα την ακριβοπληρώσει!
Ας σκεφθούμε όλοι ψύχραιμα και με έλ - λογο (λογική) εγρήγορση να κάνουμε το καλύτερο για το μέλλον μας!
Modern Father

ΥΠΕΡ ''ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ''

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ.

ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ , ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ''ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ'', ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΚΤΛ. ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΠΗ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΣΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.. ΒΓΗΤΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΤΕ



Η Ελλαδα πενθει...πενθει ενα 15χρονο παιδι που η ιδια δολοφονησε!!!
Σκοτωθηκε ενα παιδι...ενα παιδι...απο σφαιρα μπατσου (και οχι αστυνομικου)...
Μεμονωμενο γεγονος τολμησαν και ειπαν καποιοι...

Μεμονωμενο γεγονος ηταν και ο θανατος του Μιχαλη Καλτεζα πριν 23 χρονια απο τον μπατσο Αθανασιο Μελιστα με τιμωρια 2,5 χρονων φυλακισης σε πρωτο βαθμο και αθωωση του απο το Εφετειο σε δευτερο βαθμο καθως του αναγνωριστηκε ως ελαφρυντικο το οτι ηταν "εν βρασμω ψυχης"

Μεμονωμενο γεγονος ηταν και ο ξυλοδαρμος του κυπριου φοιτητη Αυγουστινου Δημητριου απο ασφαλιτες,μονο που αυτος αντεξε και δεν πεθανε στα...ποδια των ασφαλιτων..και της ζαρντινιερας...

Ποσα τετοια μεμονωμενα γεγονοτα εχουν καλυφθει απο την αστυνομια επειδη δεν υπηρχε καποια καμερα να τα καταγραψει?

Μην πεσετε στην παγιδα της τηλεορασης και των πανελ στα δελτια ειδησεων...ενα παιδι 15 χρονων πεθανε και προβαλουν βιτρινες και αυτοκινητα που προβοκατορες,παρακρατικοι,ασφαλιτες και γνωστοι (για την αστυνομια) αγνωστοι (για τον υπολοιπο κοσμο) σπανε και καινε...
Οι σπασμενες βιτρινες των καταστηματων τους πειραζει?
Η σπασμενη βιτρινα της δημοκρατιας και της κοινωνιας που ζουμε δεν τους πειραζει?
Αυτοι οι ιδιοι την σπανε καθε μερα...
Μην φοβαστε και κλεινεστε στα σπιτια σας...βγητε εξω και φωναξτε!

Ακομα και σημερα "αντρες" των ΜΑΤ χτυπαγαν με κλωτσιες και γκλοπ μαθητες που βγηκαν να διαδηλωσουν και να διαμαρυρηθουν για τον αδικο θανατο του Αλεξη...
ακομα και σημερα αφουν συνελαβαν 2 μαθητες τους χτυπαγαν και τους παταγαν στον λαιμο(!!!) γιατι ειχαν το θρασος να βγουν και να διαμαρτυρηθουν!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!Οχι στην τρομοκρατια του κρατους!!!
15χρονου Αλεξη...υπο καταληψη ειναι οι πρεσβειες σε Λονδινο και Βερολινο!!!

Ο θανατος του μικρου Αλεξη πρεπει να γινει η αφορμη για να αλλαξουμε την κατασταση που επικρατει τα τελευταια χρονια...
Η καμμενη τραπεζα θα ξαναλειτουργησει...ο μικρος Αλεξης ομως δεν θα ξαναπαιξει με τους φιλους του,δεν θα ξαναγελασει,δεν θα ξανακουσει μουσικη γιατι καποιος "νταης" μπατσος του αφαιρεσε την ζωη. (ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΟ FACEBOOK)



ΤΟ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ...ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, AΔEΛΦOI MOY, ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ Ε Ν Ε Ρ Γ Ο Ι ΠΟΛΙΤΕΣ!
Μodern Father

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΑΛΕΞΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΕΙΔΙ.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ,
ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ:
Ντροπή σε όλους μας μα πιο πολύ σ' εκείνους

Μου 'παν στο ψέμα να βουλιάξω και να ξεχάσω
ό,τι τριγύρω μου συμβαίνει με πεθαίνει
μου 'παν το στόμα μου να ράψω να μη φωνάξω
και στα παλιά μου να τα γράψω!!!

http://kithara.vu/ss.php?id=MzUwMzI1MTUx

ΑΛΕΞΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ…ΣΕ ΕΣΒΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ (ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ)!ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!
ΚΑΛΟ ΤΑΞΕΙΔΙ
ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΦΙΛΕ ΤΟ ΣΤΕΡΝΟ ΣΟΥ!

ΕΞΕΛΙΞΗ ΧΡΟΝΙΖΟΥΣΗΣ ΠΛΗΓΗΣ

http://www.antifono.gr/portal/?option=com_content&task=view&id=587&Itemid=121

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑΝΝΑΡΑ…ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΙΑΣΟΣ ΚΑΙ ΖΟΥΡΑΡΙΣ…ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ 600 – 700 ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ…ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ…ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΜΕ!
ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΟΣΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ…ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΥ ΤΗΝ «ΚΕΦΑΛΙΝ ΚΛΙΝΑΙ»!ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!

ΑΔΙΚΑ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ...

Πόνος και θλίψη για τον νεκρό παιδί…15 ετών άδικα εκτελέστηκε από δύο αστυνομικούς! Είναι φρικτό να ακούς και να βιώνεις τέτοια γεγονότα…τα όργανα της τάξεως έγιναν όργανα φονικά σε μια αντιεξουσιαστική ομάδα!
Δεν υπήρχαν ενισχύσεις να σταλούν, δεν υπήρχε τρόπος να αποφευχθεί η στυγνή και αποτρόπαια δολοφονία? Κανείς δεν μπορεί να μας απαντήσει…το μόνο σίγουρο είναι το γεγονός ο αγαπητός μας φίλος … μας αποχαιρέτησε βίαια και άνευ της δικής του θελήσεως!
Είναι φυσικό οι νέοι να κινούμαστε σε αντιεξουσιαστικό χώρο, είναι φυσικό οι νέοι να θέλουν ακόμη και σε ρομαντικά πλαίσια την επανάσταση, είναι απόλυτα φυσικό οι νέοι να θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε κάποιες ομάδες αντιεξουσιαστικές που η κοινωνία τις τοποθετεί στο περιθώριο και δεν τις βλέπει με καλό μάτι…αλλά κανείς δεν μπορεί να δικαιώσει τον θάνατο ενός παιδιού από έναν δήθεν σώφρονα και ματισμένο φύλακα της δημοσίας αιδούς!
Αποτροπιασμός και ευθύνες μας δημιουργεί ο απρόβλεπτος θάνατος είτε εν αμύνει είτε ενδιαθέτως (και εκτελεστικώς) δεν μπορούμε να σκαφθούμε ότι ο νέος εκείνος όλο δράση και όνειρα, όλο χαρά και ανάγκη για δημιουργία δεν θα ξαναντικρύσει το φως της μέρας! Ας ευχηθούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποφεύγονται τέτοιου είδους δολοφονίες και απόπειρες τρομοκρατίας της κοινής γνώμης!
Δεν δικαιολογεί η κουκουλοφορία των αναρχικών αντιεξουσιαστικών στοιχείων καμμιά μορφή βίας από την αστυνομία και το κράτος του «δικαίου»!
Ας ασχοληθούν με τους εγκληματίες εμπόρους ναρκωτικών και κάθε εγκληματία που κλέβει την κοινή αγορά και ας αφήσουν τα παιδάκια ήσυχα…ή ας καταστείλουν όχι με αφαίρεση ζωών ανθρωπίνων τέτοιες ενέργειες και ανιδρύσεις!


Αιωνία η μνήμη του παιδιού εκείνου που άδικα χάθηκε!

όποιος το ονομα το βαφτιστικο τουπαιδιού ξέρει ας μας το πει
να το μνημονευουμε στις θείες Λειτουργίες!
Μodern Father

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΤΗΡΙΟΝ ΣΑΛΠΙΣΜΑ

http://www.youtube.com/watch?v=tCXr83LRo8o&eurl=http://oode.wordpress.com/2008/12/05/mosxas-alexios-koimhsh/

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ,ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ, ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΦΙΛΗΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΠΟΝΕΜΕΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!
Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΥΡΟΣ Α Λ Ε Ξ Ι Ο Σ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΓΑΙΩΔΕΣ ΣΚΗΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΗΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΒΙΟΝ!
Ο ΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΣΤΑΘΗ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΛΗΘΟΥΣ, ΠΟΛΥΠΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΡΩΣΩΝ –ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ- ΧΩΡΑΣ, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΩΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΝ ΣΤΑΡΕΤΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΑΘΕΪΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΙΧΡΙΣΤΟΥΣ!
ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΤΟΝ ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ, ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ, ΕΙΣ ΟΝ ΤΟΠΟΝ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ(ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ!)

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
Μ Ε Γ Α Λ Ε Π Α Τ Ρ Ι Α Ρ Χ Α
ΚΥΡΕ
Α Λ Ε Ξ Ι Ε!
Modern Father

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ ΑΡΧΕΣ...

Ανοικτή επιστολή στην κυρία Ματίνα Παπαδοπούλου
Δεκέμβριος 4, 2008 in
Πολιτική-Κοινωνία των πολιτών
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/news/ell__2KathiLev&xml/&aspKath/ell&fdate=30/11/2008
«Εμείς πληρώνουμε φόρους»
Η κ. Ματίνα Παπαδοπούλου είναι 40 ετών και διατηρεί κατάστημα ρούχων στον Άγιο Παντελεήμονα. Γέννημα - θρέμμα της περιοχής, μένει με τις κόρες της, τη 12χρονη Κωνσταντίνα και την 8χρονη Αγγελική σε μια πολυκατοικία με άλλες πέντε οικογένειες Ελλήνων. Κοντά της μένουν η γιαγιά της, η μητέρα της, ο αδελφός της, ο θείος της. Την περασμένη Δευτέρα ήταν μία από τους κατοίκους, Έλληνες και αλλοδαπούς που ζουν στην περιοχή και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα για να διαμαρτυρηθούν. Ο λόγος, η αύξηση της προσέλευσης μεταναστών τους τελευταίους έξι μήνες, οι οποίοι στοιβάζονται πέριξ της πλατείας. Ελλείψει των στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής οι μόνιμοι κάτοικοι έκριναν ότι είχε φθάσει η ώρα για να ακουστεί η φωνή τους. Μέσα σε δύο εβδομάδες είχαν συγκεντρώσει 3.500 υπογραφές.
http://sikam.wordpress.com/2008/12/04/%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%cf%84%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1/#comment-408
Για μένα ως κληρικό και άνθρωπο είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζεται κάποιος διαφορετικά στην χωρά που γέννησε τη δημοκρατία και ανέθρεψε την κοιτίδα της χριστιανικής πίστεως προς όλον τον κόσμο…στην σύγχρονη Ελλάδα, ηρώων και μαρτύρων γη δεν κατανοώ το πρόβλημα που έχουμε με τους αδελφούς μας που ταλαιπωρούμενοι είτε είναι έλληνες είτε αλλοδαποί.
Έ π ρ ε π ε αυτό το κράτος που μας κλέβει τους φορολογουμένους να τα επιστρέφει τα χρήματα ου μας φορολογεί σε αυτούς που τα χρειάζονται έλληνες ή μη!στον δε περί του αγίου μεγαλομάρτυρες Παντελεήμονος Ναό κανείς χριστιανός δεν θα τολμούσε να διαδηλώνει κατά αδελφών του…αφού πεντάς ελεεί με τη χάρη του Θεού ο άγιος του Θεού!έλεος και αγάπη προς όλους έδιδε ο ιατρός άγιος Παντελεήμων! άλλοι είναι το πρόβλημα και όχι οι ταλαίπωροι αναγκεμένοι άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού(αφού εμείς τους κάνουμε κατώτερους αφού τους αντιμετωπίζουμε σαν ζώα δεν ζητούν ελεημοσύνη αλλά εργασία)!
Ας δείξουμε το μεγαλείο της καρδιάς μας α γ α π ή σ α τ ε τους! Η λύση απλή και σύνθετη μαζί, τολμήσατε το!
Μodern Father

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ????
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΚΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΣΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ…ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑ!
Modern Father



Εμεις θα πάμε κόντρα στην καφρίλα των ΜΜΕ και των πολιτικών Για να εξηγήσουμε και στον κόσμο που μας διαβάζει γιατί γράφουμε υπέρ του ηγουμένου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου. Όπως βλέπετε δεν μπαίνουμε στην ουσία στην υπόθεσης παρά μόνο αν έχουμε κάποια πληροφορία. Αλλά το κάνουμε γιατί όλα μα ΟΛΑ τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι έχουν πέσει πάνω να τους κατασπαράξουν. Οι...μωρές παρθένες. Δημοσιογράφοι, βουλευτές, παράγοντες του δημόσιου βίου βρήκαν δύο μοναχούς και τους λιντσάρουν για να αποποιηθον όλοι τους τις ευθύνες ενός σκανδάλου. Τα ερωτήματα είναι εύλογα. Τι μας λέτε ρε σεις στο mega; Όταν ο ALPHA έβγαζε το... σκάνδαλο εσείς παίζατε μπούρδες. Στον ΑΝΤ1 παίζατε την κόντρα Κούβελου και Κυριακού και στον ALTER κάτι δημοσκοπήσεις. Όσο για τους πολιτικούς την πέφτουν στους μοναχούς που είναι εύκολα θύματα για να μην τους κράξουν που και τα δύο κόμματα έχουν βάλει υπογραφές για τις ανταλλαγές. Καθίστε ρε παιδιά. Πριν πάμε στους μοναχούς και τους λιντσάρουμε είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε την αλήθεια. Για να πάρουν τα ανταλλάγματα οι μοναχοί, υπέγραψαν πριν το κράτος με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. , η δικαιοσύνη με τις αποφάσεις της και η ΚΕΔ με το γνωμοδοτικό συμβούλιο. Αυτό έλειπε μετά από τόσους...ελέγχους οι μοναχοί να έλεγαν: "Για δείτε καλά μήπως η απόφαση δεν είναι σωστή;"Ποιον δουλεύετε; Όλα τα ΜΜΕ την πέφτουν στους δύο μοναχούς γιατί πολύ απλά το κάθε μέσο για δικούς του λόγους δεν θέλει να χτυπήσει την αντιπολίτευση που υπέγραψε με Δρυ και Φωτιάδη και την κυβέρνηση με Δούκα και Μπασιάκο και τους λοιπούς.Βγαίνουν μέλη της εξεταστικής επιτροπής και πανηγυρίζουν λέγοντας ότι δεν έχουν καμία ευθύνη οι πολιτικοί που υπέγραψαν. Ε, τότε γιατί να έχουν ευθύνη οι μοναχοί που τα πήραν βάση των υπογραφών τους; Κόψτε την πλάκα.Προσβλήθηκε η βουλή λέει που δεν κατέθεσαν οι μοναχοί. ΕΊΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ να καταθέσουν με υπόμνημα. Και δεν προσβλήθηκε η βουλή που είδε video το οποίο ήταν προιόν υποκλοπής και εγκληματικής ενέργειας; Κακούργημα είναι σύμφωνα με το νόμο.Δεν καταλάβαμε γιατί προσβλήθηκε ο κ.Πλεύρης που δεν κατέθεσαν οι μοναχοί και να μην είμαστε εμείς προσβεβλημένοι για τον γιο του χουντικού Κ.Πλεύρη και τον τρόπο που κάνει δηλώσεις και προκαλεί.Ο Μ.Καψής και οι λοιποί δημοσιογράφοι λένε ότι σκανδαλίζεται ο κόσμος. Που την μάθατε εσείς αυτή την λέξη; Την χρησιμοποιείτε ποτέ στα σπίτια σας; Δεν σκεφθήκατε ποτέ ότι με τα ψέματα σας τα ΜΜΕ έχετε κατασκανδαλίσει την κοινωνία;Έλεος δηλαδή με τους εύκολους στόχους. Μπαίνει ο Νίκος Ευαγγελάτος με κρυφή κάμερα στο Άγιον όρος και δεν υπάρχει ένας να του πει τι κάνεις ρε συ; Μπαίνεις σε έναν τόπο που θεωρείται και είναι ιερός με κρυφή κάμερα για να καταγράψεις τι; Μια δήθεν δίπατη μεζονέτα που ζούνε ποιοι; Όπως η δήθεν σουίτα του Καρόλου που την είδαμε και αποδείχθηκε δωμάτια τελευταίας κατηγορίας;Επειδή λοιπόν όλο το σύστημα των κάφρων των ΜΜΕ και των πολιτικών την πέφτει σε δύο μοναχούς εμείς θα πάμε κόντρα στο σύστημα. Σε τελική ανάλυση είδαμε και με τον Βαβύλη τι έγινε. Αθωώθηκε τελικά και το έχουν βουλώσει όλα τα ΜΜΕ. Είδαμε και με τον Ζαχόπουλο τι έγινε. Όλοι έξω είναι. Είδαμε και την δίκη της ΜΕΒΓΑΛ που γίνεται τώρα και καταγγέλεται ο αδερφός του Τσιτουρίδη και κανένα κανάλι δεν λέει κουβέντα.Μπήκε πρόεδρος ο Χ.Μαρκογιαννάκης γνωστός για την υπόθεση του c4i και την εμπλοκή του στην υπόθεση του...Ξεκουκουλωτάκη και την συμβολή του να αποφυλακιστεί ο δολοφόνος του νεαρού στην Κρήτη(ως δικηγόρος για να μην παρεξηγούμαστε).Όταν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ.Κεφαλογιάννης καταδικάστηκε για συγκάλυψη εμπόρου ναρκωτικών και το θέμα δεν έπαιξε για πρώτο ούτε μια στιγμή σε κανένα κανάλι. Άστε ρε παιδιά. Και ένας να μας διαβάζει δεν θα αλλάξουμε λογική. Τέτοια παιχνιδάκια δεν θα τα παίξουμε.Στείλτε φυλακή κάποιον πολιτικό για τα ομόλογα και τις συντάξεις που έφαγαν και μετά ελάτε να μιλήσουμε και για τον ηγούμενο Εφραίμ και τον Αρσένιο. Όσο για το μοναστήρι είναι ντροπή και μόνο που στο τρέιλερ του ο Ευαγγελάτος το διαφημίζει λες και για ότι έγινε έχει την ευθύνη η ιερότητα του χώρου ή οι 150 μοναχοί που μονάζουν στην ιερά μονή. Δεν μπορείς να προσβάλεις τον χώρο που έχει μια ιστορία 500 ετών. Εμείς όταν ο ALPHA έβγαζε το θέμα τα ίδια λέγαμε. Ενώ τα άλλα κανάλια δεν ασχολήθηκαν καθόλου. Άρα εμείς δεν αλλάξαμε. Τηρούμε την ίδια στάση. Είτε έχουμε δίκιο είτε άδικο. Είναι όμως μια στάση...Αναρτήθηκε από troktiko στις 9:44 πμ
58 comments


den noeitai papas pou foraei pano tou otidipote aksias otan leitourgei , pou leitourgei mesa se ekklisia i opoia exei xrisa! kai parolafta opoiosdipote theli na anapsei ena keraki prepei na plirosei giafto , opoiosdipote thelei na padreftei na vaftisei ena paidi i mnimosino i otidipote na prepei na plironei! Aporw den ntrepontai oi papades otan zitane lefta ? NTROPI KAI AISXOS!arage o Xristos poso xriso eixe stin katoxi tou???akou ekei kelia ton "monaxwn" na einai dipates mezonetes!!!!!!
Report - Delete



Άγγελε μπερδεύεσαι....δεν γνωριζεις γι αυτο μιλάς...πηγαινεις μια φορα τον χρόνο και για λεπτα το πολύ στην ανασταση και εχεις αποψη περι εκκλησιας...
Report - Delete



nai e? tote giati den mou apantas? theoreis sosto ton plouto pou exei i ekklisia?
Report - Delete


μαλλον δεν καταλαβες τι σου ειπα. οτι μπερδευεσαι...καθε ναος ειναι αυτονομος κ βγαζει τα δικα του λεφτα για τις αναγκες του οπως καθαριοτητα,θερμανση,ρευμα,νερο,νεοκόροι,ψαλταδες,συσσιτια,φιλανθρωπικα έργα κ διαφορα άλλα... τωρα εαν μιλας για γενικα εκκλησια τοτε δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις....προσδιορισε τον όρο....μητροπολη θες να πεις??? παντως η εκκλησια ειμαστε εμεις....ολοι οσοι συμμετεχουμε στα μυστηρια της εκκλησιας και μην βαζεις στον λογισμο σου αυτα που ΔΗΘΕΝ προβάλλουν στην tv....(φιλικά σου μιλάω άγγελε χωρίς οτιδήποτε άλλο...και να με συγχωρεις....)



den exo tpt mazi sou ki ego filika milao... apla otan beno mesa se mia ekklisia kai vlepo olo afton ton xriso, vlepo ton "papa" ntimeno apo pano mexri kato me xrisa kai meta vlepo paidakia pou pethenoun apo tin peina... ilikrina den nomizo oti afto to pragma einai ekklisia...
Report - Delete


εγω που πηγαινω τακτικα στην εκκλησια και εχω επαφη με ιερεις δεν βλεπω αυτα τα χρυσα που βλεπεις εσυ.... μάλλον αναφερεσαι στον δεσποτη που εχει 1 επαναλαμβανω 1 χρυσο σταυρο...δεν ξερω εαν ειναι απο καθαρο χρυσο κ ουτε με ενδιαφερει...ο Θεός κ μονο θα τον κρίνει και οχι εγω...εγω χειροτερος ειμαι απο τους ιερεις....αγαπη χρειαζεται φίλε και κοιτα την ψυχη σου....οχι τα στραβα που οντως γινονται στις μερες μας απο μερικους και φταινε μετα όλοι...΄έχει εκκλησιες με πολυ καλους ιερεις...ψαξε και μεινε εκει...
Report - Delete



να περιμενουμε ομως και πατερ Ιεροθεο να πει κ την γνωμη του...
Report - Delete




kalitera enas stavros apo 2 ksila para apo otidipote allo... esto kai pseftiko xriso... den exei tin anagki tis opsis gia na deiksei poso politimos einai o stavros... alla distixos i "ekklisia" exei ginei megaliteri poliethniki...



oriste mia idea gia to poioi einai iereis kai oxi eboroi tis thriskias kai tou Xristou:
http://www.rnn.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=854:-------&catid=68:2008-09-01-11-02-23&Itemid=103 http://www.xronos.gr/detail.php?ID=41900 kai oxi aftoi pou poulagan meso istoselidas komposkoinia!!!! Kairos einai na arxisei na ksipnaei o kosmos kai as xasoun ligous pelates oi ekklisies... perimeno kapoion antilogo me epixeirimata ... alla...
Report - Delete


Καταρχας δεν προκειται να σου απολογηθω ΕΓΩ για τα αμαρτηματα των αλλων....αρκετά δικά μου έχω.......Αλλα οσα και επιχειρηματα να σου παραθεσω εσυ παλι δεν προκειται να κοιταξεις αλλου αλλα μονο με παρωπιδες ΕΚΕΙ.Και αφου ΕΣΥ εισαι πολυ καλυτερος απο τους αλλους...γίνε ΕΣΥ ιερέας σωστός να έρχεται ο κόσμος σε σενα...και θα ερχομαι κ γω....
Report - Delete


den dokimases na mou doseis ena epixeirima kai pistepse me gia na arxizo tin sizitisi afti simenei oti eimai anixtomialos... pesmou an thes pou diafoneis se afta pou leo... tora an arxizeis na milas epithetika simenei oti enoxleisai apo afta pou leo... perimeno loipon esi i kapoios allos na mou eksigisei ti leo lathos. Edo eimai kai ena apo ta pistevo mou einai oti ta miala einai san ta aleksiptota
Report - Delete



Αγαπητέ Άγγελε θα σου επαναλάβω το "έρχου και ιδε" αυτό που είπε ο Φίλιππος στον Ναθαναήλ οταν τον ρωτησε είναι δυνατόν να υπαρχει κατι καλο από την Ναζαρέτ αναφερόμενος στο Ιησού. Δεν γίνεται κουβέντα με όρους και δεδομένα που κάποιοι ως κουτόχορτο πασάρουν στους Νεοέλληνες. Έρχου λοιπόν μέσα στην Εκκλησία , γνώρισε το Χριστό, μάθε να αγαπάς, απόκτησε πνευματικό και τότε το ίδε θα γίνει και για σένα ίδιο με αυτό του Ναθαναήλ και θα μάθεις γιατί στην ώρα της λατρείας οι ιερείς φορούν φανταχτερά και όχι χρυσά άμφια ένώ όλη την άλλη ζωή τους κυκλοφορούν με μαύρα θά δείς από τα ιστορικά δεδομένα πότε μπήκε η υπερβολή του οτι λάμπει δεν είναι χρυσός μέσα στους Ναούς, θά δεις γιατί οι πιστοί είναι φιλάνθρωποι και υποκαθιστούν το ανύπαρκτο μέχρι χθές κοινωνικό κράτος ταίζοντας τόν καθένα χωρίς διακρίσεις μπορουμε να χαλάμε ώρες χρόνο με τα πλήκτρα, όμςσ σε προκαλώ έρχου και ίδε
Report - Delete


πεστα σεραφείμ πέστα....!!!! ευλογημένο το στόμα σου....!!!!!
Report - Delete


Δες και αυτό
http://www.ecclesia.gr/greek/koinonia/koinonia.htmΗ Αγάπη πάντα ελπίζει"3/12/2008Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα δεχτεί στον πάνσεπτο ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών, την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008, όλους τους εθελοντές και εθελόντριες του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ4.45 μ.μ. Πέρας προσελεύσεως πάντων των εθελοντών στον Ι. Ναό5.00 μ.μ. Τέλεσις Εσπερινού χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου 6.00 μ.μ. Ομιλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου 6.45 μ.μ. Διανομή αναμνηστικού εις άπαντας τους εθελοντάς υπό του Μακαριωτάτου
Report - Delete


exo paei arketes fores stin ekklisia kai sixxathika apo ton plouto... tora an nomizeis oti milontas me tin aftin tin glossa tha ginei tpt.... mallon oxi... pantos kaneis den mou apantise se afta pou leo.... olo genikes topothetiseis... Apantise mou an thes ti ta thelei tosa plouti ekklisia... kai mporei na plasarei oti thelei i tileorasi alla exo dei polla me ta matia mou... akou rassadel .... dropi
Report - Delete



an thes pes mou se parakalo me ti aftokinito kikloforei o arxiepiskopos.... kai min mou les na do afta pou einai AFTONOITA gia enan ierea
Report - Delete



kai sto kato kato as mou eksigisei kapoios xoris genikologies pou exo lathos otan leo oti i ekklisia tha itan kaliteri an itan mia paragka kai o stavros an itan ksilinos kai o papas forouse mono ta rasa... as mou apantisei kapoios se afto einai poli aplo
Report - Delete



χα χα εδω σε επιασα αδιαβαστο αγγελε... ο αρχιεπισκοπος κ. Ιερώνυμος το πουλησε το αυτοκινητο του Χριστόδουλου κ δεν μένει πλέον στην Αρχιεπισκοπή αλλα στο σπιτι του....



ego rotisa ti aftokinito odigei i kikloforei... den ksero ti aftokinito eixe o xristodoulos... rotisa ti aftokinito xrisimopoiei tora
Report - Delete


Καλα ρε αγγελε σκεψου λιγο θα ηθελες ο Θεος να λατρευεται σε παραγκα??? ο Θεος που σε δημιουργησε,αυτος που σε κραταει στην ζωη θα ηθελες να λατρευεται σε παραγκα?????
Report - Delete


Α και ακόμα κάτι, ο Χριστός που ήταν Θεός, ανάμεσα στους 12 μαθητές έβαλε και 4 προβληματικούς, ό ένας έγινε προδότης Ιούδας, ο άλλος τον αρνήθηκε Πέτρος, ό άλλος αποδείχθηκε άπιστος Θωμάς και ο Ματθαίος δεν ήταν και από τους καλύτερους ήταν Τελώνης. Λοιπόν αν στην Ελλάδα είμαστε 11.000 κληρικοί και χιλιάδες ακόμα στον κόσμο ολόκληρο, δεν θα είναι και από εμάς κάποιοι "βλαμένοι" φυσικά και θα είμαστε.Όταν λοιπόν καταλάβουμε οτι η Εκκλησία είναι Νοσοκομείο και χωρά όλους τους αρρώστους και αυτούς που οι άλλοι απορρίπτουν και χλευάζουν, τότε συχγωρούμε όλοι ασθενείς και θεραπευτές έλα λοιπόν Άγγελε, μπές στον χορό και μην κρίνεις απο τις κερκίδες, αυτό είναι ανέξοδο, έλα να δούμε και τα δικά σου βήματα στο χορό, για να μάθουμε και εμείς που σταβοπατάμε.με ασπασμούς αγάπης εν Χριστώ, εγώ το τίποτα
Report - Delete


vevaia kai tha to ithela! kai ta lefta na pigenan stis xores tou tritou kosmou. Ma tora eksisoneis ton theo me enan anthropo dld teties times thelei? ti einai o THeos? vasilias???? O Xristos ediokse apo to nao olous tous eborous....



serafim ola kala afta pou les... alla an theoreis oti exo lathos giati den mou apantas? an theoreis oti eimai ... makria apo ton dromo tou THeou epeidi leo oti ta plouti tis ekklisias tha eprepe na dothoun gia na sothei o kosmos tote me kalipses...
Report - Delete


serafim ola kala afta pou les... alla an theoreis oti exo lathos giati den mou apantas? an theoreis oti eimai ... makria apo ton dromo tou THeou epeidi leo oti ta plouti tis ekklisias tha eprepe na dothoun gia na sothei o kosmos tote me kalipses...
Report - Delete


Λοιπόν εχω πεί πολλές φορές να μην χάνω χρόνο εδω μέσα και εδώ τελειώνω, πίστεψε με ή Εκκλησία ήταν είναι και παραμένει φτωχή έλα λοιπόν να μου δείξεις τα πλούτη να μου μετρήσεις τα κτήματα και για το καθένα θα πάρεις μιάν απάντηση όχι από μένα αλλά από αυτούς που τα διαχειρίζονται. Η εκκλησία που δεν είναι οι παπάδες έχει το δημοκρατικότερο τρόπο διοίκησης και το κάθε Μοναστήρι έχει από όσα έχει αφήσει το Εκκλησιφάγο κράτος εκείνα που ήταν για χρήση του αλλά και οι παλιότεροι Ναοί αυτά που τους έδωσε η αγάπη των μελών της κάθε Εκκλησιαστικής Κοινότητας. όμως φτάνει, οταν θα είστε έτοιμος να μας δείξετε γιατί μιλάτε τότε θα προσπαθήσουμε να Σας απαντήσουμε. Κ επιπλέον να ξέρετε πως είμαι μαζί με τον Ηγούμενο Εφραίμ, που άκουσε την παραβολή των ταλάντων και τα πέντε τα έκαμνε δέκα πρός όφελος της Μονής του και για την συνέχιση της μακραίωνης προσφοράς της. Τώρα αν κάποιοι άφησαν χρήματα μαύρα ή άσπρα στους Ναούς και τις Μονές από τον φόβο τις τιμωρίας των ανόμων πράξεων.
Report - Delete


entaksei mou arkei i apantisi sou.. epiveveonomai gia akoma mia fora... nomizo o kathe noimon pou mporei na diavasei afta tha katalavei.... ektos an sas exoun kanei tetia plisi egkefalou... kai ena aplo paradeigma gia ta ktimata einai to agion(?) oros... alla mallon alloi forane paropides kai den vlepoun mprosta apo tin miti tous... mpravo stin ekklisia ante kai sto xrimatistirio... DROPI! mono afto exo na po... einai dinaton na pistevoun kapoioi anthropoi oti einai protimotero na timas ton THeo se enan plousio nao anti gia mia paragka? O THeos ta plouti vlepei? Exei vgei katholou kathe aksiomatouxos tis ekklisias na dei ta paidakia pou pethenoun apo tin peina? Ti exei kanei pia afti i ekklisia ektos apo to na diamartiretai otan pane na vlapsoun tin pelateia tis? ( merika paradeigmata: aferesi thriskeftikon apo ta sxoleia , simfono eleftheris simviosis , apokalipseis gia tin moni vatopediou kai polla alla ) . Kai an kapoioi pistevoun oti i ekklisia einai ftoxi telionei i kouventa edo! mallon aftoi den exoun paei pote se ekklisia.... akous ekei a vlepo tis giagiades pou zoun me 200 evro ton mina na dinoun lefta gia na anapsoun ena keraki. DROPI!!!
Report - Delete


Αγγελε, δε νομίζεις όλοι εμείς είμαστε "φρέσκοι" σχετικά με την ιστορία της Εκκλησίας μας που ΔΕ δημιουργήθηκε εχθές αλλά εδώ και 20 αιώνες? δε νομίζεις ότι η Εκκλησία και τα Μοναστήρια είναι εκείνα που διατήρησαν το Εθνος στα 400 χρόνια της σκλαβιάς? δε νομίζεις ότι το να αποφαίνεται κανείς με σύγχρονες ορολογίες επάνω σε κάτι που είναι καταξιωμένο διαχρονικά είναι τουλάχιστον ανόητο? μπορείς αν θέλεις να μην είσαι Χριστιανός...κανείς δε σε υποχρεώνει, αλλά μην ξεχνάς ότι αυτή η Εκκλησία, με αυτή τη μορφή και με αυτή τη (ναι) βυζαντινή μεγαλοπρέπεια άλλωτε, και άλλωτε με την άκρα ταπεινότητα και παντελή ακτημοσύνη σαν αυτή που συναντά κανείς στους αναχωρητές, στους γεροντάδες, στους ασκητές, στους μάρτυρες και ΝΕΟ-μάρτυρες, έχει αναδείξει Αγίους που κάνουν θαύατα, ως και στις μέρες μας?Αν αυτά δεν τα παραδέχεσαι τότε δεν υπάρχει κοινό έδαφος για να μιλάμε...και πάλι, κανείς δε σε υποχρεώνει να είσαι Χριστιανός.με αγάπηΑύρα Οικονομάκου-Χόπκινς
Report - Delete


ρε συ Avra μια φόρα στην ζωη του ολο και ολο εχει παέι στην εκκλησια και έχει καιι άποψη....πλάκα μας κάνει.......
Report - Delete



Τι να πω Κώστα!...ο Θεός είναι ελεήμων...για όλους...δόξα στο Οναμά Του...και ευτυχώς. .και ξέρεις, ο Θεός δε χρειάζεται συνηγόρους..αυτό μόνο αν μπορύσαν κάποιοι άνθρωποι να καταλάβουν......νάσαι καλά, σε ευχαριστώ για την επικοινωνία... :-)
Report - Delete



i gnosti ksilini glossa.... anti na milate safta pou sas leo genikologeite pali... alla den sas katigoro.... eite milate etsi gia na min xasei i ekklisia tin pelateia tis eite epeidi itan toso petiximeni i plisi egkefalou mesa stous aiones...afta mou arkounkalimera
Report - Delete


kai otan einai sto sxoleio ipoxreotika ta thriskeftika se ipoxreonoun na gineis xristianos...
Report - Delete



kai pote den eipa oti den eimai xristianos... apla leo ta pragmata oso mporo pio antikeimenika ... afta
Report - Delete


Καλημέρα Αγγελε,αντικειμενικά θα συμφωνούσα μαζί σου ότι μιλάς όταν και αν και εφόσον θα είχες γνώση επί του αντικειμένου για το οποίο μιλάμε.. Πλην όμως, εφόσον εξ αρχής θεωρείς ότι το να έχει κανείς αντικειμενικές ιστορικές και θρησκευτικές γνώσεις, αυτό είναι δείγμα ότι έχει υποστεί σοβαρή πλύση εγκεφάλου και ότι μιλάει "ξύλινη γλώσσα" ποιό κοινό τόπο μπορεί κανεις για να κουβεντιάσει?Αλλά και μόνο αυτό που λες σχετικά με τη "πλύση εγκεφάλου" ανά τους αιώνες" (?) δείχνει ότι εσύ διαφύλαξες τον εαυτό σου αλώβητο από τη "πλύση εγκεφάλου" την οποία σου έκαναν στο σχολείο με το μάθημα των θρησκευτικών και της ιστορίας, γιατί ο τρόπος με τον οποίο μιλάς δείχνει ότι αγνοείς ή παραβλέπεις βασικότατα πράγματα που έχουν ιστορική 'τουλάχιστον' αξία,,,
Report - Delete


..η γλώσσα μου δεν είναι περισσότερο ξύλινη από τη δική σου... τουλάχιστον εγώ έχω βιώματα μέσα από το χώρο της Εκκλησίας, που κανένας καθηγητής του γυμνασίου ή του λυκείου δε μου ἑμφύτευσε στο κεφάλι μου, και αρκετές γνώσεις αντικειμενικής ιστορίας, και θα σε συμβούλευα, πριν συνεχίσεις να καταναλώνεις τον ευατό σου ΄μιλώντας για ζητήματα για τα οποίο δεν έχεις γνώση, ούτε εμπειρία, να φροντίσεις να μορφωθείς πρώτα και μετά να εκφέρεις γνώμη...και πάλι να πω, η Εκκλησία δε χρειάζεται συνηγόρους σαν και μένα, για να μην "χασει τη πέλατεία της" όπως λες, γιατί έγώ εἰμαι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στο (πνευματικό) μεγαλείο της σωτηρίας του κόσμου που ο Θεός απεργάζεται δια της Εκκλησίας Του....να είσαι προσεκτικός...
Report - Delete



to thema einai oti ego rotao kapoia sigkekrimena pragmata gia ta opoia den exo parei apantisi... esi diladi eisai me tin apopsi oti o THeos tha eprepe na latrevete se naous me toso plouto eno iparxoun paidakia pou pethenoun apo tin pina?
Report - Delete


Ο Θεός λατρεύεται παντού όπως πιθανόν να ξέρεις, από μεγαλοπρεπεἰς ναούς, μέχρι ταπεινά ξωκλήσια..και κανείς δεν υποστήριξε ποτέ ότι τα παιδάκια να μείνουν να πεθάνουν της πείνας προκειμένου να έχει η εκκλησία πολυτελείς ναούς και περιουσίες...αυτά τα δύο δεν έχουν καμμία σχέση...είναι αλήθεια ότι υπάρχει λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στη λατρεία μας, και αυτό απλά συμβολίζει τη δόξα και τη μεγαλοπρέπεια του Θέού..οι χριστιανοί από τους αρχαιότατους χρόνους έχτιζαν μεγαλοπρεπείς ναούς (πχ Αγία Σοφία) , για να αποδώσουν και με υλικούς συμβολισμούς τιμή και δόξα στο Δημιουργό του παντός...
Report - Delete


αλλά ταυτόχρονα με τους μεγαλοπρεπείς ναούς, η βαθειά πίστη και ευλάβεια του έθνους μας έχτισε ανα τους αιώνες, χιλιάδες ναούς μικρότερους, μεγαλύτεριους, λιγότερο ή περισσότερο πεπικοιλμένους, ξωκλήσια, μοναστήρια...εύκολο να καταλάβεις τι σου λέω...
Report - Delete


aftos pou exei 2 xitones na dosei ton 1.... i ekklisia ti dinei saftous pou den exoun tipota? Giati xreiazetai afto to iliko? ti einai vasilias i THeos? apla eksigise mou giati mallon eimai xazos ego pou pistevo oti einai perita ta plouti gia na timiseis/latrepseis ton THeo kai tha itan protimotero na dothoun afta ta plouti gia na voithisoun ton kosmo....
Report - Delete


ena aplo paradeigma... theoreis oti enas anthropos eksimnei ton THeo kalitera an einai se enan plousio nao apo kapoion allon pou einai se mia kaliva?
Report - Delete


γιἀυτό σου λέω, ψαξτο καλλίτερα και βαθύτερα το θέμα αν θες να είσαι αντικειμενικός......δεν νομίζω ότι έχεις και πολλές γνώσεις πάνω στο ΤΙ και ΠΟΣΟ ακριβώς έχει προσφέρει η Εκκλησία στο Εθνος μας των Ελλήνων...αυτό δεν είναι πλύση εγκεφάλου...είναι γνώση τετράγωνη της ιστορίας μας...δεν δικαιολογούμεθα ως Ελληνες να έχουμε άγνοια της ιστορίας μας...έστω και αν δεν διαλέγουμε να είμαστε Χριστιανοί...
Report - Delete



ma einai san na mou les oti tha prepei na po bravo se enan ilektrologo pou vidose mia lampa.... einai aftonoito oti i ekklisia voithaei.... apla mporei na voithisei poli perissotero
Report - Delete


...και ποιός σου είπεότι η Εκκλησία δε βοηθάει τους φτωχούς?έχεις υπὀψη σου τη περικοπή από το Ευαγγέλιο που η αμαρτωλή γυηαίκα πήγε και έπεσε στα πόδια του Ιησού και τα άλειψε με πανάκριβο μύρο, και με τα δάκρυα της μετανοίας της? και ξέρεις ότι αυτό σκαδάλισε τους μαθητές οι οποίοι είπαν "τι ανοησία αυτή να ξοδευτεί τέτοιο άκριβό μύρο. ενώ μπορούσαν αυτά τα χρ΄ηματα να δοθούν στους φτωχούς"
Report - Delete


nomizo xaneis to noima se oti leo... akoma den mou apantises kai apoti vlepo den prokeite na to kaneis... ektos an pisteveis ki esi oti i ekklisia einai ftoxi kai den exei tpt sta xeria tis opos enas proigoumenos.... an to pisteveis afto ligei edo i sizitisi mas
Report - Delete


και ο Χριστός τους μάλωσε και τους είπε ότι καλά κάνει αυτή η γαυναίκα που δείχνει με αυτό το τρόπο τη μετάνοιά της...οι φτωχοί πάντοτε είναι ανάμεσά μας και πάντοτε τους βοηθάμε και οφείλουμε να τους βοηθάμε, αλλά αυτό δε μας απαγορεύει να αποδίδουμε δόξα και τιμή στο Θεό και με υλικούς συμβολισμούς
Report - Delete


δε νομίζω ότι έχω αποφύγει να σου απαντήσω ...το κατα δύναμιν :-)
Report - Delete



"ena aplo paradeigma... theoreis oti enas anthropos eksimnei ton THeo kalitera an einai se enan plousio nao apo kapoion allon pou einai se mia kaliva?"apantise mou se afto mono... xoris polla logia apla pes mou pio einai protimotero
Report - Delete


αυτός που εξυμνεί το Θεό καλύτερα είναι αυτός που έχει τα πιό καυτά δάκρυα μετανοίας για τις αμαρτίες του, και αυτός που ζητάει το έλεος του Θεού αδιαλείπτως, είτε αυτός βρίσκεται στο σπίτι του, είτε στο χωράφι του, είτε στο γραφείο του είτε πάνω στο μηχανάκι του, είτε στην Αγία Σοφία, είτε στη Μητρόπολη, είτε στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία....είτε στη Μονή Βατοπεδίου. είτε στους Αγίους Τόπους, είτε στον Ιερό ναό της Αγίας Γλυκερίας στο Γαλάτσι....
Report - Delete


αυτός που εξυμνεί το Θεό καλλίτερα είναι επίσεις αυτός που αγαπάει (και) τον εχθρό τουτο κέντρο βάρους είναι αλλού αδελφέ μου




xairomai... ara afou einai to idio kateme einai protimotero na ta ksepoulisei ola i ekklisia gia enan kalitero kosmo kai as ginontai oi leitourgies mesa se paragkes... O THeos den einai anthropos gia na "pareksigithei" pou ton eksimnoun se paragka kai oxi se nao kai nomizo pio poli tha "efxaristithei" an voithithei tosos kosmos.... alla mallon aftes einai apopseis eno anistoritou kai enos pou den paei pote ekklisia klp klp
Report - Delete


...δεν σε κρίνω Αγγελε..προσπάθησα απλώς να σου μεταφέρω την ἀλλη όψη των πραγμάτων, η οποία βεβαίως δεν είναι αυτονόητη σε όσους ανθρώπους δεν ζουν εκκλησιαστικά...και πάλι, δε κρίνω εσένα ως άτομο..Ο Θεός δε παρεξηγείται, και ό,τι εμείς Του προσφέρουμε δεν είναι για να μην παρεξηγηθεί Εκείνος...είναι για να Του δηλώσουμε εμείς ως άνθρωποι με ΚΑΘΕ τρόπο ότι Τον λατρεύουμε σαν Θεό και μεγαλύνουμε τη μεγαλοσύνη του...ακόμη και οι αρχαίοι λάτρευαν με μεγαλοπρέπεια τους ψεύτικους θεούς τους...γιατί λοιπόν εμείς να μην αποδίδουμε και υλικές τιμές στο Θεό μας που είναι μάλιστα και ο μόνος αληθινός?(δε νομίζω να πιστεύεις ειλικρινά ότι με μόνο το να ξεπουλιώταν η εκκλησία σε σημείο που να μην μπορεί ούτε να συντηρηθεί, ούτε να εξυπηρετήσει τις πνευματικές ανάγκες του ποιμνίου της, ότι ο κόσμος θα γινόταν καλλίτερος? ο κόσμος είναι αυτός που είναι γιατί είναι ο κόσμος της φθοράς και της πτώσεως, και όχι γιατί η εκκλησία έχει αρχαίους και νέους ναούς αγιογραφημένους με χρυσή μπογιά)



ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΛΕΙΠΑ ΕΚΤΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΩ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑΣ ΕΝΟΡΙΑΣ…ΜΕ ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΥΣ ΜΕ ΚΕΡΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΔΕΝ ΕΛΕΙΠΑΝ…ΑΡΑ ΑΓΓΕΛΕ ΑΝ ΘΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ!
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ...ΦΙΛΕ ΑΓΓΕΛΕ,ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙ΄ΑΥΤΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ...ΕΠΙΣΗΣ ΦΟΡΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝΤΚΕΙΜΕΝΑ ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΕΤΑ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΥΡΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΣΥΡΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΔΑΣ!ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΞΕΖΗΤΗΜΕΝΩΝ ΑΜΦΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΟΥ ΦΟΡΑΩ ΑΠΛΑ ΑΜΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΟ…
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΕΣΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ…ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ…ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΩ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ…ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ!
ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΕΣ…ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΟΦΑ ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΝ!
ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΙΤΣ, ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΟΙ
ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΜΑΣ…ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΕΓΩ ΕΙΣΗΓΗΘΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ????ΘΑΑ ΠΕΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΕ ΦΑΤΕ…ΣΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ!
Ο ΦΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΦΙΛΕ ΑΓΓΕΛΕ…ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ «ΠΕΤΡΟΒΟΛΛΑΣ»…ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΕΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΜΙΖΕΡΙΑΣΟΥΝ ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ή ΘΑ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ «ΑΙΡΕΤΙΚΟ» ΑΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!
ΑΡΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ…ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΛΑ ΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΑΠΑΣ ΟΛΑ ΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΣ…ΑΡΑ ΕΛΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ…ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΙΣΤΟ ΚΑΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΣΟ ΕΧΩ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ…ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ, ΑΝ ΕΙΧΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΝΟΙΚΙΟ, ΠΑΙΔΙΑ, ΦΩΣ, ΝΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ,ΕΝΔΥΣΗ, ΥΠΟΔΥΣΗ, ΤΡΟΦΗ, ΑΜΑΞΙ ΚΛΠ…900 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ…
Τι εννοείς φιλέ Άγγελε ότι τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα έχω απορια?? δεν σου επιτίθεμαι εγώ προσωπικώς που ξεκίνησα το θέμα…περιμένω να συνεχίσει ο εποικοδομητικός διάλογος!
Σε καλώ και εγώ να έρθεις και να δεις…όπως και ο πατήρ Σεραφείμ και δεν σε καλούμε να έρθεις και να δεις εμάς αλλά να έρθεις και να δεις την ζωή του Χριστού που ζουν οι άγιοι του Θεού και δεν έκαψαν να υπάρχουν άγιοι στην Εκκλησία του Χριστού, στην σύναξη των πιστών για να τελεσθεί η Θεία Λειτουργία!
Που ζεις και έχεις δει πολλά με τα μάτια σου…μήπως υποκρινόμαστε βάναυσα κατά του αδελφού μας…ας περιμένουμε να δικασθούν οι μοναχοί και τότε ας τους επικρίνουμε…δεν είναι και πολύ μοναχικές αυτές οι δραστηριότητες…αλλά αν η περιουσία ανήκει στη Μονή να σπαταληθεί χωρίς λόγο…τι έχεις δει συγκεκριμένα γιατί αλλιώς απαντάς και εσύ με γενικόλογες τοποθετήσεις!
«kai sto kato kato as mou eksigisei kapoios xoris genikologies pou exo lathos otan leo oti i ekklisia tha itan kaliteri an itan mia paragka kai o stavros an itan ksilinos kai o papas forouse mono ta rasa... as mou apantisei kapoios se afto einai poli aplo»
Αυτά ανήκουν συγνώμη που το λέω στη σφαίρα ενός λαϊκίστικου και φθηνού ρομαντισμού…ποιος που σήμερα έχει στο σπίτι του καλοριφέρ και πολλές πολυτέλειες θα πάει σε ναό χωρίς θέρμανση και παράθυρα???…μην κάνεις αντιπολίτευση και στα αυτονόητα!
Αυτά που λέγει ο παπα-Σεραφείμ περί θεραπευτηρίου είπα στους πιστούς σήμερα…η Εκκλησία μας δίδει την θεραπεία της μάστιγας της αμαρτίας…όπως και η αιμορροούσα του σημερινού ευαγγελίου θεραπεύθηκε από την αιμόρρια…έτσι και οι πιστοί του Χριστού…θεραπεύονται από την θρησκειοποίηση του Χριστιανισμού…δηλαδή δεν είναι ηθικολόγο το κήρυγμα της Εκκλησίας του Χριστού αλλά είναι η αλλαγή πορείας και πλεύσης με ήθος άηθες και χριστοπρεπες(δηλαδή μαρτυρικό για τους αδελφούς μας και τους γύρω μας)!
Η εκκλησία του Χριστού δίνει το αίμα των κληρικών της στον τρίτο κόσμο και πολλά αγαθά υλικά και πνευματική χαράς τους αδελφούς μας…
Ο Χριστός είναι Βασιλιάς αλλά όχι επίγειος είναι πονεμένος και πληγωμένος Βασιλιάς με θρόνο τον Σταυρό Του!αρα ότι και να σου πούμε η πενία αξίζει στους γνησίους εργάτες του Ευαγγελίου και η απλότητα στα παιδιά του Χριστού…δεν προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε καμμιά εκτροπή και διαφορότροπη νοοτροπία…
Δίνει καθημερινά και βοήθα όσους μπορεί η Εκκλησία ως διοίκηση και ποιμαντική μέριμνα των ιερέων μας…αλλά δεν μπορεί να δώσει στο κράτος και να εκποιήσει όσα της κληροδότησε το παρελθόν και οι κληρικοί που εργάστηκαν για τα πολλα της ιδρύματα αλλά και για τα μοναστήρια και για τις ενορίες της!
Εγώ δεν θα σου δικαιώσω κανέναν ηγούμενο και κανένα διαχειριστή εκκλησιαστικής περιουσίας διότι μερικά θέματα είναι ανοιχτά θα τα συζητήσουμε όταν τα λύσει η ελληνική δικαιοσύνη!
Δεν είναι η εκκλησία κάτι άλλο από εμάς τα μελή της…ότι είμαστε εμείς είναι η εκκλησία…εάν εμείς είμαστε άνθρωποι αγνοί και ταπεινοί στις προθέσεις μας και χρηστοί στην διαχείριση των πραγμάτων της, τότε έχει μέλη άγιους και αντίστροφα…
Μην μπλέκεις όλα τα θέματα…σε χωρισμό κράτους και Εκκλησιάς, η Εκκλησία που θα γίνει μόνον του Χριστού και δεν θα είναι νόμω κρατούσα θρησκεία θα έχει κέρδη και οφελη! αλλά το κράτος θα χάσει και αν υπάρχει νεοελληνικό κράτος το οφείλει στους παπάδες τους απλούς και αγράμματους πλην τίμιους πατριώτες που έδωσαν το αίμα τους για την Ελλάδα όταν άλλοι σπούδαζαν στο εξωτερικο!!! σε εκείνους ντροπή και αίσχος!(συγγνώμη που έγραψα για ντροπή αλλά με διακατέχει μια ιερά αγανάκτηση)
Το αίμα των Νεομαρτύρων είναι ζωντανό και αχνιστό…όταν άλλοι έτρεχαν να κρυφτούν και υπάκουαν σε τυράννους αυτοί έστησαν το «πολυτεχνείο» τους και επαναστατούσαν δίνοντας την ζωή τους για Χριστό και Ελλάδα…κάνεις δεν μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο…χθες εόρταζε ο άγιος Αγγελής ο Αργείος (
Ὁ Γιος Ἀγγελῆς ὁ Νεομάρτυρας γιατρὸς ἀπὸ τὸ Ἄργος
Εὐλαβῆς, φιλήσυχος, φιλακόλουθος καὶ εὐσεβῆς ὁ Ἀγγελῆς, ἔκανε τὸ ἐπάγγελμα τοῦ γιατροῦ στὸ Ἄργος. Σὲ κάποια θρησκευτικὴ συζήτηση μὲ ἕναν Γάλλο, ὑπεραμύνθηκε τὴν Χριστιανικὴ πίστη καὶ δέχτηκε νὰ μονομαχήσει χωρὶς ὅπλο μὲ τὸν Γάλλο, ποὺ ἦταν ὁπλισμένος. Ὁ Γάλλος μπροστὰ στὴν πίστη τοῦ Ἀγγελῆ δείλιασε καὶ ὁ Ἀγγελὴς ἀναδείχτηκε καὶ ἐπίσημα νικητής. Μετὰ τὴν νίκη αὐτὴ ὁ Ἀγγελῆς, ἀποφάσισε νὰ μαρτυρήσει γιὰ τὸν Χριστό. Ἐγκατέλειψε λοιπὸν τὴν ἰατρικὴ καὶ κλείστηκε στὸ ὑπερῷο τοῦ σπιτιοῦ του. Ξαφνικὰ ὅμως, ἄγνωστο γιὰ ποιὸ λόγο, τὸ Σάββατο τοῦ Λαζάρου τοῦ ἔτους 1813, ἀρνήθηκε τὸν Χριστὸ καὶ ἔγινε Μουσουλμάνος! Ἐπειδὴ δημιούργησε ἐπεισόδιο σὲ καφενεῖο τοῦ Ναυπλίου, ἐνῷ βρισκόταν μεθυσμένος, οἱ ἀρχὲς τὸν ἐξόρισαν στὴ Χίο. Ἐκεῖ μετανοημένος, ἔβρεχε κάθε μέρα μὲ δάκρυα μετανοίας τοὺς ναοὺς καὶ προσευχόταν. Ἐπίσης ἔδινε ἀφορμὲς στοὺς Τούρκους, ἐπιζητῶντας τὸ μαρτύριο. Κάποτε μπῆκε σὲ κάποιο Τελωνεῖο καὶ ὁμολόγησε ὅτι ἦταν Χριστιανός. Οἱ Τοῦρκοι τὸν ἔδειραν ἀνελέητα καὶ τὸν ἔκλεισαν σιδηροδέσμιο στὴ φυλακὴ τοῦ Κάστρου τῆς Χίου. Ἀλλὰ ἐπειδὴ παρέμεινε σταθερὸς στὴν Χριστιανικὴ ὁμολογία του, ἀποκεφαλίστηκε στὶς 3 Δεκεμβρίου 1813.)
Σίγουρα τον Άγγελο μας που αμφισβητεί εμάς τους χριστιανούς που δεν μοιάζουμε του Χριστού…με έ λ ε ο ς πολύ τον αντιμετωπιζει! Εμείς δεν είπαμε ότι δεν είσαι χριστιανός αλλά έλα όντος της εκκλησίας να δεις την γλύκα του δύσκολου αγώνα των χριστιανών!
Δεν είναι θέμα πελατείας η διαφορετική άποψη δεν ξέρεις πόση χαράς μας δίνει η προσευχή σε άδειους, σκοτεινούς και ταπεινούς ναούς…ξεκουραζόμαστε από την τύρβη των επιθυμιών και πραγμάτων του σήμερα και του αύριο!
Αν με τα υποχρεωτικά θρησκευτικά γίνονταν όλοι χριστιανοί δεν ζούμε στην Ελλάδα ζούμε στην Τουρκία!
«Ουκ εν χειροποιήτοις ναοίς κατοικεί ο ύψιστος»…αυτό είπε ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος Στέφανος…ο Θεός λατρεύεται παντού και ξέρεις που κατοικεί τελικά στις καρδιές των απλών και ταπεινών παιδιών του!
Ο Θεός επίσης είναι Πνεύμα και λατρεύεται σε όλη την κτίση και μέσω όλης της κτίσεως!
Δίνονται πολλά από τα εκκλησιαστικά χρήματα στους πιστούς και απίστους που τα χρειάζονται…σε παρακαλώ από την κάρδια μου μέσα…πήγαινε κάθε Κυριακή σε ένα ναό της αρεσκείας σου…προσπάθησε να συγκεντρωθείς σε αυτά που ακούς…μελέτησε την αγία Γραφή και μην ανάβεις κεριά…μην ρίχνεις χρήματα σε δίσκους…αλλά δώστα αν έχεις κατευθείαν στους φτωχους!μην ενισχύεις εκκλησιαστικά ταμεία που δεν εμπιστεύεσαι και βρες και έναν κληρικό να μιλήσεις(εγώ θα είμαι στην διάθεση σου αν με χρειαστείς!)και προπαντός εκκλησιάσου για χάρη του Χριστού με τον όποιο προσπάθησε να έχεις σχέση ερωτική και λατρευτική!
«ma einai san na mou les oti tha prepei na po bravo se enan ilektrologo pou vidose mia lampa.... einai aftonoito oti i ekklisia voithaei.... apla mporei na voithisei poli perissotero….» συγχαρητήρια αυτή η σκέψη ανήκει σε μαθητή του Χριστού και μπράβο που το λες έτσι όμορφα και ευθαρσώς! πρέπει να ξέρεις ότι λατρεύεται ο Χριστός μας σε παράγκες αλλά μόνον εκεί που δεν υπάρχουν ναοί…αν θες εσύ να έχεις ένα απλό καλύβι…φτιαχτό και όταν γίνω ιερέας εγώ θα έρθω να το λειτουργήσω με την προϋπόθεση να ψάλλεις εσύ?????περιμένω το ναι σου και αυτό που ονειρεύεσαι σύντομα θα γίνει!
Modern Father
Υ.Γ.: ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΝΑΦΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑ ΓΡΑΠΤΟΥ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΤΑΛΥΠΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ!